Zero Fucks μια ομάδα φωτιά στη Λαρισάρα

zerofucks-alberto-zakar-larissa-drift-zfgarage

Zero Fucks μια ομάδα φωτιά στη Λαρισάρα

Zero Fucks τα τρελόπαιδα του DRIFT της Λαρισάρας!!! Τρία Nissan Silvia , δυο s13, ένα s14, τρία BMW e36 και οι ήχοι από τα μοτέρ αυξάνονται και τα καμένα λάστιχα πληθύνονται!!!
Motorsport News: Zero fucks – Αλμπέρτο Ζακάρ και μιλάμε με έναν εραστή της τέχνης του Drift… Μεγάλη καψούρα!!!
Πως δημιουργήθηκε η ομάδα;

Η αγάπη μας για τα αυτοκίνητα και το drift μας έφερε κοντά. Έτσι δημιουργήθηκε μια δυνατή φιλία ζωντάνεψε η παρέα της Zero Fucks! Αυτή αργότερα με την προσθήκη και άλλων μελών έγινε ομάδα ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτό που μας αντιπροσωπεύει, την βελτίωση των αυτοκινήτων, την συμμετοχή μας σε αγώνες και drift days και συνολικά την προβολή όλων αυτών προς τον υπόλοιπο κόσμο μέσω των social media και του καναλιού.
Γιατί Zero fucks τι σημαίνει, πιο είναι το μήνυμα πίσω από το όνομα;

Η αλήθεια είναι ότι δυσκολευτήκαμε αρκετά για να βρούμε ένα όνομα που θα μας εκφράζει απόλυτα. Zero fucks σημαίνει ουσιαστικά ότι είσαι σε μια κατάσταση όπου δεν σε ενδιαφέρει τίποτα και αυτό είναι ένα συναίσθημα που μας κυριεύει, είτε εντός είτε εκτός πίστας. Αυτό είναι το μήνυμα πίσω το όνομα, 100% ταγμένος στο σκοπό!

zerofucks-alberto-zakar-larissa-drift-zfgarage-service-zf-scaled

Πριν την ομάδα έπαιζες solo σε καμιά πίστα;

Όταν πήρα το αυτοκίνητο μου στις αρχές και ξεκίνησα να μπαίνω σε πίστες. Μπορεί να μην υπήρχε η ομάδα, υπήρχε όμως η παρέα που σου ανέφερα στην αρχή. Δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτε χωρίς την ομάδα, κανείς δεν θα μπορούσε, στο drift δεν παίζεις σόλο, δεν μπορείς.
Πως έχεις καταφέρει να δημιουργήσεις την πιο δημοφιλή παρέα drift στην Ελλάδα;

Δεν υπάρχει συνταγή για να κάνεις μια ομάδα δημοφιλή. Επειδή ο βασικός μου ρόλος στο zfgarage είναι τα social media, αυτό που έχω καταλάβει μετά από αρκετά χρόνια είναι πως αν αγαπάς αυτό που κάνεις, το μοιράζεσαι με τον κόσμο, είσαι αληθινός και μοιράζεσαι μαζί τους τα μυστικά σου βοηθώντας τους, το καταλαβαίνουν, σε εκτιμούν και σε ακολουθούν! Αν εκπέμπεις αγάπη την εισπράττεις επι 10.
Κάνεις παρέα με τον μάστορα του sportime; Πες μας την ιδέα με τα επεισόδια του μάστορα και τον απόηχο που υπήρξε;

Ο μάστορας είναι ένας χαρακτήρας που βγήκε μέσα από την καθημερινότητα και τα αστεία που κάναμε μεταξύ μας. Εμφανίστηκε μέσα από bloopers σε μερικά vlogs και έκανε θραύση στο TikTok. Μεγαλύτερη έμπνευση είναι οι διάφορες cult φιγούρες από Έλληνες μάστορες που όλοι μας έχουν συναντήσει σε κάποιο συνεργείο και συγκεντρώθηκαν σε έναν τρελό τύπο. Βέβαια αυτό έκανε ζημιά στις φωνητικές μου χορδές, οπότε ο μάστορας βγήκε στη σύνταξη, κάνει περιορισμένες εμφανίσεις!

zerofucks-alberto-zakar-larissa-drift-zfgarage-zero-fucks-scaledzerofucks-alberto-zakar-larissa-drift-zfgarage-service

Συνέχεια φτιάχνεται αλλάζεται δημιουργείτε καινούργια project πες την πορεία αυτών από την αρχή και τι ετοιμάζεται τώρα;

