1ος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2022

karting 2022,engine power
karting 2022,engine power

1ος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2022

Μετά την επιτυχημένη επιστροφή του Κυπέλλου Ελλάδας, το προσεχές Σαββατοκύριακο (19-20/3) πατάει γκάζι και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2022! Οι πιο ταλαντούχοι οδηγοί της χώρας έχουν δώσει ραντεβού για την Κυριακή, 20 Μαρτίου, με το Kartodromo να φιλοξενεί την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της νέας σεζόν.

Στην πίστα των Αφιδνών θα διεξαχθούν αγώνες σε τρεις δημοφιλείς κατηγορίες: Mini, Junior και Senior. Στην κατηγορία των λιλιπούτειων αθλητών, θα χρησιμοποιηθούν κινητήρες της τελευταίας homologation της FIA Karting και μετά το σχετικό διαγωνισμό που προκήρυξε η ΟΜΑΕ, οι οδηγοί θα χρησιμοποιήσουν ελαστικά Vega. Στη Junior θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά κινητήρες Rotax, στη Senior μόνο κινητήρες IAME X30 ενώ σε αυτές τις κατηγορίες, τα ελαστικά θα προέρχονται από τη LeCont.

Στο πλαίσιο των αγωνιστικών κανονισμών, διατηρείται η παραδοσιακή δομή του αγώνων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει δύο σκέλη και τελικό.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως στη στελέχωση του αγώνα της πρεμιέρας, θα περιλαμβάνεται στο ρόλο του Διευθυντή Αγώνα, ο πολύπειρος Ιταλός κ. Alessandro Ferrari.

Ο αγώνας της επόμενης Κυριακής αποτελεί τον πρώτο εκ των τεσσάρων γύρων του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Γύρος 1, 20 Μαρτίου, Αφίδνες
Γύρος 2, 26 Ιουνίου, Καλαμάτα
Γύρος 3, 30 Οκτωβρίου, Σπάρτη
Γύρος 4, 27 Νοεμβρίου, Αφίδνες

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα karting που έχει τη χορηγία της Autovision, διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Άρτεμις, σε συνεργασία με την ΑΛΑ, ενώ την τεχνική επιμέλεια έχει η IRON Team.

Πηγή : ΟΜΑΕ