Δημητρίου η αποθέωση του Drift στις αναβάσεις

dimitrioy-motorsport

 Δημητρίου η αποθέωση του Drift στις αναβάσεις

Δημήτρης Δημητρίου drιft ή αναβάσεις; Μια αναμέτρηση και μάχη που τελικό νικητή έχει τον θεατή! Προσδεθείτε, ανεβάζουμε ένταση!!
Μηχανοκίνητος Αθλητισμός: Δημήτρης Δημητρίου ένας παθιασμένος ντριφτάς που ανεβάζει το θέαμα και την ένταση στις αναβάσεις!
Τι είναι αυτό που Ζωντανεύει το πάθος σου για την μηχανοκίνηση;

Δημήτρης Δημητρίου: Η αγάπη μου για το αυτοκίνητο!!! Είχα μεγάλη τρέλα, συνέχεια σκεφτόμουν να ντριφτάρω, με κέρδισε από μικρό το DRIFT το συναίσθημα της πλαγιολίσθησης και η αίσθηση να οδηγείς στα όρια, δημιουργεί απίστευτη αδρεναλίνη.
Drift ή αναβάσεις επιλέγει τελικά ο Δημήτρης Δημητρίου και γιατί;

Πλέον με έχουν κερδίσει οι Αναβάσεις, η αποθέωση και η αγάπη του κόσμου στο βουνό με χει κρατήσει κοντά του. Παλιότερα ήθελα μόνο το DRIFT ήταν πιο φιλικό και πιο “παρεΐστικο” κάτι που τώρα έχει αλλάξει, έχει χαθεί ο χαβαλές και η πλάκα έχει γίνει πολύ ανταγωνιστικό και πολυέξοδο.

dimitriou-dimitris-drift-anavaseis-adrenaline-dimitrioy-motorsport-ritsona
Ο Δημήτρης Δημητρίου στην ανάβαση Ριτσώνας

Από πότε θυμάσαι τον εαυτό σου να είναι εθισμένος στην αδρεναλίνη και στον κόσμο της μηχανοκίνησης; Πότε εντάχθηκες επίσημα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό;

Εντάχτηκα το 2012, αλλά είμαι εθισμένος στην αδρεναλίνη από τα παιδικά μου χρόνια, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός όπως λες και σύ Μιχάλη σώζει ζωές όσο πιο νωρίς εντάσσεστε σε αυτόν τόσο πιο λίγες πιθανότητες έχεις να σου συμβεί κάτι στο δρόμο.
Ο Δημήτρης Δημητρίου “οδηγικές αλητείες” έκανε στον δρόμο; Συνεχίζεις να κάνεις; Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός σε έβαλε στην διαδικασία να σταματήσεις τις τρέλες από το δρόμο;

Όταν ήμουν νέος ναι , έκανα αρκετές βλακείες στον δρόμο, μέχρι που μπήκα σε πίστα. Συνειδητοποίησα ότι τα πράγματα ήταν πιο ασφαλή και πιο ελεγχόμενα για όλους.

dimitriou-dimitris-drift-anavaseis-adrenaline-dimitrioy-motorsport-pititsa
Ο Δημήτρης Δημητρίου στην ανάβαση Πιτίτσας

Που θεωρείς πως ανήκει το “ευχαριστώ” σου για όσα έχεις πετύχει μέχρι σήμερα ως οδηγός;

Σε όλους όσους στηρίζουν την προσπάθεια μου , στους φίλους μου , οικογένεια μου και τον κόσμο που αναγνωρίζει την προσπάθεια που έχω κάνει και με τον τρόπο του τον ανταποδίδει
Ποια είναι τα συναισθήματα σου τις στιγμές που αγωνίζεσαι; Τι σκέψεις περνάνε από το μυαλό του Δημήτρη Δημητρίου;

Κατά την διάρκεια άγχος και αδρεναλίνη αλλά παράλληλα και ευχαρίστηση, και στο τέλος ευγνωμοσύνη στον κόσμο που με το χειροκρότημα του μου ανεβάζει ανεβάζει ψυχολογία.
Ποια είναι γνώμη σου για τον Μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Ελλάδα;

