Η GreenGT προμηθεύει την κλάση υδρογόνου Le Mans 2024 με κινητήρες

Ο οργανισμός GreenGT με έδρα την Ελβετία θα παράγει τους ηλεκτρικούς κινητήρες για τη νέα κατηγορία υδρογονοκίνητων πρωτοτύπων που θα παρουσιαστούν στο Le Mans 24 Hours το 2024.
Η λειτουργία που παρήγαγε μια σειρά δοκιμαστικών αυτοκινήτων υδρογόνου τα τελευταία 10 χρόνια θα τροφοδοτήσει τους ηλεκτρικούς κινητήρες, τη μπαταρία και το κιβώτιο ταχυτήτων, αφήνοντας τους κατασκευαστές και τις ομάδες να εισέλθουν στην κατηγορία για να αναπτύξουν στοίβες κυψελών καυσίμου που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια.

Η ανακοίνωση ότι ο διοργανωτής του Le Mans, το Automobile Club de l’Ouest, επέλεξε την GreenGT, ακολουθεί τις ειδήσεις της περασμένης εβδομάδας ότι η Red Bull Advanced Technologies και η ORECA θα συνεργαστούν στο μονοκόμματο σασί.

Ο πρόεδρος της ACO Pierre Fillon περιέγραψε το GreenGT ως «προφανή επιλογή για εμάς».

«Εργαζόμαστε ήδη εδώ και αρκετά χρόνια και η τεχνογνωσία που έχουμε δημιουργήσει χάρη στο έργο MissionH24 θα ωφελήσει τις ομάδες που εισέρχονται στην τάξη», είπε.

“Γνωρίζουμε πού θέλουμε να πάμε και με εξαιρετικούς συντρόφους να μας βοηθήσουν στο δρόμο, το ACO είναι αποφασισμένο να επιτύχει τον στόχο να συνεισφέρει πραγματικά στην αειφόρο κινητικότητα”.

Ο προϊστάμενος της GreenGT Christophe Ricard πρόσθεσε ότι η εταιρεία του “είναι υπερήφανη που συνεργάζεται με εξέχοντες ειδικούς στην αυτοκινητοβιομηχανία ORECA, Red Bull Advanced Technologies και Plastic Omnium [που είναι ο προμηθευτής των δεξαμενών καυσίμου υψηλής πίεσης]”.