Όχι δεν είναι πρωταπριλιά… Η Toyota θέλει να πάει στο διάστημα

Η Toyota αποκάλυψε ένα σεληνιακό rover με κυψέλες καυσίμου που πιάνει τα 6000 μίλια.
Η Toyota είναι μια μάρκα που, μέχρι το GT86 και το Supra, πιθανώς σχετίζοταν με την αξιοπιστία. Αλλά χάρη σε αυτά τα σπορ αυτοκίνητα, μια νίκη στο Le Mans και ένα πρόγραμμα World Rally, της δώθηκε η ώθηση να το πάει παρακάτω.

Και εγένετο το θαύμα: ένα πεπιεσμένο rover, που τροφοδοτείται από κυψέλη καυσίμου (όπως ένα Toyota Mirai) και είναι σε θέση να ταξιδέψει 10.000km, ή πάνω από 6.000 μίλια. Όχι στη Γη, όμως, αλλά στο διάστημα, φυσικά.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Toyota συνεργάστηκε με την JAXA – το ιαπωνικό ισοδύναμο της NASA – για να σχεδιάσει ένα όχημα που θα μεταφέρει και θα φιλοξενεί έως και τέσσερα άτομα στην επιφάνεια της σελήνης και με αρκετή ενέργεια για να εκτελέσει έναν πλήρη γύροστην ορατή πλευρά της.

“Τα επανδρωμένα roversμε πεπιεσμένες καμπίνες είναι ένα στοιχείο που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πλήρη εξερεύνηση και χρήση της σεληνιακής επιφάνειας”, λέει ο Πρόεδρος της JAXA Hiroshi Yamakawa.

«Η Toyota με την πρόκληση της διεθνούς εξερεύνησης του διαστήματος ενισχύει σημαντικά την εμπιστοσύνη μας».

Ενώ η Ιαπωνία έχει 12 αστροναύτες στο όνομά της, δεν έχει την ίδια φήμη για να εξερευνήσει το διάστημα όπως η Ρωσία ή οι ΗΠΑ. Όμως, το να έχεις έξι τροχούς Toyota ικανούς να ταξιδέψουν ακόμα πιο μακριά από την επιφάνεια της Γης παρά ένα Land Cruiser, θα μπορούσε να αλλάξει πολλά.

Δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες για τις προδιαγραφές του οχήματος, το οποίο δεν είναι πολύ μεγαλύτερο από ένα Land Cruiser, αλλά περισσότερο από το διπλάσιο στο ύψος), ενώ δεν θα δούμε κανένα από αυτά στο διάστημα για τουλάχιστον μια δεκαετία.

ζημινοπουλοσ ελαστικα κορινθοσ

ELESPO ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

CTD AUTO MOTO ACCESSORIES

CTD ACCESSORIES

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ENJOY THE RIDE

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ENJOY THE RIDE

KOLIOUSIS SUZUKI PARTS

ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΦΑΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ OPEL ΧΑΛΚΙΔΑ

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΣ

ΧΑΛΕΠΛΗΣ SERVICE ΛΑΜΙΑ

ΚΟΥΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑ ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ

latsis συνεργειο αυτοκινητων

Φανοποιεια Ζηκοσ team περιστερι