Η Red Bull πήρε τον τίτλο στη Suzuka στο Ιαπωνικό Grand Prix αν

h- Red Bull -phre-ton-titlo-sth-Suzuka -sto-iaponoko-Grand -Prix- an-f1-2023-iaponia-engine-power

Η Red Bull πήρε τον τίτλο στη Suzuka στο Ιαπωνικό Grand Prix αν

Η Red Bull έχει μια δεύτερη ευκαιρία να κερδίσει έναν δεύτερο συνεχόμενο τίτλο Κατασκευαστών στο Ιαπωνικό Grand Prix…

Είμαστε μόλις στο 16ο Ιαπωνικό Grand Prix από τα 22 αυτής της σεζόν του 2023 και όμως, ένας από τους δύο τίτλους θα μπορούσε ήδη να αφαιρεθεί αυτό το Σαββατοκύριακο! Αφού έχασε το πρώτο στη Σιγκαπούρη το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Red Bull έχει ένα δεύτερο «πόντο αγώνα» στο Ιαπωνικό Grand Prix για να κατακτήσει έναν δεύτερο συνεχόμενο τίτλο Κατασκευαστή, ο οποίος θα ήταν ο έκτος στην ιστορία της αυστριακής ομάδας.

Η ομάδα που εδρεύει στο Μίλτον Κέινς (Ηνωμένο Βασίλειο) έχει, στην αυγή του ιαπωνικού γύρου, 308 βαθμούς μπροστά από τους πλησιέστερους διώκτες της, τη Mercedes . Το βράδυ του Ιαπωνικού Grand Prix, θα διακυβεύονται 327 βαθμοί στα τελευταία επτά Grand Prix της σεζόν (και στους τρεις εναπομείναντες αγώνες Sprint στο Losail, στο Austin και στο Interlagos).

Επομένως, αν θέλει να πάρει τον τίτλο στην Ιαπωνία αυτό το Σαββατοκύριακο, πρέπει να πληροί δύο κριτήρια. Σκόραρε περισσότερους πόντους από τη Mercedes και μην νικηθείς με περισσότερους από 24 βαθμούς το Σαββατοκύριακο από τη Scuderia Ferrari. Αν τηρηθούν αυτές οι δύο προϋποθέσεις, τότε οι Christian Horner και Helmut Marko θα μπορέσουν να πανηγυρίσουν αυτόν τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο.

 red-bull-grand-prix-iaponiko-gp-kataktisi-titloy

Η Red Bull κατέκτησε τον τίτλο μεταξύ των Κατασκευαστών εάν…

  • Η Mercedes δεν κερδίζει περισσότερους πόντους από αυτούς στη Suzuka.
  • Η Ferrari δεν παίρνει πίσω 24 βαθμούς ή περισσότερους στη Suzuka.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα: