To Red Bull Imagination είναι η απόλυτη παιδική χαρά FMX

to- Red -Bull- Imagination- einai-h-apolyth-paidiki-xara- FMX- freestyle -motocross -engine-power

To Red Bull Imagination είναι η απόλυτη παιδική χαρά FMX

Η έκδοση του 2023 του Red Bull Imagination προσπάθησε να ξεπεράσει τα όρια του freestyle μοτοκρός με περισσότερα και μεγαλύτερα άλματα που ενισχύουν τη δημιουργικότητα και την φαντασία εκτοξεύοντας την αδρεναλίνη ακόμη πιο ψηλά!!!

Το Red Bull Imagination έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στο freestyle motocross τα τελευταία χρόνια και η έκδοση του 2023 παρουσίασε ακριβώς γιατί.

«Η απόλυτη παιδική χαρά χωμάτινης ποδηλασίας», είναι ο τρόπος με τον οποίο περιγράφεται το μάθημα Red Bull Imagination από τον Tyler Bereman, έναν από τους πιο εξέχοντες σύγχρονους αναβάτες FMX . Η εκδήλωση ήταν πνευματικό τέκνο του Bereman και η έκδοση του 2023 είναι η τέταρτη από τότε που ξεκίνησε το 2019.

RedBull-Imagination-fmx-park-show-trial-motocross-fmx-extreme-freestyle-back-flip-action-adrenaline

Red Bull Imagination : Το πλεονέκτημα του να παίζει ένας ελεύθερος αναβάτης μοτοκρός κεντρικό ρόλο στη σχεδίαση της διαδρομής είναι προφανές: ο Μπέρεμαν ξέρει ακριβώς τι ψάχνουν αυτός και οι συνάδελφοί του για να κάνουν τα πιο εντυπωσιακά, πιο θεαματικά, πιο τεχνικά κόλπα και επομένως είναι σε θέση να σχεδιάσει μια διαδρομή που επιτρέπει σε κάθε αναβάτη να συμμετέχει απόλυτη δημιουργικότητα και έκφραση.

Η φαντασία λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του διαγωνισμού, αλλά το αποτέλεσμα είναι δευτερεύον από την εμπειρία και τις καλλιτεχνικές δημιουργίες του καθενός από τους αναβάτες και τον ενθουσιασμό που δημιουργείται βλέποντάς τους να κάνουν τα μεγαλύτερα, πιο τρελά κόλπα που μπορούν να σκεφτούν.

RedBull-Imagination-fmx-park-show-trial-motocross-fmx-extreme-freestyle-back-flip-action-adrenaline

 

Καθένας από τους αναβάτες ανατέθηκε σε δύο ομάδες, τις οποίες διοικούσε ο 17 φορές μετάλλιο των X-Games και θρύλος του FMX, Jeremy ‘Twitch’ Stenberg. και ο συνάδελφός του μετάλλιο στα X-Games και που έκανε πολλά γελοία πράγματα σε χωμάτινες μοτοσυκλέτες (συμπεριλαμβανομένου ενός από τα πρώτα “body varials” εντός του ανταγωνισμού), Robbie Maddison.

RedBull-Imagination-fmx-park-show-trial-motocross-fmx-extreme-freestyle-back-flip-action-adrenaline

Η ομάδα του Stenberg είχε τους Vicki Golden, Josh Hill (ο οποίος επίσης αγωνίστηκε στη φετινή σειρά AMA Supercross 450SX και προκρίθηκε, χάρη στις επιδόσεις του εκεί, για τους τελικούς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος SuperMotocross), Julien Vanstippen, Guillem Navas Petit και Christian Dresser. ενώ στο Maddison’s συμμετείχαν ο ίδιος ο Bereman, ο Patrick Evans, ο Kohl Denney, ο Tom Parsons και ο Brian McCarty. Η ομάδα του Maddison κόπηκε απότομα, ωστόσο, καθώς ένα τρακάρισμα για τον McCarty κατά τη διάρκεια μιας από τις «συνεδρίες έκφρασης» (εξάσκηση, ουσιαστικά) που προηγήθηκε του ανταγωνισμού τον απέκλεισε.

