Arrepiado ένας παγκόσμιος κασκαντέρ

arripiado-team-ricardo-dominges-stunt-show-kaskanter

Arrepiado ένας παγκόσμιος κασκαντέρ

Ένας από τους κορυφαίους Stuntman σε παγκόσμιο επίπεδο Ricardo Domingos “Arrepiado” ένας κασκαντέρ και σταρ των θεαμάτων, αποκλειστικά στο SPORTIME!!! Μια συνέντευξη που ανεβάζει την ένταση.
Motorsport News: Ο πορτογάλος Ricardo Domingos μιλάει για την Arrepiado Team και πως έφτασε στο νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη του Stunt!
Ricardo, πότε οδήγησες την πρώτη σου μοτοσυκλέτα και τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς επαγγελματικά με το Stunt;

Από μικρός είχα πολύ γούστο για μηχανάκια και ποδήλατα, μόλις στα 9 μου έπαιρνα ήδη το μηχανάκι του πατέρα μου και έτρεχα να κάνω τρέλες!
Από τότε θυμάμαι να αγόραζα μοτοσυκλέτες και να κάνω stunt. Το 2001 που αποφάσισα να αφοσιωθώ στο freestyle επαγγελματικά ήταν η στιγμή που είδα πως βρισκόμουν σένα πολύ δυνατό επίπεδο οδηγικά και έβλεπα στις παρέες ή όπου έκανα stunt άρεσαν τα κόλπα στον κόσμο και κέρδιζα το χειροκρότημα. Λίγο μετά δημιούργησα την Arriepiado team!
Το stunt είναι πολύ επώδυνο άθλημα, πόσες αντοχές έχει κάποιος για να αντέξει και να ξεχωρίσει ;

Πάνω από όλα, για να κάνεις ακροβατικά πρέπει να δουλέψεις σκληρά για την ψυχική και σωματική σου ισορροπία, μετά έρχεται η σωματική δύναμη. Πρέπει να έχουμε πολλή επιμονή και συγκέντρωση για να τελειοποιήσουμε την τεχνική, να είμαστε ευκίνητοι και φυσικά να είμαστε λίγο τρελοί. Στο να ξεχωρίσεις ίσως είναι κάτι διαφορετικό! Παιζει ρόλο τι αστέρι έχει ο καθένας οδηγός και πόσο θα το κυνηγήσει επαγγελματικά! Υπάρχει μεγάλη διαφορά το κάνω stunt για πλάκα και κάνω stunt επαγγελματικά!!!

arrepiado-team-ricardo-dominges-stunt-show-kaskanter-stuntman-portogalia
Ο arrepiado στο motor festival

Πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητά σου, πόσες προπονήσεις χρειάζεται να κρατήσεις σε αυτό το επίπεδο;

Όταν ξεκίνησα τους διαγωνισμούς stunt το 2001, δεν είχα πολλά χρήματα, ούτε χορηγίες, ούτε πολύ χρόνο. Δούλευα μέχρι τις 17:00 σε ένα εργοστάσιο μαχαιριών και όταν έφευγα πήγαινα για προπόνηση έστω για μια ώρα στις 21:00-22:00 το βράδυ συνήθως, καθημερινά. Στη συνέχεια μετά από 2 χρόνια αφοσιώθηκα αποκλειστικά στο Stunt Riding, προπονήθηκα κάθε μέρα 3-4 ώρες την ημέρα. Σήμερα, έχω μια ανταγωνιστική εταιρεία ανταλλακτικών αυτοκινήτων, η οποία απαιτεί λίγο χρόνο, αλλά προσπαθώ να προπονούμαι 2-3 φορές την εβδομάδα.
Πώς κατάφερες να ξεχωρίσεις πλέον σαν ένας πολύ διάσημος αθλητής stunt σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πες μας λίγα πράγματα για αυτή τη πορεία;

