Η Apple αποκλειστικός μεταδότης της Formula 1

Apple- Formula -1-apokleistikos-metadoths-engine-power

Η Apple αποκλειστικός μεταδότης της Formula 1

Αποκλειστικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Apple σε όλο τον κόσμο… από το 2030. Οι αγώνες της Formula 1 θα γίνονται μόνο στο Apple TV+

Apple Formula 1 : Σύμφωνα με το περιοδικό Business F1, η Apple θα ήθελε να αποκτήσει τα δικαιώματα μετάδοσης της Formula 1 με μια φανταστική προσφορά. Μια εξαγορά που θα ίσχυε πρώτα στις Ηνωμένες Πολιτείες, πριν επεκταθεί σε ολόκληρο τον κόσμο…

Το ενδιαφέρον της Apple για τη Formula 1 συνεχίζει να αυξάνεται. Η πολυεθνική, που έχει ήδη αποκτήσει τα δικαιώματα μιας ταινίας για την πειθαρχία με τον Μπραντ Πιτ ως πρωταγωνιστή, θέλει ακόμα περισσότερα. Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Business F1 , η αμερικανική εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει μια προσφορά περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως για να γίνει ο αποκλειστικός κάτοχος των δικαιωμάτων εκπομπής της Formula 1.

Μια εκπληκτική προσφορά, η οποία επί του παρόντος αντιπροσωπεύει περισσότερο από το διπλάσιο από αυτό που λαμβάνει η Formula 1 από τα παγκόσμια τηλεοπτικά της δικαιώματα. Η Apple πείστηκε από την επιτυχία του Season Pass για το MLS (Professional Football League στις Ηνωμένες Πολιτείες), το οποίο θα την ενθάρρυνε να κάνει το ίδιο για την F1 μέσω της εφαρμογής Apple TV της.

apple-f1-tv-apple-formula-one-formula1-kalypsi-adtier.

Apple Formula 1 : Αποκλειστικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Apple σε όλο τον κόσμο… από το 2030;

Ωστόσο, η Apple θα πρέπει να προχωρήσει βήμα προς βήμα προτού μπορέσει να διεκδικήσει αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης σε όλο τον κόσμο. Πράγματι, αρκετοί εθνικοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς έχουν επί του παρόντος μακροχρόνιες συμβάσεις με την F1. Για παράδειγμα, το Canal + έχει τα δικαιώματα στη Γαλλία μέχρι το 2029. Η επίθεση της Apple θα μπορούσε στη συνέχεια να ξεκινήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την αγορά τηλεοπτικών δικαιωμάτων από το 2026, για να διαδεχθεί το ESPN του οποίου τα τηλεοπτικά δικαιώματα λήγουν. το 2025.

Η εταιρεία – αξίας σχεδόν 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων – θα συμφωνούσε στη συνέχεια σε μια συμφωνία που θα περιλάμβανε όλο και περισσότερες περιοχές καθώς τα δικαιώματα θα καταστούν διαθέσιμα σε αυτές τις αγορές. Η Apple φέρεται να θέλει να υπογράψει μια επταετή συμφωνία, με τα παγκόσμια δικαιώματα να είναι διαθέσιμα το αργότερο πέντε χρόνια από τότε που τα τρέχοντα συμβόλαια της F1 λήγουν το αργότερο το 2029.

Η Apple φέρεται να αναζητά δικαιώματα Formula 1 για 2 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Apple θέλει να γίνει παγκόσμιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας αγοράζοντας τα δικαιώματα μετάδοσης της Formula 1 για 7 χρόνια. Φέρεται να πρόσφερε 2 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Η Apple έχει επενδύσει πολλά στην υπηρεσία ψηφιακής ροής Apple TV+ τα τελευταία χρόνια. Εκτός από αποκλειστικό περιεχόμενο, απέκτησε τα δικαιώματα μετάδοσης πρωταθλημάτων MLS και MLB στις ΗΠΑ. Αλλά η εταιρεία φέρεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για τον κόσμο του αθλητισμού. Σύμφωνα με αυτό, η Apple είναι έτοιμη να κάνει μια μεγάλη προσφορά για να γίνει ο αποκλειστικός φορέας των αγώνων της Formula 1.

apple-f1-tv-apple-formula-one-formula1-kalypsi-adtier-news-gp-grand-prix

Οι αγώνες της Formula 1 θα γίνονται μόνο στο Apple TV+;

Η Apple φέρεται να πατάει το γκάζι για τους αγώνες της Formula 1. Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τις διαπραγματεύσεις, η εταιρεία είναι διατεθειμένη να πληρώνει 2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για παγκόσμια δικαιώματα μετάδοσης σε αγώνες και περιεχόμενο της Formula 1.

Εάν πετύχει, η συμφωνία θα έκανε τη Formula 1 μια από τις πιο ακριβές κατηγορίες στις αθλητικές μεταδόσεις. Το τουρνουά κερδίζει αυτήν τη στιγμή περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια από υπάρχουσες συμφωνίες μετάδοσης σε όλο τον κόσμο. Αλλά η Apple θα μπορούσε να είναι έτοιμη να αγοράσει τα δικαιώματα για 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Apple φέρεται να έχει προτείνει μια καινοτόμο προσέγγιση στη δομή των συμφωνιών. Αντίστοιχα, η εταιρεία θα ξεκινήσει με περίπου το 25 τοις εκατό των δικαιωμάτων εκπομπής σε πρώτη φάση. Αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί καθώς λήγουν οι συμβάσεις με άλλους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης. Μέσα σε 5 χρόνια, η Apple θα ελέγχει ολόκληρη την ψηφιακή διανομή της Formula 1.

Το πιο εκπληκτικό μέρος της προσφοράς είναι ότι η Apple κάνει μια σταθερή προσφορά. Υποστηρίχθηκε ότι η συμφωνία θα καθοριστεί στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για 7 χρόνια. Αυτό θα προσφέρει σημαντική σταθερότητα στα ετήσια έσοδα της Formula 1.

Εάν η τεράστια προσφορά είναι αληθινή, δείχνει την αυξανόμενη εστίαση της Apple στη ροή αθλητικών αγώνων για το Apple TV+. Η εταιρεία κατέχει ήδη δικαιώματα εκπομπής στα MLB, MLS και ετοιμάζει ντοκιμαντέρ F1.

Τι πιστεύετε λοιπόν για αυτό; Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τις απόψεις σας μαζί μας !

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα: