Η Škoda ανοίγει ένα νέο κατάστημα βαφής αυτοκινήτου 200 εκατομμυρίων δολαρίων που διαθέτει 66 ρομπότ

Škoda Auto άνοιξε ένα νέο κατάστημα βαφών αυτοκινήτων στο κεντρικό εργοστάσιο της στο Mladá Boleslav, στην Τσεχική Δημοκρατία, που διαθέτει 66 βιομηχανικά ρομπότ διαμορφωμένα για την εφαρμογή του χρώματος. Έως 168.000 σώματα αυτοκινήτων θα επιστρωθούν με βαφή κάθε χρόνο, λαμβάνοντας στη συνολική ετήσια χωρητικότητα της εγκατάστασης μέχρι 812.000 οχήματα. Η Škoda Auto έχει επενδύσει 214,5 εκατομμύρια ευρώ στο νέο κτίριο, δημιουργώντας περισσότερες από 650 νέες θέσεις εργασίας. Η εγκατάσταση είναι “μία από τις πιο πρωτοποριακές και φιλικές προς το περιβάλλον του είδους της στην Ευρώπη”, λέει η εταιρεία.

Τα ρομπότ αναλαμβάνουν πολλά βήματα παραγωγής. Οι καινοτόμες τεχνολογίες σημαίνουν ότι οι σταθμοί εργασίας των εργαζομένων της Skoda έχουν ιδιαίτερα εργονομικό σχεδιασμό. Ο Bernhard Maier, διευθύνων σύμβουλος της Škoda Auto, λέει: “Με το άνοιγμα της νέας βαφής, κάνουμε το εργοστάσιό μας στη Mlada Boleslav ισχυρότερο μακροπρόθεσμα. “Είναι βασικό στοιχείο της πορείας ανάπτυξης μας ότι συνεχίζουμε αυστηρά ως μέρος της στρατηγικής μας για το 2025. “Αυτό μας επιτρέπει να αυξήσουμε την παραγωγική μας ικανότητα και να καλύψουμε την υψηλή ζήτηση των πελατών πολύ πιο αποτελεσματικά. «Παράλληλα, δημιουργήσαμε περισσότερες από 650 νέες θέσεις εργασίας στα κεντρικά γραφεία της Škoda, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενίσχυση της Τσεχικής Δημοκρατίας ως κέντρου αυτοκινήτων».

Ο Michael Oeljeklaus, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Škoda για την παραγωγή και την εφοδιαστική, λέει: “Με το άνοιγμα του νέου καταστήματος λειτουργεί μία από τις πιο προηγμένες εγκαταστάσεις αυτού του είδους στην Ευρώπη. “Πολλά στάδια παραγωγής αναλαμβάνονται ή υποστηρίζονται από ένα σύνολο 66 ρομπότ. Η χρήση καινοτόμων τεχνολογιών καθιστά τους σταθμούς εργασίας των εργαζομένων της Škoda ιδιαίτερα εργονομικούς ».