Το 2001, όταν ξεκίνησα τους διαγωνισμούς του Freestyle/StunRiding, ήταν η χρονιά του “Boooom”,ένας διαγωνισμός ευρωπαϊκού επιπέδου! Στη Βραζιλία ήταν ήδη ο διάσημος διαγωνισμός Stunt και ο διάσημος AC Farias το έφερε στην Πορτογαλία. Ήμουν λοιπόν τρεις φορές πανελλήνιος πρωταθλητής το 2002/2003/2004 και ήμουν δευτεραθλητής κόσμου το 2004. Έκανα δοκιμές μαζί με σπουδαίους πιλότους, όπως ο Christian Pheifer, ο Zoltan, ο AC Farias κ.λπ.
Το 2006 άφησα τους διαγωνισμούς και επικεντρώθηκα μόνο στα Stunt Riding Shows, όπου πάντα προσπαθούσα να δείξω τη διαφορά, τότε ήταν που συνδύασα το διάσημο Smart Diablo που δημιουργήσαμε με τις μοτοσυκλέτες.
Arrepiado team; Ποια ήταν η ιδέα της δημιουργίας αυτής της ομάδας;

Το πορτογαλικό παρατσούκλι μου από τότε που ήμουν μικρό αγόρι, που είναι “Arrepiado” στα αγγλικά, είναι αιχμηρά μαλλιά, γιατί όταν μεγαλώνουν τα μαλλιά μου σηκώνονται πάνω και οι γείτονες πάντα με έλεγαν αιχμηρά μαλλιά.
Από τότε που άρχισα να αφοσιώνομαι στα SHOW, σχημάτισα το όνομα “Arrepiado Team“, ήμουν ο μόνος πιλότος, μηχανικός, οδηγός, αλλά υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που με βοήθησαν, οπότε για μένα είμαστε όλοι μια ομάδα !

smart-turbo-arripiado-team-ricardo-dominges-stunt-show-kaskanter-stuntman-portogalia

Ricardo, από πόσα άτομα αποτελείται η Arrepiado team και τον ρόλο που έχει ο καθένας;

Κατά βάθος, η ομάδα του Arrepiado αποτελείται μόνο από εμένα, στα σόου και την κοπέλα μου στο back office. Τα άλλα στοιχεία ήταν πάντα ένα έξτρα που νομίζω ότι βοηθάει πολύ την παράσταση, αλλά δεν έχω σταθερό άτομο σε θέση. Αυτή τη στιγμή συνεργαζόμαστε με τον André Vaz από το 2017, ως συγκυβερνήτης, όπου κάνει μερικά ακροβατικά με το Moto4 και με βοηθά σε όλη τη διάρκεια της παράστασης και είναι τρελός όπως εγώ. Και έχω έναν άνθρωπο που φροντίζει τα βίντεο και τις φωτογραφίες της ομάδας Arrepiado, το Fade Out Team!
Τι περιμένει να δει ο θεατής από τoν Arrepiado και την ομάδα του σε μια παράσταση;

Μια παράσταση με πολλή ποικιλομορφία, με αδρεναλίνη, θόρυβο, καπνό και πολλή τρέλα, και μερικές φορές κάποια ανεπάρκεια, εννοώ λίγη αναρχία, λίγο χαμό ανάλογα με τη στιγμή, ο κόσμος θέλει για λίγο την υπερβολή, πορώνεται, το διασκεδάζει!! Το κάνω τόσο όσο χρειάζεται, αλλά πάνω από όλα με ασφάλεια.
Υπάρχει ταβάνι για την εξέλιξη της Arrepiado team στα θεάματα και τα Show;

Υπάρχουν πολλές ιδέες, μερικές φορές είναι δύσκολο να τις υλοποιήσεις. Λατρεύω αυτό που κάνω και θα αγαπώ μέχρι να γίνω πολύ μεγάλος και πάντα ήμουν άνθρωπος που πάντα θέλει κάτι καινούργιο, δυστυχώς μερικές φορές μας λείπει βοήθεια σε οικονομικό και υλικοτεχνικό επίπεδο, έχω το παράδειγμα όταν αποφάσισα να κάνω κάτι διαφορετικό, δεν το είδα ποτέ στην Πορτογαλία, και συμμετείχα σε έναν από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς αγώνες cross-country, με GSXR 1000, ήταν τρελό! Για τις εκθέσεις, έχουμε ένα έργο για ένα πιο ισχυρό Smart Diablo με turbo στο εγγύς μέλλον. Και φυσικά δεν υπάρχει ταβάνι δεν υπάρχουν όρια όσο το κυνηγάς εξελίσσεται!!!

crosscountry-gsxr-arripiado-team-ricardo-dominges-stunt-show-kaskanter-stuntman-portogaliacrosscountry-gsxr-arripiado-team-ricardo-dominges-stunt-show-kaskanter-stuntman-portogalia

