Ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης έγραψε ιστορία στις Σέρρες

valkaniko protathlima taxythtaw motosykleton-engine power

Ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης έγραψε ιστορία στις Σέρρες

Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης: Ο επόμενος αγώνας μου είναι το σαββατοκύριακο 01-02 Ιουλίου στην πίστα Portimao της Πορτογαλίας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM Junior GP.

Ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης έγραψε ιστορία στις Σέρρες

Στην πρώτη του συμμετοχή στο Πανελλήνιο-Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσικλετών ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης διέπρεψε. Το Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ο 1ος αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών όπου συμμετείχε ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης από το όμορφο νησί της Κω στην κατηγορία SSP600 ως rookie με μια μοτοσυκλέτα Honda CBR600RR

Ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης είναι ένας ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος Έλληνας αναβάτης. Η συμμετοχή του και οι επιτυχίες του ως πρωτοεμφανιζόμενος στο Πανελλήνιο-Βαλκανικό Πρωτάθλημα ταχύτητας Μοτοσικλετών το διήμερο 10-11 Ιουνίου απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι το αστέρι του Φουρθιώτη έχει αρχίσει να λάμπει. Ο Σπύρος Μάριος ως ο μικρότερος οδηγός όλων των εποχών καθώς τον Μάρτιο του 2023 έκλεισε τα 15 συμμετείχε για πρώτη του φορά στο Πανελλήνιο-Βαλκανικό πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών και μάλιστα με μια μοτοσυκλέτα 600 κυβικών που οδήγησε για πρώτη του φορά στον αγώνα του σαββατοκύριακου καθώς η ομάδα του παρέλαβε τη μοτοσυκλέτα μόλις λίγες ημέρες πριν τον αγώνα κατάφερε να εκπλήξει τους πάντες με την απίστευτη ταχύτητα του. Αμέσως μόλις οδήγησε τη μοτοσυκλέτα από την πρώτη ημέρα των ελεύθερων δοκιμών ένιωσε πολύ άνετα με αποτέλεσμα να καταφέρει να κατεβάζει σε κάθε σεσσιον το χρόνο του με μεγάλη άνεση.

Ο αναβάτης από την Κω πήρε μέρος στην κατηγορία SSP600 με μια Honda CBR600RR. Ως ο μικρότερος οδηγός όλων των εποχών καθώς τον Μάρτιο του 2023 έκλεισε τα 15 συμμετείχε για πρώτη του φορά στο πρωτάθλημα και μάλιστα με μια μοτοσικλέτα 600 κ.εκ. που οδήγησε για πρώτη του φορά στον αγώνα του σαββατοκύριακου καθώς η ομάδα του παρέλαβε τη μοτοσικλέτα μόλις λίγες ημέρες πριν τον αγώνα, κατάφερε να εκπλήξει τους πάντες με την απίστευτη ταχύτητα του. Στα χρονομετρημένα κατάφερε εύκολα με έναν απίστευτο χρόνο για rookie στην κατηγορία να πάρει την 3η θέση στη σχάρα της εκκίνησης (5η μαζί με το βαλκανικό). Στον πρώτο αγώνα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση μετά από αρκετές μάχες με οδηγούς από το βαλκανικό και στην 4η θέση γενικής κατάταξης γράφοντας στον αγώνα τον εκπληκτικό χρόνο 1.20.735 μόλις λίγο κάτω από 1 δευτερόλεπτο διαφοράς από το ρεκόρ πίστας μέχρι τον αγώνα του Σαββάτου.

spiros-fourthiotis-valkaniko-protathlima-motogp-tachytita-moto

Στον δεύτερο αγώνα της Κυριακής κατάφερε να τερματίσει και πάλι στην τρίτη θέση για το πανελλήνιο πρωτάθλημα και στην πέμπτη γενικής (συμπεριλαμβανομένου του βαλκανικού) κλείνοντας έτσι τον πρώτο του αγώνα στην κατηγορία SSP600.

Ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης είπε μετά το τέλος του αγωνιστικού διημέρου: «Φέτος συμμετέχω για πρώτη φορά ως rookie στο Βαλκανικό και Ελληνικό πρωτάθλημα με μια απίστευτη μοτοσικλέτα HONDA CBR600RR που οδηγώ για πρώτη μου φορά και συμμετέχω σε αγώνα στην συγκεκριμένη πίστα επίσης για πρώτη μου φορά. Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω σε έναν τέτοιο θεσμό ως ο νεότερος αθλητής ηλικιακά όλων των εποχών στη συγκεκριμένη κατηγορία. Προσπάθησα σε κάθε περίοδο για το καλύτερο αποτέλεσμα και αυτό φάνηκε καθώς κατάφερα ένα εκπληκτικό χρόνο και είμαι πολύ χαρούμενος καθώς αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους χορηγούς μου που στηρίζουν την προσπάθεια μου και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ που μου δίνουν αυτή τη δυνατότητα».

Ο επόμενος αγώνας μου είναι το σαββατοκύριακο 01-02 Ιουλίου στην πίστα Portimao της Πορτογαλίας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM Junior GP.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.

Δείτε όλα τα θέματα του Engine Power  στο SPORTIME!!!

Επιστροφή στην Αρχική