Βασιλής Παντελεάκης the Superboy of MotoGP

vasilis-panteleakis-motogp-Rookies-Cup-red-bull-Fim-Junior-World-Championship-MiniGP-FIM-panteleakis

Βασιλής Παντελεάκης the Superboy of MotoGP

Ο Βασιλής Παντελεάκης έχει καταφέρει πολλές διακρίσεις σε εθνικό και διεθνή επίπεδο, στην κυριολεξία είναι το Superboy της Ελληνικής μηχανοκίνησης.

Μηχανοκίνητος Αθλητισμός:  Γεννημένος πρωταθλητής και  Recordboy σε Ελλάδα και εξωτερικό αφού κατέχει το ρεκόρ πίστας στην πίστα της Imola, εγίνε στον διαγωνισμό της RedBull ο δημοφιλέστερος αναβάτης του RedBull rookies cup  ανάμεσα στους 240 οδηγούς από 35 διαφορετικές χώρες που έλαβαν μέρος, γενικά ένα ταλέντο που αξίζει να το γνωρίσουμε καλύτερα!!! Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε τον Βασίλη Παντελεάκη

Καταρχήν ας ξεκινήσουμε από ποτέ ξεκίνησες να ασχολείσαι σε αγωνιστικό επίπεδο και σε ποια ηλικία ήρθε η πρώτη επιτυχία;

Βασιλής Παντελεάκης: Ο πρώτος μου αγώνας ήταν σε ηλικία 7 ετών στην Ελλάδα με mini Moto όπου κατάφερα να κερδίσω όλους τους αγώνες διεκδικώντας το πρωτάθλημα το 2015, κερδίζοντας και τους τρεις αγώνες, αλλά και σημειώνοντας ρεκόρ πίστας σε κάθε αγώνα!

Ο Βασιλής Παντελεάκης Έχει γίνει και τηλεοπτικός σταρ από μόλις 10 ετών, στο Ελλάδα έχεις ταλέντο για πες μας για αυτή την εμπειρία και τι κέρδισες μέσα από αυτή την διαδικασία;

Ήταν μια φανταστική εμπειρία διαφορετική από τις άλλες. Στο Ελλάδα έχεις ταλέντο γνωριστήκαμε με πολλούς ανθρώπους και αύξησα την αναγνωρισιμότητα μου σε μεγάλο βαθμό. Επίσης ήταν μια ευκαιρία να προβάλω το άθλημα μου στην Ελλάδα παραπάνω.

panteleakis-vasilis-motogp-Rookies-Cup-red-bull-Fim-Junior-World-Championship-MiniGP-FIM-panteleakis-moto

Πες μας την εμπειρία σου από τις μάχες στο ιταλικό πρωτάθλημα;

Η Ιταλία ήταν μια χώρα σχολείο για μένα γιατί το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού μου έμαθε παρά πολλά πράγματα για το μηχανάκι. Η μάχες που είχα με τους συναθλητές μου στην πίστα ήταν αξέχαστες διότι όλοι “πιέζαμε” μέχρι το όριο για να κατακτήσουμε την 1η θέση.

H «χρυσή φανέλα» του Red Bull MotoGP Rookies Cup είναι Ελληνική και είχε το όνομα σου για πες μας για αυτή την επιτυχία πως προέκυψε τις δυσκολίες και τον ανταγωνισμό που υπήρχε;

Ήταν ένας παγκόσμιος διαγωνισμός (ψηφοφορία) για την ανάδειξη του ποιου δημοφιλούς νεαρού αναβάτη. Συμμετείχαν την πρώτη χρόνια πάνω από 250 αναβάτες από όλο τον κόσμο και την 2 χρόνια περίπου 120 αναβάτες παγκοσμίως. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο την αγάπη και την στήριξη που μου έδωσε Αναδεικνύοντας με νικητή με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο και τις 2 χρονιές που συμμετείχα. Ενδεικτικά, μέσα από το Rookies Cup έχουν αναδειχτεί ο Ζοάν Ζαρκό, ο Τζοάν Μιρ, Ο Μπραντ Μπίντερ, ο Χόρχε Μαρτίν, ο Ενέα Μπαστιανίνι και ο περσινός πρωταθλητής της Moto3 Πέδρο Ακόστα.