Πόσο δημοφιλής είναι η ομάδα Arrepiado στο εξωτερικό;

Νομίζω ότι καθώς έχουμε κάποια διαφορετικότητα, μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα, αρέσει στο κοινό, το Smart μας είναι μοναδικό αλλά νομίζω ότι το σύνολο μας κάνει διαφορετικούς και η επιτυχία έρχεται από εκεί. Το Stunt στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένο και ο κόσμος το παρακολουθεί, όπου γίνεται event με stunt πάντα γεμίζει από κόσμο! Αρέσει στον κόσμο η αδρεναλίνη και το θέαμα γενικά στην Ευρώπη ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι μέσα στις πρώτες επιλογές απόδρασης!!!
Πώς νιώθεις τον απόηχο του stunt show όταν έρχεσαι στην Ελλάδα;

Πηγαίνουμε στην Ελλάδα για να παίξουμε παραστάσεις εδώ και περίπου 13 χρόνια. Είναι μια χώρα που είναι στην καρδιά μου, μας υποδέχονται πάντα πολύ καλά, μας αγκαλιάζουν. Το ελληνικό κοινό είναι υπέροχο, σούπερ φιλόξενο, δονείται και εκτιμά τη δουλειά μας. Πάντα φεύγω από την Ελλάδα με την αίσθηση ότι θέλω να επιστρέψω σύντομα!


Ποια παράσταση σου έχει μείνει αξέχαστη μέχρι σήμερα;

Όπως είπα, μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω, οπότε λατρεύω όλες τις παραστάσεις από τις μικρές έως τις μεγάλες και φεύγω πάντα χαρούμενος. Επειδή όμως πάω 10 χρόνια στην Πάτρα, έχω αυτό το μέρος στην καρδιά μου. Ακόμη μπορώ να πω με σιγουριά πως άρεσε το Motor Festival το2022, είναι το είδος της εκδήλωσης που λατρεύω, γιατί είναι πολύ ολοκληρωμένο και είναι χαρά να είμαι μέρος σένα τόσο ξεχωριστό show.
Ricardo, έχεις μια επιτυχημένη και διεθνή καριέρα, ποια είναι τα όνειρά σου για το μέλλον;

Είναι κλισέ, αλλά πάνω από όλα να έχω υγεία για να συνεχίσω, ακόμα κι αν το σώμα μου δεν είναι τόσο ευκίνητο, το μυαλό μου είναι πολύ δυνατό. Θέλω να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ μέχρι να το επιτρέψουν το σώμα και το μυαλό μου. Και τώρα θέλω να δω τον γιο μου να μεγαλώνει υγιής και ήδη του μεταφέρω τη μαρτυρία @simaorodanoar!

arripiado-team-ricardo-dominges-stunt-show-kaskanter-stuntman-scaled
Ο Ricardo στο Motor Festival στο ΟΑΚΑ

Τι διαφορετικό μπορούμε να περιμένουμε από τον “Arrepiado” στο 21ο Motor Festival αυτόν τον Σεπτέμβριο;

Κάθε χρονιά πάντα βγαίνουν διάφορα, αλλά μπορώ να σου πω πως για το Motor Festival ότι σκέφτομαι κάτι πολύ ιδιαίτερο να πάρω και να έχω στην διοργάνωση, είναι έκπληξη! (γέλια)

stunt-arripiado-team-ricardo-dominges-stunt-show-kaskanter-stuntman-portogaliaarripiado-team-ricardo-dominges-stunt-show-kaskanter-stuntman-portogalia

Τέλος το μήνυμά σου για την οδική ασφάλεια και τα τροχαία ατυχήματα

Αν θέλεις να κάνεις τον κασκαντέρ και να ασχοληθείς με το stunt, σκέψου πάνω από όλα την ασφάλεια, η προστασία είναι πολύ σημαντική και να έχεις τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στο να είσαι προσεκτικός και τρελός. Να σέβεσαι πάντα τον διπλανό σου, για να σέβονται και εσένα. To stunt θέλει απόλυτη ισορροπία! Πως εσύ μπορεί να είσαι ένας ανισόρροπος- επικίνδυνος οδηγός. Τα πάντα απλά πρέπει να γίνονται σε χώρους που διέπουν ασφάλεια και όχι στους δρόμους.

Δείτε όλα τα θέματα του Engine Power  στο SPORTIME!!!

Επιστροφή στην Αρχική