Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στους Ολυμπιακούς αγώνες

o-mhxanokinhtos-athlitismos-stous-olympiakous-agones-engine-power

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στους Ολυμπιακούς αγώνες

Ο Charles Leclerc είναι θετικός και ανοιχτός στην ένταξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μηχανοκίνητος αθλητισμός στους Ολυμπιακούς αγώνεςΤα μηχανοκίνητα αθλήματα θα μπορούσαν να είναι μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 και εδώ είναι πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει

Ξέρω ότι όλοι μετράμε τις μέρες, αλλά απέχουμε περίπου 5 χρόνια από τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες. Θα είναι η πρώτη φορά που οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται σε αμερικανικό έδαφος εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια, και είτε το πιστεύετε είτε όχι, κάποιο είδος αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού θα μπορούσε να είναι μέρος των Αγώνων.

Σύμφωνα με το Reuters, τα μηχανοκίνητα αθλήματα εντάχθηκαν σε παιχνίδια όπως το flag football, το κρίκετ, το μπέιζμπολ, το σόφτμπολ, το λακρός και το breakdancing (σοβαρά, ετοιμάστε το χαρτόνι σας) που θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη από τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες.

Εάν αποφασίσουν ότι θέλουν να διοργανώσουν αγώνες για οποιοδήποτε από αυτά τα αθλήματα, θα πρέπει να επικυρωθεί από τη ΔΟΕ όταν συνεδριάσει στη Βομβάη αργότερα φέτος.

Θα ήθελα πολύ να δω κάποιους αγώνες στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι θαυμαστές θα εξέφραζαν πολλούς λόγους για τους οποίους το τελικό προϊόν θα ήταν τρομερό. Ωστόσο, θα ήταν ωραίο να το δοκιμάσετε τουλάχιστον μία φορά και το Λος Άντζελες θα ήταν τόσο καλό μέρος όσο κανένα άλλο. Όπως το βλέπω, υπάρχουν δύο τρόποι που θα μπορούσαν να πάνε οι Ολυμπιακοί αγώνες.

Formula Olympic

Μηχανοκίνητος αθλητισμός στους Ολυμπιακούς αγώνες: Ο πρώτος τρόπος με τον οποίο μπορώ να δω κάτι τέτοιο να καταρρέει είναι με κάτι που αποκαλώ Formula Olympic (Γεια, ΔΟΕ, μπορείτε να έχετε αυτό το όνομα για τη σωστή τιμή ή μια συμφωνία για εισιτήρια… ή εμπορεύματα).

Αυτό θα λειτουργούσε πολύ όπως η Formula 1. Οι διοργανωτές ετοιμάζουν ένα σύνολο κανονισμών και στη συνέχεια κάθε χώρα κατασκευάζει ένα αυτοκίνητο που συμμορφώνεται με αυτούς τους κανονισμούς. Στη συνέχεια ρίχνουν μερικούς εγχώριους οδηγούς στα αυτοκίνητα και αγωνίζονται για μετάλλια.

Απλός. Πανεμορφη.

Κάνοντας κάθε χώρα να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο θα έκανε τα πράγματα ενδιαφέροντα. Οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ιαπωνία θα ήταν όλα τα φαβορί που θα διαγωνιστούν, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ίσως η Κροατία να κατασκεύαζε έναν πύραυλο που κανείς δεν θα έβλεπε να έρχεται.

Αν και, ένα πράγμα που ξέρω είναι ότι αυτό θα γινόταν γρήγορα το πιο διεφθαρμένο άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό λέει κάτι, ειδικά όταν το ποδόσφαιρο είναι Ολυμπιακό άθλημα.

Θα είχατε χώρες που λαθροθήρες κορυφαίων ταλέντων και βυθοκόρησαν ως εκ θαύματος έναν μακρινό συγγενή που ταξίδεψε σε άλλη χώρα με τρένο πριν από δεκαετίες και στη συνέχεια πληροί τις προϋποθέσεις για την ιθαγένεια.

Ωστόσο, νομίζω ότι θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τη Ford ή την GM να εκπροσωπούν τις ΗΠΑ ενώ η Honda ή η Toyota να αντιπροσωπεύουν την Ιαπωνία.

Επιπλέον, οι λίβρες θα ήταν άρρωστες.

