39ο Ράλλυ Κένταυρος (5-6/6)

39ο Ράλλυ Κένταυρος (5-6/6).

Από τις ειδικές διαδρομές του Πηλίου το “39ου Ράλλυ Κένταυρος” θα ανοίξει η αυλαία του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου καθώς και των Κυπέλλου Αγώνων Ράλλυ Ασφάλτου και Επάθλου Αγώνων Ράλλυ Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος της φετινής χρονιάς.

Ο αγώνας που ολοκλήρωσε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου την προηγούμενη χρονιά, θα αποτελέσει φέτος τον εναρκτήριο γύρο του πρωταθλήματος καθώς και του Κυπέλλου Ασφάλτου, θεσμών που επανέρχονται στο καλεντάρι των ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου.

Το φετινό “39ο Ράλλυ Κένταυρος” θα είναι 2ημερο και είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 5 & 6 Ιουνίου 2021 στις καταπράσινες διαδρομές του βουνού των Κενταύρων. Τη διοργάνωση του αγώνα έχει αναλάβει το Σωματείο “Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου” (Λ.Α.Βόλου) έχοντας την αμέριστη στήριξη της ΠΕ Μαγνησίας και του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου, οι οποίοι βρίσκονται πάντα στο πλευρό της λέσχης και αποτελούν εχέγγυο για την άρτια προετοιμασία και διεξαγωγή του αγώνα στη περιοχή της Μαγνησίας.

Η φετινή έκδοση του αγώνα περιλαμβάνει 8 ειδικές διαδρομές (4 επαναλαμβανόμενες) συνολικού μήκους 80 αγωνιστικών χιλιομέτρων προσφέροντας μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση στα πληρώματα που θα συμμετάσχουν στον αγώνα και μεγάλες συγκινήσεις στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού και των αγώνων ράλλυ ειδικότερα.

Το πρωΐ του Σαββάτου 5 Ιουνίου 2021 θα διεξαχθεί ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος στο χώρο του ΙΚΤΕΟ Βόλου ενώ η έναρξη του αγώνα θα δοθεί το απόγευμα του Σαββάτου, με τα πληρώματα να εκκινούν από το Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου ώστε να αγωνιστούν σε 4 ειδικές διαδρομές εκ των οποίων η μια θα είναι υπό το φώς των προβολέων.

Την Κυριακή 6 Ιουνίου η εκκίνηση του πρώτου αυτοκινήτου για το δεύτερο σκέλος των υπόλοιπων 4 ειδικών του αγώνα, θα δοθεί νωρίς το πρωί από το Service Park στα Χάνια, με τον τερματισμό να είναι προγραμματισμένος για το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στο Ξενοδοχείο Xenia Πορταριάς.

Το αγωνιστικό σκέλος του Σαββάτου και της Κυριακής θα προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου.

Οι θεσμοί των Κυπέλλου Αγώνων Ράλλυ Ασφάλτου και Επάθλου Αγώνων Ράλλυ Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος θα συμμετάσχουν στον Αγώνα στις ειδικές διαδρομές της Κυριακής.

Ο χώρος του Service Park θα βρίσκεται στο Parking του Χιονοδρομικού Κέντρου Αγριόλευκες, με το Αρχηγείο του αγώνα να στεγάζεται στο Ξενοδοχείο Xenia, που βρίσκεται στη Πορταριά.

Η Γραμματεία του αγώνα και το Γραφείο Τύπου του αγώνα θα λειτουργεί: i) Μέχρι την Παρασκευή 4.5.2021, στα γραφεία της Λ.Α.Βόλου, Θησέως 27α, Βόλος ii) Το Σάββατο 5.5.2021 & την Κυριακή 6.5.2021, στο Ξενοδοχείο Xenia, που βρίσκεται στη Πορταριάς.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων – ΣΔΔΑ (www.e-omae-epa.gr) από την Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 και γίνονται δεκτές μέχρι τη Παρασκευή 28 Μαϊου 2021 και ώρα 23:59

To “39o Ράλλυ Κένταυρος” θα διεξαχθεί με βάση τις τρέχουσες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων, καθώς και στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε).

Στα πλαίσια της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα, η Λ.Α.Βόλου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Μαγνησίας έχει εξασφαλίσει τη δωρεάν παροχή Rapid Test σε όλους τους εμπλεκόμενους του αγώνα -οργάνωση, πληρώματα,ομάδες και μηχανικούς- από την Παρασκευή 4 Μαΐου και θα πραγματοποιείται σε χώρο που θα ανακοινωθεί.

Αναλυτικό Πρόγραμμα, χάρτες και ωράριο ειδικών διαδρομών καθώς και συμπληρωματικός κανονισμός του αγώνα θα ακολουθήσουν σε νεότερο Δελτίο Πληροφοριών Ενημέρωση και όλα τα τελευταία νέα του Ράλλυ Κένταυρος, θα βρείτε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Λέσχης στο www.lavolos.gr όπως επίσης και στη σελίδα του αγώνα στα Social Media. Facebook: http://www.facebook.com/rallykentavros καθώς και στα Τηλέφωνα επικοινωνίας:
2421055339 (Λ.Α.Βόλου)
6945853310 (Αντώνης Σταφυλοπάτης )
6983601734 (Γεώργιος Μπέτας)