Από πλευράς συναθλητών το επίπεδο έχει ανέβει αρκετά ψηλά, αλλά από πλευράς ομοσπονδίας και αθλητικών λεσχών θέλουν πολύ δουλειά ακόμη.
Υπήρξε κάποια στιγμή που ο Δημήτρης Δημητρίου σκέφτηκε να σταματήσει τους αγώνες;

Ναι , έχει περάσει από το μυαλό μου λόγο ηλικίας και υποχρεώσεων. Άλλα το πάθος μου για το motorsport και τους αγώνες συνεχίζει να υπερισχύει ακόμη της λογικής.

dimitrioy-motorsport-kimi-portaria-ritsonas

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το μηχανοκίνητο αθλητισμό και ποια είναι η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα σου;

12 χρόνια ασχολούμαι με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλες οι στιγμές είναι σημαντικές γιατί απολαμβάνω αυτό που κάνω. Πιστεύω οι στιγμές την εποχή που πήγα στις αναβάσεις και κέρδισα τον σεβασμό από μεγάλα ονόματα, με βαριά ιστορία στον χώρο, νομίζω αυτές οι στιγμές για μένα ήταν σημαντικές. Δηλαδή στιγμές όχι αγωνιστικών επιτυχιών αλλά προσωπικών εμπειριών.
Οικογένεια ή αγώνες;

Εγώ μαζί με ορισμένους αξιαγάπητους φίλους, μαζί με τις οικογένειας μας , αποκαλούμε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ως η οικογενειακή απόδραση. Δεν διαχωρίζεται η οικογένεια από τους αγώνες και οι αγώνες από την οικογένεια.
Ποια ήταν η πιο χαρούμενη και η πιο δυσάρεστη στιγμή που θυμάται ο Δημήτρης Δημητρίου;

Οι στιγμές που τερματίζεις χωρίς ζημιές και προβλήματα, το ευχαριστιέσαι στο μέγιστο, και το νιώθεις από το παλμό του κόσμου και το χειροκρότημα. Υπάρχουν πολλές τέτοιες στιγμές και νιώθω χαρούμενος που τις έχω ζήσει. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, είναι ένα πάθος που το βιώνεις μέσα από την δυσκολία που έχει. Όλοι οι οδηγοί πιστεύω έχουμε περισσότερες αγωνίες , δυσάρεστες στιγμές, από κάποια μηχανική ζημιά, κάποια έξοδο, στιγμές που τις ξεχνάς και τις σβήνεις όπως και τα χιλιόμετρα που διανύεις. Στο τέλος ενός αγώνα πάντα μένει η γλυκιά γεύση της προσπάθειας και όσων έζησες.
Ποιοι είναι οι στόχοι του 2023 για τον Δημήτρη Δημητρίου;

Να είμαστε καλά γιατί οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι και να μπορώ να κάνω αυτό που αγαπάμε
Τέλος πες μας μια οδηγική συμβουλή που θα μας βοηθούσε να γίνουμε καλύτεροι στην οδήγηση μας και τι μήνυμα θα ήθελες να περάσεις για το θέμα των τροχαίων ατυχημάτων;

Σαν αρχή, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε όλοι είναι να μην οδηγούμε υπό την επήρεια του αλκοόλ. Δεύτερον, να μπούνε στην διαδικασία να κάνουν αυτό που τους αρέσει αλλά με την ασφάλεια ως προτέρημα. Τρίτον, θα ήταν ιδανικό κάποιο οργανωτές να μπορούν να βοηθούν τα νέα παιδιά να κάνουνε και αυτά την προσπάθεια τους στον χώρο με λιγότερα χρήματα πχ Dragster γιατί το φαινόμενο με τις κόντρες στους δρόμους είναι συνεχώς αυξανόμενο.

Εμείς να ευχηθούμε να συνεχίσει για πολλά ακόμη χρόνια να προσφέρει με την παρουσία του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, το χρώμα και τον ρυθμό που μόνο ο Δημήτρης Δημητρίου ξέρει να δίνει!!!

Υ.Γ Τον περιμένουμε να τον ζήσουμε φυσικά και στο επόμενο Motor Festival !!!

Δείτε όλα τα θέματα του Engine Power  στο SPORTIME!!!

Επιστροφή στην Αρχική