Πλησιάζει το Παγκόσμιο Τελικό του Rotax Max Challenge

Το προτελευταίο βήμα πριν τον Παγκόσμιο Τελικό του Rotax Max Challenge, που διοργανώνεται στην πίστα του Sarno στην Νάπολη της Ιταλίας διοργάνωσε η Rotax Hellas. Aγώνες (Σάββατο-Κυριακή) που την ευθύνη της εκτέλεσης είχαν τα αθλητικά σωματεία Άρτεμις και Α.Λ.Α. ενώ στην διαιτησία του αγωνιστικού μέρους επικεφαλής και πάλι ήταν ο Στέλιος Καγιάφας που αποτελεί πάντα την εγγύηση ομαλής και δίκαιης αντιμετώπισης κάθε δυσκολίας. Οι συμμετέχοντες οδηγοί και στους δύο αγώνες, αν και τα ‘εισιτήρια’ για τον Παγκόσμιο τελικό έδωσαν σε όλες τις κατηγορίες έντιμες μάχες και όπου δημιουργήθηκαν αμφισβητούμενες ‘φάσεις’ αποδέχτηκαν τις προβλεπόμενες ποινές!

Τέσσερα εισιτήρια ‘παίζονταν’ στην κορυφαία κατηγορία Rotax DD2 Max εκ των οποίων τα δύο για την μεγάλη ηλικιακά κλάση Masters. Στην κατηγορία των ‘μικρών’ που όμως αποτελούν σχεδόν πάντα και τα φαβορί για την πρώτη θέση της γενικής στα DD2 o Xρήστος Οικονόμου ήταν το μεγάλο φαβορί ο Άκης Βασιλέρης το αμέσως επόμενο και ο Θανάσης Χατζόγλου το μεγάλο αουτσάιντερ. Η ομάδα του Γιώργου Πολυχρονίδη (Prt Motorsport) ήταν νικήτρια αφού ο Χρήστος Οικονόμου (Τony) δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του καθώς έκανε 2 στις δύο νίκες και μαζί με το εισιτήριο για το Παγκόσμιο πήρε και τον τίτλο για το ’19 στην δύσκολη και απαιτητική κατηγορία. Ο ομόσταυλός του Άκης Βασιλέρης (Sodi) έδωσε μάχη με τον ταχύτατο Θανάση Χατζόγλου (Speed Force) και πήρε την δεύτερη θέση. Στην Μasters o Δημήτρης Ζερβός και ο Μανώλης Τζαμαριαδάκης θα ταξιδέψουν σε έναν ακόμα Παγκόσμιο τελικό!

Στην κατηγορία Junior ο Γιώργος Καλιφατίδης από την ομάδα του Γιάννη Αντωνιάδη, στον τελικό του δεύτερου αγώνα οδήγησε με μυαλό και ταχύτητα όταν χρειάστηκε, ετσι κατέκτησε τον τίτλο και το εισιτήριο για την πρώτη διεθνή συμμετοχή στην καριέρά του. Από την ίδια ομάδα ‘ξεκούραστα’ ο Γιώργος Καφαντάρης πήρε ένα ακόμα τίτλο στην κατηγορία Mini Max και θα ταξιδέψει στο Sarno. O οδηγός δεν συμμετείχε στον αγώνα αφού έτσι κι αλλιώς η κατηγορία του δεν συμπλήρωσε τον απαιτούμενο αριθμό συμμετεχόντων και του αρκούσαν οι δύο νίκες στους δύο πρώτους αγώνες του θεσμού.

Στην Senior νικητής και τροπαιούχος δεν αναδείχτηκε αφού θα περιμένουμε την τεχνική ετυμηγορία του εργοστασίου της Rotax για το φυγοκεντρικό του Γιάννη Σταματίου.

Την ελληνική αποστολή θα ολοκληρώσει ο Θανάσης Ζάχος με τη συμμετοχή του στην κατηγορία Micro Max.