“Έφυγε” από τη ζωή ο Chris Pfeiffer

chris pfeiffer
chris pfeiffer

“Έφυγε” από τη ζωή ο Chris Pfeiffer

Έδωσε τέλος στη ζωή του εξαιτίας της κατάθλιψης…

Ένας από τους πιο γνωστούς stunt riders παγκοσμίως και από τις πιο δημοφιλής προσωπικότητες στο χώρο, ο Chris Pfiffer, “έφυγε” απρόσμενα σε ηλικία 51 χρονών, μετά από μια μεγάλη περίοδο κατάθλιψης.

Ο Chris Pfeiffer ήταν τέσσερις φορές νικητής του Red Bull Hare Scramble και είχε κερδίσει πολλά άλλα τρόπαια και πρωταθλήματα στην καριέρα του, η οποία ήταν πάνω από 20 χρόνια.

Όταν ο Chris ήταν μόλις δέκα, κέρδισε τον πρώτο του trial αγώνα με μοτοσυκλέτα μοτοκρός, που οδήγησε σε μια δεκαετή καριέρα επαγγελματικών αγώνων μοτοκρός, μαζί με περίπου 300 τρόπαια στο όνομά του. Το 1985, ο Chris Pfeiffer έγινε πρωταθλητής Γερμανίας στο μοτοκρός στην κατηγορία junior, και ήλπιζε να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής.

Συνέχισε να εξασκείται στον έλεγχο της μοτοσικλέτας και στη συνέχεια έμαθε πώς να κάνει ακροβατικά σε μια μοτοσικλέτα. Τότε, το διαδίκτυο ήταν σχεδόν ανύπαρκτο, οπότε έπρεπε να μάθει μόνος του πολλά πράγματα και κόλπα, και ίσως είχε την τύχη να διαβάσει για το πώς γίνονται μερικά από αυτά σε ένα περιοδικό, αλλά το stunt ήταν στα σπάργανα εκείνη την εποχή. Αναβάτες όπως ο Pfeiffer έκαναν το άθλημα πιο δημοφιλές σε όλο τον κόσμο και οι κατασκευαστές τον τίμησαν, καθώς υπάρχει ακόμη και μια έκδοση Chris Pfeiffer της BMW F 800

Ο Chris Pfeiffer τελικά έγινε πρωταθλητής stunt και κατάφερε να επισκεφτεί περισσότερες από 94 χώρες για να κάνει τα σόου του στο stunt riding. Ο Pfeiffer ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το επαγγελματικό κασκαντέρ, το 2015 . Τότε, ο Pfeiffer ήθελε να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του, αλλά υποσχέθηκε ότι «δεν θα σταματήσει την οδήγηση, καθώς αυτή είναι η ζωή του».