Αλλά υπάρχει ένας άλλος – πιο πρακτικός – τρόπος που θα μπορούσαν να είναι οι αγώνες αυτοκινήτου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

michanokinitos-athlitismos-stous-olympiakous-agones

Μηχανοκίνητος αθλητισμός στους Ολυμπιακούς αγώνες:  Race Of Champions Clone

Η προηγούμενη ιδέα θα απαιτούσε πολλή δουλειά. Σε κανέναν δεν αρέσει η δουλειά, οπότε γιατί να μην αποκόψετε κάτι που ήδη υπάρχει;

I gotcha, IOC: πείτε γεια στον αγώνα των πρωταθλητών.

Αυτή η διοργάνωση διεξάγεται συνήθως ετησίως και συμμετέχουν ομάδες δύο οδηγών που εκπροσωπούν τις χώρες τους σε αγώνες head-tohead.

Τα τελευταία χρόνια, η εκδήλωση πραγματοποιείται στη Σουηδία στον πάγο για λίγη γεύση ράλι. Ωστόσο, στο παρελθόν οι αγώνες γίνονταν σε πεζοδρόμιο.

Εδώ είναι ο Michael Schumacher εναντίον του Sebastian Vettel που αγωνίζεται με ένα ζευγάρι KTM X-Bows στον αγώνα των πρωταθλητών 2010 στο Ντίσελντορφ.

Πες μου ότι δεν θα ήταν ένα καυτό εισιτήριο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι χώρες θα μπορούσαν να στείλουν τους καλύτερους οδηγούς τους από διάφορους κλάδους και θα αγωνίζονταν με τα ίδια μηχανήματα. Με αυτόν τον τρόπο, όλα έχουν να κάνουν με τον οδηγό.

Δεν κρατάω την ανάσα μου για να δω κάποιους Ολυμπιακούς αγώνες το 2028, αλλά σίγουρα υπάρχουν τρόποι που θα μπορούσε να γίνει.

Μηχανοκίνητος αθλητισμός στους Ολυμπιακούς αγώνες: Φορέας της Ολυμπιακής φλόγας στις 18 Ιουνίου στους δρόμους του Μονακό, ο Charles Leclerc (Ferrari) θα ήταν πολύ περήφανος που θα εκπροσωπούσε τη χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εάν ο μηχανοκίνητος αθλητισμός προστεθεί στη λίστα των επιλέξιμων αθλημάτων. Ο Μαξ Βερστάπεν είναι ήδη πιο προσεκτικός…

Δεν είναι μόνο ο Sébastien Loeb που είναι μια από τις προσωπικότητες από τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού που έχει κουβαλήσει την Ολυμπιακή φλόγα για τους Αγώνες του Παρισιού 2024! Ο Charles Leclerc είχε επίσης το δικαίωμα σε μερικές εκατοντάδες μέτρα με τη θρυλική φλόγα στους δρόμους του Πριγκιπάτου του Μονακό, όπου κέρδισε λίγες εβδομάδες νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του εθνικού του Grand Prix της F1 . Σε συνέντευξη πριν από το Grand Prix της Αυστρίας αυτού του Σαββατοκύριακου στο Red Bull Ring, ο Leclerc υποστήριξε πολύ τη συμπερίληψη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Ολυμπιακό πρόγραμμα στο μέλλον, ενώ κατανοούσε ότι αυτό είναι κάτι δύσκολο να εφαρμοστεί.

«Ήταν τεράστια τιμή για μένα που μπόρεσα να κουβαλήσω την Ολυμπιακή φλόγα, ειδικά στην πατρίδα μου, το Μονακό. Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή. Θα ήταν υπέροχο να είχα μια παρουσία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τούτου λεχθέντος, πιθανότατα θα ήταν πιο δύσκολο να οργανωθεί από άλλα αθλήματα. Όλοι οδηγούμε για διαφορετικούς κατασκευαστές, με διαφορετικά αυτοκίνητα στην F1. Για να διασφαλιστεί ότι όλοι έχουν τον ίδιο εξοπλισμό, θα υπάρχουν σαφώς επιλογές για να γίνουν, με αεροδυναμική κάθετη δύναμη, τα διαθέσιμα άλογα, αλλά είναι σαφώς εφικτό. »

