Ο μάστορας γνωρίζει την γιαγιά μου

GIAGIA-MASTORAS-giagia-parea-me-ton-mastora-kontra-kontres-audi-quattro

Ο μάστορας γνωρίζει την γιαγιά μου

Τι ενώνει το Audi Quattro, ένα τηγανητό αυγό, τον μάστορα & την Χούντα; Η γιαγιά του μάστορα φυσικά, μια οικογενειακή ιστορία που σε ξεπερνά!

Ο μάστορας τρώει το αυγουλάκι του από την γιαγιά και θυμάται όμορφες οικογενειακές στιγμές.

– Καλημέρα Μαστοράααα μουυ τι κάνεις;
– Καλημέερα άσε τις φλυαρίες σου , έχω δουλειά και ενδοοικογενειακή βία! Κάτσε να πάρω την γιαγιά τηλέφωνο γιατί πρέπει να πάω να την πάρω! Τουτ Τουυυτ Τουτττ… Έλα γιαγιά καλημέρα, τι θα γίνει με την κόρη σου που μας την έχεις φορτώσει και δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη, πόσο νομίζεις θα την αντέξουμε, εσύ την κράτησες για 20 χρόνια, εγώ έχω φτάσει 48 και ακόμη βασανίζομαι μαζί της !!! Εντάξει ναι! Ναι… Ναι! Και εγώ σαγαπάω μην μου τα τηγανίσεις πολύ τα αυγά, έρχομαι σε λίγο!!!
– Δύναμη μάστορα η γιαγιά σου μου θυμίζει την δική μου, ότι ήθελε μας έκανε! Για να καταλάβεις πόσο δυναμική γυναίκα ήταν όταν ο παππούς ήταν άρρωστος για να τσεκάρω αν είναι καλά, πήγαινα και τον ρώταγα παππού ποιος έφερε την Χούντα στην Ελλάδα και εκείνος πάντα με βουρλωμένα μάτια έτοιμα να εκραγούν, σήκωνε με το ζόρι το χέρι και μου έδειχνε την γιαγιά! Μετά από καιρό διαπίστωσα ότι του πάταγα το σωληνάκι του οξυγόνου κάθε φορά που τον πλησίαζα… Μπορεί και να ήθελε να με πνίξει όταν σήκωνε το χέρι, ποτέ δεν κατάλαβα!!!
– Σοφές οι παλιές γυναίκες, θα στην φέρω να την γνωρίσεις τη γιαγιά!! Από μικρός μου έλεγε, δεν πλησιάζουμε κριάρι από μπροστά, μουλάρι από πίσω και ηλίθιο από όλες τις πλευρές είναι πολύ επικίνδυνο! Την τελευταία εντολή την παράκουσα!
– Τι εννοείς μάστορα;
– Άστο είναι για δυνατούς λύτες… Την έχεις δει την φωτογραφία εξώφυλλο που έχω από το χωριό που είμαστε όλοι οικογενειακά!
– Ναι!!
– Ε αυτή η φωτογραφία έχει μεγάλη ιστορία… Ήταν Πάσχα, ξέρεις πιο πιτσιρικάς, είχα πάρει την κοπέλα την τότε, να την κάνω μόστρα στο χωριό! Εκεί που ψήναμε και τα πίναμε, λέμε έλα να βγάλουμε και καμιά φωτογραφία αναμνηστική όλοι μαζί! Γυρνάει η γιαγιά και λέει στην άλλη εσύ φύγε από την μέση και πήγαινε στην άκρια γιατί αν χωρίσετε θα μπορώ να σε κόψω… Παγώσαμε, χαζό γελώντας, τον είχαμε πιεί όλοι και κοιταζόμασταν!!!
– Προφήτης η γιαγιά σου μάστορα ε!!!
– Σταθερές γυναίκες βράχος στο σπίτι, ο Παππούς μου έλειπε μήνες από το σπίτι και όταν γύρναγε η γιαγιά τον υποδεχόταν με μια αγκαλιά. Εγώ για ένα ποτάκι κάνα 2ωρο να λείψω με υποδέχετε με το μπλάστρι.
– Σου φτιάχνει τυρόπιτες, τίποτα κιμαδόπιτες; Αγαπημένες…
– Ναι και περιμένει την γέμιση για να την χτυπήσει… Αλλάζουν οι άνθρωποι αλλάζουμε και εμείς!!!
– Ναι όμως τα αμάξια που διαχρονικά δεν αλλάζουν γίνονται θρύλοι έτσι και οι άνθρωποι!!! Τους παλιούς γιαυτό τους θυμόμαστε όσα χρόνια και να περάσουν επειδή είχαν μια σταθερή προσωπικότητα, κάθε κουβέντα τους είχε κάτι να σου δώσει! Έκρυβαν ιδανικά αρχές, αξίες, ήθη, έθιμα, οι παλιοί μας φέρναν πιο κοντά μας ενώνανε! Δες τώρα μια προσωπικότητα μηχανοκίνητη Audi Quattro που είχε παλιά η γιαγιά μου και τους έκανε άνω κάτω όλους στο χωριό. Αξέχαστη έχει μείνει ως σήμερα, λεβέντισσα!!!

Μάστορα μου σήμερα με έβαλες σε σκέψεις. Θυμήθηκα τα λόγια της γιαγιάς μου! Ψηλή όπως ήταν και επιβλητική μου έλεγε, να κάθομαι να βλέπω την δουλειά όλη, ως το τέλος, να την μάθω καλά γιατί αν μεγαλώσω θα ξέρω να την κάνω… Γιαυτό θα κάτσω σήμερα μαζί σου ως το βράδυ, να μάθω καλά την δουλειά γιατί που ξέρεις μπορεί να γινώ και εγώ μάστορας όταν μεγαλώσω.
– Έχεις ψάξει το γενεαλογικό σου θάμνο; Σίγουρα είχες σχέση με την γιαγιά σου;
– Λόγω ύψους το λες, που βγήκα ο πιο κοντός;
– Όχι λόγω βάθους που βγήκες ο πιο χαζός! Κάτσε στην γωνία εκεί, στο παράθυρο και κοίτα…
– Πω πω Μάστορα ή άλλη στην πολυκατοικία έχει κρεμάσει τα στριγκάκια όλα πασαρέλα!!! Αυτά βλέπεις και την έχεις πάει αλλού την δουλειά… Δάσκαλεεεε!!!
– Δεν παλεύεσαι με τίποτα, έφυγες!!! Καλημέρααααα!!! Αύριο πάλι, το μαγαζί κλείνει.

Δείτε όλα τα θέματα του Engine Power  στο SPORTIME!!!

Επιστροφή στην Αρχική