Οι αναβάτες βαθμολογήθηκαν σε πέντε κατηγορίες: «Creative Line», «Speed ​​and Style», «Big Dawg», «Best Whip» και «Team Jam».

Το freestyle μοτοκρός βγάζει το λουρί καθώς το Red Bull Imagination επιστρέφει

Μια ολοκαίνουργια μορφή ώθησε την εξέλιξη στο Red Bull Imagination 4.0 σε επίπεδα που δεν είχαν ξαναδεί. Ξαναζήστε τα καλύτερα της δράσης FMX εδώ.A brand-new format pushed the progression at Red Bull Imagination 4.0 to levels never seen before. Relive the best of the FMX action right here.

Μια ολοκαίνουργια μορφή

Ένα τεράστιο χτύπημα 185 ποδιών, μια ανατροπή πάνω από δέντρα, ένα ολοκαίνουργιο σχήμα, το πρώτο σχέδιο στην ιστορία του Red Bull Imagination και ένα ολοκαίνουργιο μάθημα. Η δράση στο Φορτ Σκοτ ​​του Κάνσας, τοποθεσία του Red Bull Imagination 4.0, παρουσίαζε τεράστιες ιστορίες πριν καν ξεκινήσει ο διαγωνισμός. Δείτε τα καλύτερα από τη δράση που έπεσε στο Fort Scott στον παραπάνω παίκτη!
Με ένα φορτηγό χώμα Red Bull Imagination για να αρχίσουμε να αποσυσκευάζουμε, ας σκάψουμε…
Πριν από τέσσερα χρόνια, ο Tyler Bereman είχε ένα όνειρο: να δημιουργήσει τον μεγαλύτερο και πρώτο διαγωνισμό freeride. Από το 2020, φωλιασμένος στους κυλιόμενους λόφους του Φορτ Σκοτ ​​του Κάνσας, ο Τζέισον Μπέικερ του Dream Traxx έχει ζωντανέψει το όραμα του Μπέρεμαν να δημιουργήσει μια ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή «παιδικής χαράς» σε φυσικό μέγεθος που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο.
Τα τελευταία τρία χρόνια, οι καλύτεροι αθλητές freeride στον κόσμο διαγωνίστηκαν σε ένα κριθέν αγώνισμα με κάθε αναβάτη να κάνει δύο τρεξίματα για να επιδείξει το στυλ και τη δημιουργικότητά του για να εντυπωσιάσει τους κριτές προκειμένου να αναδειχθεί ο νικητής. Φέτος το 2023, η μορφή άλλαξε εντελώς.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του Red Bull Imagination, το σχήμα αναλύθηκε σε δύο ομάδες που διαγωνίστηκαν σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες. Τρεις κριτές είχαν τη δουλειά να καθορίσουν τον νικητή κάθε κατηγορίας, με αποκορύφωμα τη συνολική ομαδική νίκη με βάση τις περισσότερες νίκες κατηγορίας.
RedBull-Imagination-fmx-park-show-trial-motocross-fmx-extreme-freestyle-back-flip-action-adrenaline