Όντας ένας από τους σπάνιους αθλητές που εκπροσωπούν το Μονακό σε αγώνες, ο Charles Leclerc κατανοεί την υπερηφάνεια που μπορούν να στηρίζονται στους αθλητές που προκρίνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες για «μικρές» χώρες, όπως λέει ο ίδιος. Κατά τη διάρκεια των Αγώνων του Τόκιο το 2021, έξι αθλητές εκπροσώπησαν το Πριγκιπάτο, τρεις γυναίκες και τρεις άνδρες. Στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονακό, κάποιος πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέντε φορές, αυτή τη φορά στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, μεταξύ 1988 και 2002, στο bobsleigh…

«Θα ήθελα πολύ να μπορώ να εκπροσωπώ τη Μονακό, είμαι πολύ περήφανος που κατάγομαι από εκεί, είμαστε λίγοι στον κόσμο του αθλητισμού που προερχόμαστε από εκεί και είναι κάτι πολύ ευχάριστο να εκπροσωπείς μια μικρή χώρα, αλλά μεγαλοπρεπής. Δεν νομίζω όμως ότι είναι στα σχέδια της ΔΟΕ για τα επόμενα χρόνια! »

michanokinitos-athlitismos-stous-olympiakous-agones

Ο Μαξ Φερστάπεν είναι πολύ πιο επιφυλακτικός για τη συμμετοχή στον Ολυμπιακό

Μηχανοκίνητος αθλητισμός στους Ολυμπιακούς αγώνες: Η ένταξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν τυπικά αδύνατη, λόγω του άρθρου 52.4.2 του Ολυμπιακού κανονισμού. Ο τελευταίος όριζε ότι «αθλήματα, κλάδοι ή εκδηλώσεις των οποίων η απόδοση εξαρτάται ουσιαστικά από τη μηχανική πρόωση δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. » Αυτό το άρθρο αποσύρθηκε το 2007, πέντε χρόνια πριν η FIA ενταχθεί επίσημα στις ομοσπονδίες που αναγνωρίζει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Εάν η χρήση κινητήρα παραμένει ένα πιο ευαίσθητο σημείο όσον αφορά τους Ολυμπιακούς κανόνες, τίποτα δεν εμποδίζει τη διεξαγωγή ενός αγώνα μηχανοκίνητου αθλητισμού ως μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων. Ένα πράγμα είναι βέβαιο, αν ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έμπαινε ποτέ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα ήταν χωρίς τον Max Verstappen !

«Δεν είναι για μένα! Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι πολύ επικεντρωμένος στους διαθέσιμους μηχανικούς. Προερχόμενος από μια οικογένεια βουτηγμένη στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, δεν μεγάλωσα πραγματικά σε αυτή την Ολυμπιακή ατμόσφαιρα. Δεν θα μου άρεσε πολύ, δεν νομίζω ότι έχουμε θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και αυτό είναι μια χαρά με μένα, γιατί έχουμε το δικό μας πρωτάθλημα, το οποίο είναι πολύ δημοφιλές. Μου αρέσει πολύ όμως να βλέπω τους Ολυμπιακούς Αγώνες μπροστά στην τηλεόρασή μου! » , εξήγησε ο τρεις φορές Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ας κλείσουμε, ωστόσο, υπενθυμίζοντας ότι η ομάδα της Ferrari συμμετείχε σε μια έκδοση των Ολυμπιακών Αγώνων, στο Τορίνο το 2006. Μια Ferrari F2 004 πραγματοποίησε μια σύντομη επίδειξη κατά την τελετή έναρξης, μπροστά σε ένα ενθουσιασμένο πλήθος, και προφανώς που αποτελείται από πολλούς Tifosi.

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

ζημινοπουλοσ ελαστικα κορινθοσ

ELESPO ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

CTD AUTO MOTO ACCESSORIES

CTD ACCESSORIES

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ENJOY THE RIDE

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ENJOY THE RIDE

KOLIOUSIS SUZUKI PARTS

ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΦΑΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ OPEL ΧΑΛΚΙΔΑ

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΣ

ΧΑΛΕΠΛΗΣ SERVICE ΛΑΜΙΑ

ΚΟΥΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑ ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ

latsis συνεργειο αυτοκινητων

Φανοποιεια Ζηκοσ team περιστερι