Ο Διονύσης Λιβέρης σήκωσε ψήλα την Ελληνική σημαία στην Ουγγαρία

Συντριπτική νίκη πέτυχε το Σαββατοκύριακο 27-28 Ιουλίου ο νεαρός Ελληνας οδηγός καρτ Διονύσης Λιβέρης στον μεγάλο τελικό της ανώτατης κατηγορίας DD2 του τρίτου γύρου του δημοφιλούς πρωταθλήματος καρτ Rotax Κεντρικής Ευρώπης που έγινε στο Κεκσκεμετ της Ουγγαρίας. Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν 380 οδηγοί απο 20 χώρες.

O Διονύσης τερμάτισε τον εξαντλητικό αγώνα των 21 γύρων, 4.2 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Τσέχο περυσινό πρωταθλητή Γιακουμπ Μπέζελ κάνοντας μια εξουθενωτική για τους αντιπάλους σειρά από οκτώ ταχύτερους γύρους μόλις βρέθηκε επικεφαλής της κούρσας στον έκτο γύρο. Ο καλύτερος γύρος του ήταν 0,3 δευτερόλεπτα πιό γρήγορος από εκείνον του Μπέζελ.

Ο 16χρονος Ελληνας ήταν ταχύτερος όλο το ΣαββατοΚύριακο τόσο στο στεγνό όσο και στο βρεγμένο. Στα προκριματικά οδήγησε συντηριτικά με αποτέλεσμα να καταταγεί πέμπτος στην εκκίνηση του πρώτου τελικού. Ενα ατύχημα τον έριξε στην δωδέκατη θέση, από όπου ανέβηκε εύκολα στην τρίτη θέση στον αγώνα που ακολούθησε. Απο εκει ξεκίνησε τον μεγάλο τελικό, ακριβώς πίσω από τους έμπειρους αδελφούς Μπέζελ που ήδη είχαν δείξει ότι συνεργάζονται για να μην περάσει ο ταχύτερος Διονύσης μπροστά και φύγει. Πράγμα που τελικά ο Λιβέρης πέτυχε, με τα σημάδια του δύσκολου και σκληρού αγώνα να είναι αποτυπωμένα σε όλη την μάσκα του νικητήριου καρτ.

Ο Διονύσης αγωνίζεται με την ομάδα DAEMS από το Βέλγιο που έχει κερδίσει πανευρωπαικό και παγκόσμιο πρωτάθλημα και προπονείται από τον κορυφαίο Ελληνα καρτιστα Γιάννη Αντωνιάδη. Τα καρτ Rotax DD2 έχουν 35 ίππους, δύο ταχύτητες, φρένα στους τέσσερις τροχούς και φτάνουν τα 135 χλμ την ώρα.

3-4 Αυγούστου: Σε πιο βαθιά νερά!

Στα πιό βαθειά νερά του καρτινγκ μπαίνει νωρίς-νωρίς στην καριέρα του αυτο το Σαββατοκύριακο ο 16χρονος Ελληνας οδηγός Διονύσης Λιβέρης στην περίφημη πίστα του Genk στο Βέλγιο. «Φρέσκος» από τις νίκες του στο Mariembourg και το Kecskemet o Διονύσης θα τρέξει στον αγώνα της ανώτατης κατηγορίας ΚΖ2 του Γερμανικού πρωταθλήματος με καρτ 50 ίππων που φτάνουν τα 150 χλμ/ωρα.

Αντίπαλοι του θα είναι οι παγκοσμίως κορυφαίοι οδηγοί και πρόσφατοι πρωταθλητές όπως οι αδελφοί Pex από την Ολλανδία, οι Γάλλοι Iglesias και Denner, o Ιταλός Federer, o Σουηδός Skaras και πολλοί άλλοι. Οι οδηγοί αυτοί συμπτωματικά ή από επιλογή δεν βρίσκονται σήμερα στη Φόρμουλα 1, με τους αδελφούς Pex να εξακολουθούν να προπονούνται τακτικά με πιλότους όπως ο Φερστάπεν και ο Λεκλέρκ.