Τρομακτική έξοδος του Takamoto Katsuta στο Rally Σουηδίας

Takamoto-Katsuta-Crash-WRC-Sweden-2023

Τρομακτική έξοδος του Takamoto Katsuta στο Rally Σουηδίας

Τρομακτική έξοδος με αλλεπάλληλες τούμπες του Takamoto Katsuta στο Rally Σουηδίας, σοκάρει το βίντεο της σύγκρουσης.
Motorsport News: Τρομακτική έξοδος με αλλεπάλληλες τούμπες του Takamoto Katsuta στο Rally Σουηδίας.

Μία εφιαλτική έξοδο βίωσε o Ιάπωνας Takamoto Katsuta, ο οποίος ανατράπηκε αρκετές φορές στο Σουηδικό Ράλι σε μια πολύ γρήγορη διαδρομή του SS5, Brattby 2, μια διαδρομή 10,76 χλμ. Στον πρώτο γύρο, ο οδηγός του Toyota Yaris Rally1 είχε τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο συνολικά, πίσω από τον Craig Breen που κέρδισε την ειδική και τους Ott Tanak και Esapekka Lappi.

Takamoto-Katsuta-crash-Toyota-Yaris-Rally1
Στο ειδικό νούμερο 4, πριν από το ατύχημα, ο Takamoto Katsuta ήταν ο ταχύτερος στο μακρύ σκέλος των 25,81 χιλιομέτρων, σταματώντας το ρολόι στην ώρα των 12 λεπτών, αφήνοντας πίσω τον νέο πρωταθλητή του WRC Kalle Rovanpera και το υπόλοιπο γκρουπ. Χωρίς συνέπειες για το πλήρωμα που κατάφερε να βγει άθικτο μέσα από αυτό αλλά αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω της ζημιάς που προκλήθηκε στο Toyota Yaris Rally1.

Δείτε τα 12 εφιαλτικά δευτερόλεπτα που σου κόβουν την ανάσα της στιγμής της σύγκρουσης του :

Οι συνθήκες του χειμώνα στο Ράλι Σουηδίας φέτος είναι πολύ ακραίες. Ο δεύτερος γύρος του WRC Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι 2023 λαμβάνει χώρα σε λευκούς ή παγωμένους δρόμους που καταπίνονται με σχεδόν 200 km/h σε ευθείες γραμμές. Οι δρόμοι είναι επενδεδυμένοι με τοίχους χιονιού ύψους μεγαλύτερου από ένα μέτρο στους οποίους οι πιλότοι ακουμπούν στις στροφές για να μην εκτοξευθούν εκτός πορείας.

Το παιχνίδι με αυτές τις συνθήκες παραμένει μια λεπτή τέχνη και το παραμικρό λάθος μπορεί να πληρώσεις πολύ ακριβά. Ο Takamoto Katsuta , ο οποίος ακόμη δεν μπορεί να συνέλθει από το τρακάρισμα και τον τρόμο που ένιωσε. Ο καλύτερος χρόνος της ειδικής, ο οδηγός Takamoto Katsuta της Toyota χτύπησε σε τοίχο λίγες στιγμές αργότερα με το πίσω μέρος του οχήματός του, του οποίου έχασε τον έλεγχο. Το Yaris WRC ανατράπηκε πριν τελειώσει τον τρελό αγώνα του στη διαδρομή που χαράχθηκε στο δάσος.

Με αυτό το ατύχημα, το πλήρωμα έχασε περισσότερα από 48 δευτερόλεπτα στον χρόνο αναφοράς. Το αυτοκίνητο υπέστη σοβαρές ζημιές. Ο Ιάπωνας Takamoto Katsuta και ο Ιρλανδός συνοδηγός του Aaron Johnston επιχείρησαν μια αυτοσχέδια επισκευή λίγο πιο πέρα, ελπίζοντας να μπορέσουν να αγωνιστούν στα τρία τελευταία στάδια της ημέρας, κάτι το οποίο δεν ήταν δυνατόν.

Δείτε όλα τα θέματα του Engine Power  στο SPORTIME!!!

Επιστροφή στην Αρχική