Αναμένοντας το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της Virgin Voyages

Ο Richard Branson, o πολυπράγμων δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, το 2014 δημιούργησε την Virgin Cruises με χρηματική ενίσχυση από την Bain Capital και έδρα στο Μαϊάμι των ΗΠΑ. Το 2015 ανακοινώθηκε η κατασκευή 3 πλοίων, με χρονολογία παράδοσης του πρώτου το 2020.

Το 2016 η εταιρεία μετονομάστηκε σε Virgin Voyages (VV) και το 2017 ξεκίνησε η κατασκευή του πρώτου πλοίου. Κάθε ένα από τα 3 πλοία που έχει παραγγείλει η νέα αυτή εταιρεία θα έχει χωρητικότητα περίπου 2.700 επιβατών.

Το πρώτο πλοίο, προγραμματίζεται για να κάνει εβδομαδιαίες κρουαζιέρες στην Καραϊβική, και το όνομα του θα είναι Scarlet Lady. Το επιχειρηματικό μοντέλο της VV, όπως εξηγεί ο αντιπρόεδρος ξενοδοχειακών λειτουργιών Frank Weber, δεν θέλει να αντιγράψει τις παραδοσιακές κρουαζιέρες, αλλά, αντίθετα, θέλει να δημιουργήσει μία μοναδική εμπειρία “διακοπών” η οποία τυχαίνει να είναι μέσα στη θάλασσα. Θέλουν να δημιουργήσουν λοιπόν, κάτι μοναδικό, το οποίο μάλιστα δε θα έχει μία μορφή του τύπου “ένα μέγεθος για όλους”, αλλά κάτι που θα είναι αρκετά προσωποποιημένο και θα καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε επιβάτη.

Ο στόχος, συνεχίζει να εξηγεί ο Frank, ήταν να δημιουργήσουν τόσο ξεχωριστές εμπειρίες ψυχαγωγίας, είτε σε σχέση με το φαγητό, είτε με τη μουσική και άλλες δραστηριότητες, οι οποίες θα μπορούν μετά να τις μεταφέρουν στην “ξηρά” και να τις παράσχουν σαν υπηρεσίες και εκεί με επιτυχία.

Κάτι άλλο που είναι πρωτοποριακό, είναι και το ότι το προσωπικό θα έχει παροχές που ακούγονται εξωπραγματικές για τα άλλα πλοία τέτοιου τύπου. Π.χ. θα υπάρχει ένα εστιατόριο αποκλειστικά για το προσωπικό, το οποίο θα είναι υψηλής ποιότητας με φαγητό πολύ καλό, και όμορφο design, και θα υπάρχει και ειδικό συνεργείο για την καθαριότητα των καμπινών τους. Θέλει η εταιρεία να έχει και να κρατάει ικανοποιημένους και τους ανθρώπους που παρέχουν υπηρεσίες στους επιβάτες, και να κάνει και τη δική τους διαμονή άνετη, και το ταξίδι τους ευχάριστο.