Η πικρία της ΑΛΑΚ το 2023

alak-triodos-messini-drift-engine power

Η πικρία της ΑΛΑΚ το 2023

– Χωρίς αγώνες και σε αναμονή…

Το 2023 βρήκε την ΑΛΑΚ χωρίς κάποια ανάθεση αγώνα και η πικρία του Συλλόγου κατά την εκτίμηση μας είναι μεγάλη, παρόλο που στην λέσχη δεν θέλουν να το δείξουν…

Η πικρία της ΑΛΑΚ (Αθλητικός σύλλογος Αυτοκινήτου Καλαμάτας) που τους βρίσκει το 2023 χωρίς αγώνες και σε αναμονή προς έγκριση από την ΟΜΑΕ…
Ο ιστορικός Αθλητικός σύλλογος αυτοκινήτου της Καλαμάτας με εκατοντάδες εγγεγραμμένους αθλητές, είναι ένας σύλλογος της επαρχίας που ξεχωρίζει. Μια λέσχη πολύ ενεργή που δίνει δυναμικό παρόν στους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ΑΛΑΚ είναι το αεροδρόμιο της Τριόδου στην Μεσσήνη , ένας μοναδικός χώρος στην Ελληνική επικράτεια που μπορεί με μικρές μόνο τροποποιήσεις να γίνει ένα μηχανοκίνητο πάρκο που θα φιλοξενήσει κάθε αθλητή από κάθε χώρο και άθλημα.

Η προσωπική εμπειρία μας από το αεροδρόμιο της Τριόδου το 2020 σε μια δύσκολη συγκυρία και εποχή με τον COVID 19 να καλπάζει στην Ελλάδα, καταφέραμε με πολλές αντίξοες συνθήκες να δημιουργήσουμε το 17ο Motor Festival . Σίγουρα ήταν ότι πιο αξεπέραστο, και ολοκληρωμένο διοργανωτικά έχουμε κάνει ως και σήμερα. Η ΑΛΑΚ έχει ένα διαμάντι στα πόδια της που δεν πρέπει να το αφήσει να γίνεται κάρβουνο.

3D σχέδια της κάτοψης του 17th Motor Festival στο αεροδρόμιο της Τριόδου στην Μεσσήνη
Οι ομοσπονδίες ΟΜΑΕ και ΑΜΟΤΟΕ έχουν στα χέρια τους ένα σχεδόν έτοιμο μηχανοκίνητο πάρκο που θα συγκεντρώσει όλα τα αθλήματα μόλις 2ώρες από την Αθήνα. Το υπουργείο αθλητισμού έχει ένα χώρο, που εύκολα μπορεί να επενδύσει και να καλύψει στο σύνολο των αθλητών του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τις προπονητικές ανάγκες και την εξέλιξη τους. Ένα μηχανοκίνητο πάρκο που θα δημιουργηθούν θα γεννηθούν τα νέα φυτώρια, ταλέντα του χώρου. Είναι ευθύνη όλων μας να μαζέψουμε τα παιδιά από τους δρόμους και να τα φέρουμε σένα ασφαλή περιβάλλον σε μια πίστα.
Η δήλωση της ΑΛΑΚ για το γεγονός πως έμεινε χωρίς αγώνες το 2023
Το 2023 ήρθε και στην ΑΛΑΚ, αφού δεν μας ανατέθηκε αγώνας πρωταθλήματος ή κυπέλλου μέχρι στιγμής, φυσικά χωρίς αυτό να φανερώνει κάποια πικρία, διότι οι αγώνες είναι συγκεκριμένοι δεν δύναται να πάρουν όσα σωματεία αιτήθηκαν, αποφασίσαμε να αλλάξουμε ρότα διότι δεν μπορούμε να διανοηθούνε ότι η Μεσσηνία θα μείνει χωρίς αγωνιστική δραστηριότητα και θα πρέπει να ενημερώσουμε και τους αθλητές για τα σχέδια μας.
Επίσης ως ΑΛΑΚ δεν μπορούμε να δεχθούμε πια, εάν και το ανεχθήκαμε εν μέρη τα προηγούμενα έτη για να μην δημιουργήσουμε θέματα με τους αθλητές και την τοπική κοινωνία, να έρχεται στην Μεσσηνία σωματείο της Θεσσαλονίκης με το πρόσχημα οργάνωσης αγώνα και τελικά να κάνει ταμείο και να φεύγει, ενώ θα έπρεπε εάν υπάρξουν έσοδα να ναι ανταποδοτικά για τον χώρο του αεροδρομίου της Τριόδου που σίγουρα τα χρειάζεται για την βελτίωση του.
Το πρόγραμμα που έχει αιτηθεί η ΑΛΑΚ στην ΟΜΑΕ και βρίσκεται σε αναμονή:
1) 3 αγώνες drag day στο αεροδρόμιο της Τριόδου με υπόσχεση να φέρουμε πρωταθληματικό αγώνα ,εάν τελεσφορήσουν οι κινήσεις αναβάθμισης του χώρου που έχουμε κάνει, οι οποίες βρίσκονται σε καλό δρόμο ,ο πρώτος αγώνας θα είναι εντός διμήνου.
2) Αγώνα – αγώνες χωμάτινης ατομικής χρονομέτρησης στην χωμάτινη πίστα του αεροδρομίου της Τριόδου
3) 2 με 3 αγώνες Drift & GP
4) Κάνουμε κάποιες κινήσεις με χορηγούς που λατρεύουν την Καλαμάτα να διοργανώσουμε την ανάβαση Τσακώνας (μία διαδρομή που θεωρήθηκε από τις καλύτερες) ως φιλική με πολλές παροχές , βέβαια ακόμη είναι στο σχέδιο επί χάρτου και γνωρίζουμε ότι θέλει πολύ προσπάθεια για να επιτευχθεί. Φυσικά αναμένουμε και την εξαγγελία του κυπέλλου αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος το οποίο ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί και ίσως ενταχθεί σε αυτόν τον θεσμό η ανάβαση μας, εάν φυσικά μπορέσει να στηθεί το κύπελλο αναβάσεων νότιου Ελλάδος.
Όμως για όλα αυτά εκκρεμεί η έγκριση της ομοσπονδίας μας η οποία θα ξεκαθαρίσει εντός της προσεχείς εβδομάδας και θα προβούμε σε πιο επίσημες ανακοινώσεις.
Φυσικά εάν μας επιτρέψει ο χρόνος και οι συνθήκες θα οργανώσουμε και άλλες εκδηλώσεις, απλά αυτή την στιγμή ανακοινώνουμε αυτές που είμαστε σε θέση να οργανώσουμε σίγουρα.

Δείτε όλα τα θέματα του Engine Power  στο SPORTIME!!!