Πες μας για Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων Fim Junior World Championship το 2021 και το απίστευτο ρεκόρ των νικών σου το 2021;

Το FIM Jumior world championship όπου συμμετάσχω είναι αδιαμφισβήτητα το κορυφαίο πρωτάθλημα πριν το MotoGP. Όλοι σχεδόν οι αναβάτες πριν συμμετάσχουν στο μεγάλο πρωτάθλημα του MotoGP είχαν περάσει από αυτό το πρωτάθλημα. Το 2022 όπου συμμετείχα ακολούθησα όλο το πρωτάθλημα ήταν μια χρόνια προσαρμογής Και συγκομιδής εμπειριών εμπειριών για να είμαι ανταγωνιστικός το 2023. Στο ελληνικό πρωτάθλημα κατάφερα να κερδίσω τον τίτλο στην κατηγορία Racing αλλά το σημαντικότερο για εμένα ήταν να καταρρίψω τα ρεκόρ της κατηγορίας ταχύτερου γύρου που κράταγαν για πάνω από 20 χρόνια.

panteleakis-vasilis-motogp-Rookies-Cup-red-bull-Fim-Junior-World-Championship-MiniGP-FIM-panteleakis-moto-amotoe

Ο Βασιλής Παντελεάκης αυτή την χρονιά θα αγωνιστεί στην ομάδα της ΑRΤΒΟΧ. Πες μας λίγα λόγια για αυτή την νέα χρονιά σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την ομάδα σου;

H ARTBOX είναι μια πολύ καλή ομάδα όπου ασχολούνται επαγγελματικά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Junior GP όπου συμμετάσχω. Θα έχει 3 αναβάτες στην κατηγορία HETC όπου θα βοηθάμε ο ένας τον άλλον για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ο Βασιλής Παντελεάκης ποια στιγμή ξεχωρίζει αγωνιστικά και ποια συναισθηματικά στην καριέρα σου ως σήμερα;

Αγωνιστικά ξεχωρίζω την μεγάλη μου επιτυχία καθώς και ιστορικό γεγονός όπου έγινα ο πρώτος Έλληνας ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο στο επίσημο ιταλικό πρωτάθλημα CIV. Καθώς επίσης, κατάφερα να γίνω ο πρώτος Έλληνας και μοναδικός όπου κάνει ρεκόρ ταχύτερου γύρου αγώνα σε Πίστα του ιταλικού πρωταθλήματος CIV.

Οδηγικά ποιος άνθρωπος ή άνθρωποι κρύβονται πίσω από την εξέλιξη βελτίωση του Βασίλη Παντελεάκη ;

Για εμένα ο καλύτερος προπονητής μακράν είναι ο πατέρας μου ο οποίος με βοηθάει όχι μόνο τεχνικά αλλά και ψυχολογικά έτσι ώστε να μπορώ να ανταπεξέλθω στα τόσο απαιτητικά Πρωταθλήματα. Άλλος ένας άνθρωπος όπου είναι πάντα δίπλα μου που έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο είναι η μητέρα μου που με βοηθάει και με εμψυχώνει και δεν έχει λείψει ποτέ από κανένα μου αγώνα καθώς και τις προπονήσεις μου.

Πόσες θυσίες χρειάζονται να γίνουν για να μπορείς να ξεχωρίσεις στον μηχανοκίνητο αθλητισμό; Πες μας από τα δικά σου βιώματα , ποιες είναι οι ανησυχίες δυσκολίες τα εμπόδια που πρέπει καθημερνά να ξεπεράσεις;

Είναι παρά πολλές οι δυσκολίες καθώς πρέπει να συνδυάσω τις ώρες του σχολείο και των φροντιστηρίων και των προπονήσεων και επιπλέον θα πρέπει να βρεθεί χρόνος και για τους φίλους μου και για τις λοιπές κοινωνικές υποχρεώσεις. Κρίνοντας από τις ώρες που επενδύουν σε προπονήσεις οι συναθλητές μου των άλλων χωρών, εγώ αντικειμενικά δεν μπορώ να καλύψω τις αντίστοιχες ώρες, παρόλο που προσπαθώ και κάνω το μέγιστο δυνατόν. Δύο παράγοντες εξίσου σημαντικοί είναι η έλλειψη υποδομών (πίστες) και τα λοιπά καθώς και οι προπονήσεις με πολλούς συναθλητές ιδίου επιπέδου όπως συμβαίνει στο εξωτερικό.H έλλειψη κουλτούρας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην χώρα μας, μας δυσκολεύει ακόμη περισσότερο γιατί έχει σαν αποτέλεσμα να μη βρίσκονται αρκετοί χορηγοί για την προσπάθειά μου. Τέλος πολύ σημαντικό ρόλο αποτελεί η έλλειψη κρατικής επιχορήγησης, όπου δυσκολεύει επιπλέον την προσπάθεια μου στο να φτάσω τις διεθνείς διοργανώσεις και το όνειρο μου να αγωνιστώ και να ξεχωρίσω στο MotoGP.

red-bull-Fim-Junior-World-Championship-MiniGP-FIM-panteleakis-moto-amotoe-superboy

Τελικά ο Βασιλής Παντελεάκης ποια έχει ως δυνατά σημεία του ως οδηγός και ποια θεωρεί τα αδύνατα σου;

Το δυνατό μου σημείο πιστεύω πως είναι οι προσπεράσεις και το αδύνατο μου είναι ότι καμία φορά το παρακάνω με αποτέλεσμα να πέσω. (γέλιο)

Αν δεν ασχολιόσουν με τους αγώνες ταχύτητας ποιο άλλο πιθανόν θα ήταν το άθλημα που θα ασχολιόσουν;

Οι αγώνες ταχύτητας μου αρέσουν παρά πολύ, κάνω το άθλημα αυτό από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει οποιοδήποτε άλλο άθλημα.

Ο Βασιλής Παντελεάκης ποιον είχε και έχει ως πρότυπο;

Από μικρός έχω πρότυπο τον Πατέρα μου όπου μου έμαθε αυτό το άθλημα. Ο πατέρας μου είναι πρωταθλητής Ελλάδας και τον έχω πρότυπο όχι μόνο ως οδηγό αλλά και γενικότερα στη ζωή μου. Εύχομαι μια μέρα να τον φτάσω και να τον ξεπεράσω το οποίο ξέρω πολύ καλά ότι θα τον έκανε περήφανο.

Πως βλέπεις το άθλημα σου στην Ελλάδα; ποιες διαφορές βλέπεις με το εξωτερικό και τι θα ήθελες να άλλαζε για να γινόταν καλύτερο;.

Το άθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο εξωτερικό είναι σαν ένα πολύ ωραίο δωμάτιο με χρώματα και αναμμένο φως. Στην Ελλάδα το άθλημα αυτό είναι σαν να είσαι στο ίδιο δωμάτιο που του κλείνουνε το φως.

panteleakis-vasilis-motogp-Rookies-Cup-red-bull-Fim-Junior-World-Championship-MiniGP-FIM-panteleakis-moto-amotoe-superboy-italy-gp

Ένα οδηγικό τιπς – μήνυμα για να γίνουμε καλύτεροι οδηγοί στην καθημερινότητα μας;

Πρέπει πάντα σκεφτόμαστε ότι στον δρόμο υπάρχουν και άλλοι γύρω μας. Καθώς επίσης να αγαπάμε και να προστατεύουμε τον εαυτό μας.

Το μήνυμα σου για το θέμα των τροχαίων ατυχημάτων τι θα έλεγες στα νέα παιδιά;

Για την νέα γενιά δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Πραγματικά θα ήθελα να τους πω παρά παρά πολλά, γιατί πιστεύω ότι είναι οι μόνοι που μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα προς το Καλύτερο όσο αναφορά τα τροχαία ατυχήματα. Σε γενικές γραμμές αυτό που θα ήθελα να τους πω είναι να σκέφτομαι πολύ πριν κάνουν κάτι στο δρόμο, μην οδηγάνε  επικίνδυνα, μην κάνουνε επίσης οδήγηση εντυπωσιασμού και αν θέλουν να δοκιμάσουν τις οδηγικές τους ικανότητες, πάντα σε συνεννόηση με τους γονείς τους, ας έρθουν σε μια Πίστα.

Τέλος Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ κύριε Μιχάηλ Κοντιζά για τον χρόνο σας και την δυνατότητα που μου δώσατε, να παρουσιάσω τον εαυτό μου και να πω τις απόψεις μου μέσο αυτής της συνέντευξης.

panteleakis-vasilis-motogp-Rookies-Cup-red-bull-Fim-Junior-World-Championship-MiniGP-FIM-panteleakis-moto-amotoe-superboy-italy-gp-champion

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο

Δείτε όλα τα θέματα του Engine Power  στο SPORTIME!!!

Επιστροφή στην Αρχική