Ανέβηκε βάθρο ο Διονύσης Λιβέρης στη θρυλική πίστα στο ΛεΜαν της Γαλλίας

Τη μεγαλύτερη ελληνική επιτυχία μετά από πολλά χρόνια σε διεθνή διοργάνωση αγώνων Karting πέτυχε ο νεαρός οδηγός Διονύσης Λιβέρης στη θρυλική πίστα στο ΛεΜαν της Γαλλίας, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο Διεθνές Κύπελλο 2019 Kart Rotax!

Στη διοργάνωση συμμετείχαν 300 οδηγοί από 47 χώρες και οι Γάλλοι έδωσαν όλη τη λαμπρότητα που άρμοζε σε παγκόσμιο κύπελλο, με παρελάσεις, αεροβατικές επιδείξεις και γεμάτες κερκίδες θεατών.

Ειδικά για την ανώτατη κατηγορία καρτ Rotax DD2 που συμμετείχε ο Διονύσης, υπήρχε παράταξη τεσσάρων Γάλλων πρωταθλητών, σε μια προσπάθεια το Κύπελλο να μείνει στη Γαλλία.

H πίστα φάνηκε από την αρχή της βδομάδας ότι δεν ευνοούσε τα σασί Tony Kart που χρησιμοποιεί η ομάδα DAEMS από το Βέλγιο με την οποία αγωνίζεται ο Λιβέρης. Όμως η μεθοδικότητα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας ομάδας και του προπονητή του Διονύση, κορυφαίου έλληνα καρτίστα Γιάννη Αντωνιάδη, επέτρεψαν στον Διονύση να βγεί από τα προκριματικά τέταρτος.

Στον ημιτελικό ο νεαρός Έλληνας κατόρθωσε να διατηρήσει τη θέση του, ενώ στον τελικό έκανε μια εκπληκτική και επίμονη κούρσα που τον οδήγησε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, με οδηγούς από οκτώ διαφορετικές χώρες να καταλαμβάνουν τις οκτώ πρώτες θέσεις του αγώνα.

Τον Διονύση στηρίζει η ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ με τα σύνθετα άφλεκτα υλικά etalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού football Los Angeles Chargers, η ενεργειακή εταιρεία ContourGlobal και η Chipita-7Days.

πηγη: ΟΜΑΕ