Οι πέντε διαγωνιζόμενες κατηγορίες στο Red Bull Imagination…

Best Whip – τρεις αναβάτες από κάθε ομάδα έκριναν σε τέσσερα άλματα. Αναστροφή νομίσματος για να προσδιορίσετε ποιες ομάδες ξεκινούν σε μορφή νοκ άουτ. Έξι αναβάτες, τρεις ανά ομάδα, κάνουν ένα τρέξιμο ο καθένας και, στη συνέχεια, ένας αναβάτης από κάθε ομάδα αποχωρεί έως ότου οι δύο τελευταίοι αναβάτες κάνουν ένα τρέξιμο για να καθορίσουν τον νικητή.
Big Dawg – ένας αναβάτης ανά ομάδα σκοράρει στα μεγαλύτερα χτυπήματα που μπορεί να προσγειωθεί.
Creative Line – ένας αναβάτης ανά ομάδα κρίνεται στην πιο δημιουργική γραμμή που μπορεί να βρει στη διαδρομή.
Ταχύτητα και στυλ – ένας αναβάτης ανά ομάδα κάνει ένα χρονομετρημένο τρέξιμο σε μια προκαθορισμένη διαδρομή για να αποφασίσει τον νικητή με βάση έναν συνδυασμό ταχύτητας και στυλ.
Team Line – σκεφτείτε συγχρονισμένη κολύμβηση σε χωμάτινα ποδήλατα. Κάθε ομάδα συντονίζει την «καλύτερη ομαδική γραμμή» της κατά τη διάρκεια ενός τρεξίματος τριών λεπτών για να καθορίσει έναν νικητή κατηγορίας μεταξύ της Ομάδας Twitch και της Ομάδας Maddo.
C:\Users\Archangel\Downloads23-10-10 18_03_47-Το άλμα 185 ποδιών του Tyler Bereman στο Red Bull Imagination.jpgRedBull-Imagination-fmx-park-show-trial-motocross-fmx-extreme-freestyle-back-flip-action-adrenaline

Οι Team Maddo και Team Twitch επιλέγουν τα ρόστερ τους

Στην τυπική μόδα του freeride επικρατούσε λίγο χάος για να ξεκινήσει το ντραφτ. Μια αναστροφή νομίσματος αποφάσισε την παραγγελία του ντραφτ με τις επιλογές να εναλλάσσονται μεταξύ των αρχηγών και του επικεφαλής κριτή, ο Steve Haughelstine, απένειμε κατά λάθος την πρώτη επιλογή στην ομάδα Maddo, όταν η επιλογή έπρεπε να είχε πάει στην ομάδα Twitch, η οποία κέρδισε την εκτίναξη του νομίσματος. Μετά από λίγο πέρα ​​δώθε, αποφασίστηκε να γίνει μια δεύτερη αναστροφή νομίσματος που πήγαινε στην ομάδα Maddo.

Τελικό ρόστερ και κατηγορίες

Ομάδα Maddo
  • Πάτρικ Έβανς – ταχύτητα και στυλ και καλύτερο μαστίγιο
  • Τομ Πάρσονς – το καλύτερο μαστίγιο
  • Kohl Denney – δημιουργική γραμμή
  • Tyler Bereman – μεγάλο dawg και καλύτερο μαστίγιο
Team Twitch
  • Josh Hill – ταχύτητα και στυλ
  • Julien Vanstippen – μεγάλο dawg και καλύτερο μαστίγιο
  • Vicki Golden – δημιουργική γραμμή
  • Guillem Navas – το καλύτερο μαστίγιο
  • Christian Dresser – το καλύτερο μαστίγιο
Η ομάδα Maddo έμεινε από αναβάτη μετά από τραυματισμό του Brian McCarty κατά τη διάρκεια της προπόνησης, οπότε θα είχε μόνο τέσσερις αναβάτες.
C:\Users\Archangel\Downloads23-10-10 18_03_47-Το άλμα 185 ποδιών του Tyler Bereman στο Red Bull Imagination.jpg

Νικητής Creative Line στο Red Bull Imagination : Vicki Golden

Kohl Denney (Team Maddo) vs Vicki Golden (Team Twitch)
Σε μια σκληρά αμφισβητούμενη μάχη, ο Golden αντιμετώπισε τον Denney στη Creative Line. Ο Γκόλντεν χτύπησε ένα σωρό μεταγραφές και μετά πέρασε μέσα από το δάσος για να χτυπήσει το άλμα του δέντρου. Ο Ντένι το ένιωθε από νωρίς και κάρφωσε το προσαρμοσμένο στήσιμο του κοντέινερ και στη συνέχεια προσγειώθηκε το μοναδικό του backflip της εβδομάδας. Το τρέξιμό του ήταν τέλειο μέχρι που πέτυχε ένα άλμα στο κάτω μέρος της διαδρομής και τράκαρε δυνατά, κάτι που βοήθησε τον Golden να πάρει τον Team Twitch στο ταμπλό.

Νικητής ταχύτητας και στυλ στο Red Bull Imagination : Πάτρικ Έβανς

Patrick Evans (Team Maddo) vs Josh Hill (Team Twitch)
Ο Τζος Χιλ είχε την ταχύτητα, αλλά ο Πάτρικ Έβανς είχε το στυλ. Ο Χιλ είχε το πλεονέκτημά του στην ταχύτητα και το χρησιμοποίησε. Ήταν σίγουρα πιο γρήγορος από τον Evans, αλλά δεν είχε το ίδιο στυλ καθώς ο Evans πέτυχε ένα μεγάλο backflip στο τρέξιμό του που του έδωσε το πλεονέκτημα.

Νικητής του Big Dawg στο Red Bull Imagination : Tyler Bereman

Tyler Bereman (Team Maddo) vs Julien Vanstippen (Team Twitch)
Ένα για τις ηλικίες. Ο Bereman και ο Vanstippen αντάλλαξαν τεράστιες επιτυχίες σε μια μάχη τιτάνων. Ο Μπέρεμαν συνέδεσε τρία τεράστια άλματα που περιελάμβαναν ένα μεγάλο μαστίγιο πάνω από το 185-πόδι. Ο Vanstippen απάντησε πετώντας μια διπλή αρπάγη του Superman στα 185 πόδια και ένα backflip πάνω από το 90-footer. Στο τέλος, ο Bereman πήρε μια ελαφριά νίκη για την Team Maddo.
C:\Users\Archangel\Downloads23-10-10 18_03_47-Το άλμα 185 ποδιών του Tyler Bereman στο Red Bull Imagination.jpg

Νικητής Καλύτερου Whip στο Red Bull Imagination : Πάτρικ Έβανς

Tyler Bereman, Tom Parsons, Patrick Evans (Team Maddo) vs Julien Vanstippen, Guillem Navas και Christian Dresser (Team Twitch)
Ο Έβανς ήταν ο πρώτος αναβάτης που πήγε και έπεσε κάτω με κάθε στυλ μαστίγιο με τεράστιο τρόπο. Σε ανατροπή ο Μπέρεμαν αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο. Ο Τομ Πάρσονς πετούσε ανάποδα μαστίγια για τους οπαδούς, αλλά δεν ήταν αρκετό για να τον πάει στον τελικό. Η νίκη θα έφτανε στον Έβανς και στον Βάνστιπεν. Ο Vanstippen έτρεχε προς τα πίσω στα μαστίγια του και έριχνε μερικά τεράστια χτυπήματα. Αλλά ο Έβανς ήταν πολύ δυνατός, ρίχνοντας κάθε μαστίγιο στο οπλοστάσιό του για να πάρει τη νίκη.
C:\Users\Archangel\Downloads23-10-10 18_03_47-Το άλμα 185 ποδιών του Tyler Bereman στο Red Bull Imagination.jpg

Νικητής Team Line στο Red Bull Imagination : Team Twitch

Team Maddo vs Team Twitch
Η ομάδα Maddo έμεινε μόνο σε τρεις αναβάτες για αυτό με τους Evans, Bereman και Parsons. Τόσο ο Bereman όσο και ο Evans πέτυχαν μερικά μεγάλα άλματα σκύλου με τον Bereman να το ολοκληρώνει στα 185 πόδια. Αλλά το Team Twitch κινούνταν σε όλη τη διαδρομή χτυπώντας διαφορετικές γραμμές και κατέκτησε τη νίκη.
C:\Users\Archangel\Downloads23-10-10 18_03_47-Το άλμα 185 ποδιών του Tyler Bereman στο Red Bull Imagination.jpg

Συνολικός νικητής ομάδας στο Red Bull Imagination : Team Maddo 3-2

Στην πρώτη ομαδική μορφή, ήταν η Team Maddo που κέρδισε 3-2 επί της Team Twitch.
«Σήμερα ήταν η καλύτερη χρονιά μέχρι τώρα», είπε ο Bereman. «Κάναμε πολλές αλλαγές σε όλο αυτό το θέμα και όλοι ανέβηκαν στο πιάτο για την ομάδα τους. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ υψηλή σήμερα και η ενέργεια πέρασε από την οροφή.»

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα: