Χρήστος Ρουσόπουλος στόχος οι Ιταλικοί αγώνες και το ράλλυ Ακρόπολις

xristos rousopoulos-rally-engine power

Χρήστος Ρουσόπουλος στόχος οι Ιταλικοί αγώνες και το ράλλυ Ακρόπολις

Στους Ιταλικούς αγώνες  ράλλυ σε άσφαλτο και χώμα αλλά και στο ράλλυ ακρόπολις στοχεύει ο Χρήστος Ρουσόπουλος για το 2023!

Στη συνέχεια των δυο επιτυχιών που πέτυχε στους ιταλικούς αγώνες ο νεαρός αθλητής για το 2022, στρέφει τα πλάνα του στην Ιταλία και για το 2023. Συγκεκριμένα η αγωνιστική σεζόν πλησιάζει σιγά σιγά για τον νεαρό Έλληνα αθλητή Χρήστο Ρουσόπουλο από την Ελευθερούπολη Καβάλας. Μάλιστα έχει βάλει στα σχέδια του 5 αγώνες για το 2023, εκ των οποίων δύο είναι εξασφαλισμένοι μέχρι στιγμής.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και δρόμος

Είναι το Rally Dolomiti Brenta και το Rally Adriatico πριν την περίοδο του καλοκαιριού, ενώ για τους άλλους 3 (Rally Acropolis, Rally Citta di Bassano, Rally di Schio) οι οποίοι διεξάγονται μετά την περίοδο του καλοκαιριού, θα χρειαστεί να εξασφαλίσει στήριξη χορηγιών για να τους πραγματοποιήσει.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και δρόμος

Σχετικά με το αγωνιστικό πρόγραμμα του αθλητή ο πρώτος αγώνας ξεκινάει τέλη Απριλίου στο ασφάλτινο Rally Dolomiti Brenta όπου διεξάγεται στο Andalo της Ιταλίας.

Ακολουθεί το Rally Adriatico στις 20 και 21 Μαΐου, ο οποίος προσμετρά στο γνωστό πρωτάθλημα CIRT και αποτελεί έναν απαιτητικό χωμάτινο αγώνα.

Στη συνέχεια, στο πλάνο του αθλητή ακολουθεί το Rally Acropolis που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, το Rally Citta di Bassano τον Οκτώβριο του ασφάλτινου πρωταθλήματος CIRA και τέλος το Rally di Schio τον Νοέμβριο του διεθνούς πρωταθλήματος IRC όπου έκανε και το ντεμπούτο του το 2022!

Βλέψεις υπάρχουν ακόμα και για το μακρινό 2024 με πρώτο στόχο το παγκόσμιο πρωτάθλημα Junior WRC under 30 και εναλλακτικά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ERC η το κορυφαίο πλήρες ιταλικό πρωτάθλημα CIAR!

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, αυτοκίνητο και δρόμος

Σημαντικό κριτήριο για την αγωνιστική πορεία του 26χρονου νεαρού οδηγού θα αποτελέσει η εξασφάλιση και η στήριξη χορηγιών ώστε να πραγματοποιήσει όλους τους αγώνες για το 2023 αλλά και για το μακρινό 2024 με απώτερο στόχο ένα λαμπρό μέλλον!
Σε υποστηρικτικό και συμβουλευτικό ρόλο του νεαρού αθλητή θα βρίσκεται φυσικά ο δάσκαλος του Λάμπης Κουρτέσης της Rallyschool.gr σε συνεργασία με την ιταλική ομάδα της Pr2Sport!

Στο δεξί μπάκετ του Χρήστου αυτή την φορά θα βρίσκεται ο συνοδηγός Λάμπρος Ζωγράφος.

Το αυτοκίνητο θα είναι και πάλι το Peugeot 208 Rally4 της ιταλικής ομάδας Pr2Sport καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία Rally4 είχε εντυπωσιάσει κάθε φορά με τις υπερβολικά πολλές συμμετοχές ανά αγώνα πλησιάζοντας την πιο γνωστή κατηγορία Rally2 για το 2022 στα ιταλικά εδάφη!

Ο νεαρός Χρήστος Ρουσόπουλος έχει μέλλον μπροστά του και του ευχόμαστε καλή τύχη και καλή πορεία καθώς από το ξεκίνημα του φάνηκε το ταλέντο του το οποίο απέδειξε στο χώμα και στην άσφαλτο σε διεθνείς αγώνες του εξωτερικού.

Επιστροφή στην Αρχική