Γιάννης Μπαντούνας ο πρωταθλητής των Ράλλυ

giannis-mpantounas-rally-pirgos-ilias-archaia-olympia-olympiako-rally-chomatino-rally-agones

Γιάννης Μπαντούνας ο πρωταθλητής των Ράλλυ

Γιάννης Μπαντούνας ένας οδηγός αγώνων Ραλλύ πρότυπο για την τοπική κοινωνία, τον Πύργο, του Νομού Ηλείας και του ευρύτερου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Μηχανοκίνητος αθλητισμός: Γιάννης Μπαντούνας, ένας οδηγός αγώνων από τον Νομό Ηλείας ο οποίος έχει γράψει το όνομα του σε εκατοντάδες αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχει διακριθεί, ξεχωρίσει ως οδηγός και άνθρωπος εντός και εκτός των αγώνων. Με μεγάλη χαρά  σας παρουσιάζουμε τον Γιάννη Μπαντούνα…

Πόσο χρονών ήσουν και ποια ήταν η αιτία που σε οδήγησε να ασχοληθείς με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και συγκεκριμένα με το άθλημα σου;

Γιάννης Μπαντούνας: Το 1991 σε ηλικία 15 χρονών άρχισα να ασχολούμαι με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αιτία ήταν η δημιουργία στην περιοχή του Πύργου της πόλης μου μιας πίστας καρτ και η προτροπή του θείου μου που ήταν λάτρης των αγώνων αυτοκινήτου να ασχοληθώ με τα καρτ, έκανα καρτ περίπου 7 χρόνια και μετά ασχολήθηκα με τους αγώνες ράλλυ.

Πες μας τις καλύτερες στιγμές της καριέρας σου ως σήμερα;

Οι καλύτερες στιγμές της καριέρας μου είναι η κατάκτηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος ράλλυ το 2018 ,2 φορές έχω κατακτήσει το κύπελλο χώματος το 2015 και 2016 σε επίπεδο γενικής και αρκετές φορές όλα αυτά τα χρόνια έχω κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία μου στους διάφορους θεσμούς που συμμετέχω!

Ο Γιάννης Μπαντούνας ποιον αγώνα ξεχωρίζει και του έχει μείνει αξέχαστος λόγω της συναισθηματικής του φόρτισης;

Ο αγώνας που ξεχωρίζω λόγω συναισθηματικής φόρτισης ήταν ο πρώτος αγώνας που τρέξαμε μετά την απώλεια ενός φίλου συναθλητή μέλους της ομάδας μας  και δημιουργού της σελίδας Cancel the Cancer του Βαγγέλη Ασπρομουγγου μετά  από άνιση μάχη με τον καρκίνο!
giannis-mpantounas-rally-pirgos-ilias-archaia-olympia-olympiako-rally-chomatino-rally-agones-champion-acropolis-rally

Η επιτυχία ενός οδηγού κρίνεται μόνο από τις οδηγικές του ικανότητες ή υπάρχουν και άλλοι παράγοντες;

Η επιτυχία σε έναν αγώνα ράλλυ κρίνεται από την προσπάθεια ολόκληρης της ομάδας! Δεν είναι μόνο ο οδηγός αλλά και ο συνοδηγός οι μηχανικοί και όλοι όσοι βοηθούν κατά την διάρκεια της προετοιμασίας και του αγώνα.

Ποια πιστεύεις είναι τα δικά σου ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που σε κάνουν να ξεχωρίζεις οδηγικά?

Τα χαρακτηριστικά που με κάνουν να ξεχωρίζω οδηγικά πιστεύω ότι είναι το ότι προσαρμόζομαι γρήγορα στις δυσκολίες που δημιουργούνται κατά την διάρκεια ενός αγώνα! Ειδικά στους χωματινους αγώνες πρεπει να διαχειριστούμε διάφορα πράγματα όπως την φθορά των ελαστικών μας την κατάσταση και την αξιοπιστία του αυτοκινήτου μας τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση που θα έχει το οδόστρωμα στο επόμενο πέρασμα μιας και η διαδρομή δεν θα είναι η ίδια ποτέ (δημιουργούνται χαντάκια Λουκια κλπ από πέρασμα σε πέρασμα)!

Ποια είναι η ομάδα που βρίσκεται πίσω από τον Γιάννη Μπαντούνα;

Η ομάδα μας αποτελείται εκτός από εμένα από τους Κώστα Σουκουλη και Ηλία Παναγιώτουνη (συνοδηγοί) την τεχνική υποστήριξη την έχει ο Πέτρος Τσουτσιας μαζί με  Βαγγέλης Αλεξανδράτος και  Λάζαρος Ζευγώλης την ρύθμιση του αυτοκινήτου ο Σταύρος Νομικός της i race και τον συντονισμό της ομάδας ο Νίκος Ζάχος της Praga kart racing!! Είμαστε μια μικρή αλλά δεμένη ομάδα που ότι κάνουμε γίνεται πρώτα από όλα για την διασκέδαση μας και για την αγάπη μας για τους αγώνες αυτοκινήτου!
giannis-mpantounas-rally-pirgos-ilias-archaia-olympia-olympiako-rally-chomatino-rally-agones-champion

Ο Γιάννης Μπαντούνας είναι ένας έμπειρος οδηγός με πολλούς αγώνες στο ενεργητικό του, πες μας λίγο τα συναισθήματα του πριν από κάθε αγώνα;

Τα συναισθήματα μου πριν από κάθε αγώνα σίγουρα έχουν αλλάξει κατά την διάρκεια των χρόνων. Σίγουρα υπάρχει πολύ λιγότερο άγχος και περισσότερο καθαρό μυαλό πλέον!

Υπάρχει για σένα αγαπημένος αγώνας; Κάποια διαδρομή που ξεχωρίζεις περισσότερο από τις άλλες;

Ο αγαπημένος μου αγώνας είναι ο αγώνας της ιδιαίτερης πατρίδας μου το Ολυμπιακό Ράλλυ! Το να τρέχεις μπροστά σε φίλους συγγενείς και χιλιάδες υποστηρικτές είναι κάτι που σου δίνει δύναμη! Κάποια διαδρομή δεν ξεχωρίζω περισσότερο από κάποια άλλη ! Εδώ στην Ελλάδα έχουμε πολλές ωραίες ειδικές που οι περισσότερες έχουν να σου προσφέρουν και κάτι το διαφορετικό! Το σίγουρο είναι ότι ξεχωρίζουν οι ειδικές της Στερεάς Ελλάδος! Και αυτός πιστεύω είναι και ο λόγος που το μεγαλύτερο μέρος του Ράλλυ Ακρόπολις γίνεται εκεί!

Ο Γιάννης Μπαντούνας  και ο στόχος του σε κάθε αγώνα;

Ο στόχος μου εκτός από την διασκέδαση σε κάθε αγώνα είναι πως θα τερματίσω και σε όσο πιο υψηλή θέση γίνεται!

Υπήρξε στιγμή που σκέφτηκες να σταματήσεις να αγωνίζεσαι; Και αν ναι ποια ήταν η αιτία;

 Σίγουρα αρκετές φορές έχω σκεφτεί να σταματήσω! Η  αιτία είναι ότι εδώ στην Ελλάδα δεν υπάρχει οικονομική βοήθεια από χορηγίες, οι αγώνες αυτοκινήτου είναι ένα ακριβό άθλημα ! Παράλληλα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο και να τον κλέψεις από την δουλειά σου και από την οικογένεια σου!! Όμως η υποστήριξη το ενδιαφέρον και η αγάπη που μας δίνουν οι οικογένειες μας οι φίλοι και οι θεατές μας κάνουν να ξεχνάμε τις δυσκολίες και να συνεχίζουμε!
giannis-mpantounas-rally-pirgos-ilias-archaia-olympia-olympiako-rally-chomatino-rally-agones-champion-acropolis

Ο Γιάννης Μπαντούνας πως βλέπει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στον Πύργο και γενικότερα στο Νομό Ηλείας;

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι πολύ ενεργός και δυνατός στον νομό Ηλείας. Έχουμε πάρα πολλούς αθλητές σε διάφορους μορφής αγώνες που έχουν πολλές επιτυχίες !.Το Ολυμπιακό Ράλλυ είναι μετά από το Ράλλυ Ακρόπολις τα τελευταία χρόνια ο καλύτερος χωμάτινος αγώνας από πλευράς θεατών και οργάνωσης!

Οι στόχοι σου για το 2023; Που θα σε δούμε φέτος;

Οι στόχοι μου για το 2023 είναι να συμμετέχουμε σε επιλεκτικούς αγώνες! Όσους περισσότερους μπορέσουμε!

Το μήνυμα σου για την οδηγική ασφάλεια

Το μήνυμα μου για την οδηγική ασφάλεια είναι ότι πρέπει η πολιτεία να το καθιερώσει σαν μάθημα στα σχολεία. Να μάθουν από νωρίς τα παιδιά τι πρέπει να κάνουν και σαν επιβάτες και σαν οδηγοί στο δρόμο ώστε να γυρίζουν ασφαλείς στα σπίτια τους και στους δικούς τους!!!

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.

Δείτε όλα τα θέματα του Engine Power  στο SPORTIME!!!

Επιστροφή στην Αρχική