Στην αρχή είχαμε όλοι από ένα αυτοκίνητο, ο κάθε ένας είχε το δικό του, όλοι μαζί βοηθούσαμε ώστε όλα τα αυτοκίνητα να βελτιώνονται, να συντηρούνται και να είναι έτοιμα να τρέχουν ανά πάσα στιγμή. Πλέον αντιστοιχούν 2 αυτοκίνητα στον κάθε έναν. Θέλουμε να έχουμε όλοι από ένα δεύτερο αυτοκίνητο προπόνησης και επίσης ετοιμάζουμε κάποια από κοινού, ώστε να είναι διαθέσιμα, όχι μόνο για εμάς τους οδηγούς αλλά και για τα υπόλοιπα μέλη του Team. Και υπάρχει μια σκέψη ακόμα ώστε να μπορέσουμε κάποια στιγμή να δώσουμε βήμα και σε άλλα παιδιά που θα θέλουν να δοκιμάσουν και αν τους αρέσει να μπουν στο χώρο! Σήμερα έχουμε ήδη 3 Nissan Silvia πολύ δυνατά, δυο s13 και ένα s14, έχουμε 3 BMW e36 και φτιάχνουμε άλλα δυο BMW και σύντομα ένα ακόμα Nissan Silvia. Όπως καταλαβαίνεις δεν σταματάμε να φτιάχνουμε καινούργια αυτοκίνητα και να βελτιώνουμε αυτά που ήδη έχουμε.
Πες κανά κουλό αστείο που έγινε σε κάποιο από τα vlog σας και ως τώρα σου έχει μείνει αξέχαστο;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο αστείο συγκεκριμένο. Γενικά πάντα διασκεδάζω στα vlogs, είναι κάτι που το κάνω με μεγάλη μου χαρά. Αλλά πολλά μου έχουν μείνει αξέχαστα. Κυρίως η δυνατότητα που μου δίνεται να οδηγήσω πολλά γρήγορα και σπάνια αυτοκίνητα, super cars, χωμάτινα αγωνιστικά φορμουλάκια, να μπω συνοδηγός σε αγωνιστικά αυτοκίνητα, να πάω σε διάφορα events κλπ είναι κάποια από αυτά!
Ποια είναι τα άτομα που αποτελείται η ομάδα Zero fucks και τον ρόλο τους στην γιάφκα;

Η ομάδα αποτελείται από περίπου 10 άτομα. Εκτός από εμένα, τον Άκη Ασμανίδη που είναι ο μηχανικός της ομάδας, τον Άκη Χατζηαντωνίου που είναι ο προγραμματιστής των αυτοκινήτων αλλά και μάνατζερ της ομάδας, υπάρχουν πολλά ακόμη παιδιά. Ο Αντώνης Ασμανίδης, επίσης μηχανικός και οδηγός, ο Θωμάς Κατσακιώρης που είναι ο επίσημος φωτογράφος/βιντεογράφος της ομάδας, Στέφανος Κρομμύδας, Μιχάλης Παπακυριάκος, Βασίλης Μάνδαλος και σύντομα η παρέα μας μπορεί να μεγαλώσει λίγο ακόμη…
Πόσα αμάξια έχετε τινάξει;

Όχι πολλά! (γέλιο) Το drift είναι πολύ απαιτητικό ως προς το αυτοκίνητο. Είναι το πιο επώδυνο για την αντοχή του κινητήρα. Γι αυτό το λόγο θυσιάζουμε λίγο από τις επιδόσεις για να έχουμε αντοχή!

zerofucks-alberto-zakar-larissa-drift-zfgarage-service-zf-scaled-nissan-silvia

Πόσα αμάξια έχετε τσαλακώσει σαν Zero fucks;

Έχουμε τσαλακώσει αρκετά, και θα τσαλακώσουμε κι άλλα. Θα βγούμε εκτός και θα χτυπήσουμε μεταξύ μας πολλές φορές ακόμη. Αυτό το ξέρουμε, γι αυτό και zero f*cks Γι αυτό το λόγο φροντίζουμε να παίρνουμε πάντα όλα τα μέτρα ασφάλειάς, για να είμαστε καλά, να τα χαλάμε και να τα ξανά φτιάχνουμε!
Τελικά πίσω από την όμορφη, ιδεατή εικόνα που έχει ο κόσμος για εσάς πόσες θυσίες και αγωνίες κρύβονται;

Πίσω από όλα αυτά κρύβονται ακριβώς αυτά που ανέφερες. Θυσίες, αγωνίες και θα προσθέσω κόπος, χρόνος, χρήμα, τσακωμοί, κουβέντες, απογοητεύσεις, ξενύχτια, λύπες και χαρές! Μα στο τέλος αυτό που μένει και εγώ νιώθω ότι ζούμε, όλοι μας, είναι ευλογία, είναι αυτό που ονειρευτήκαμε!

zerofucks-alberto-zakar-larissa-drift-zfgarage-service-zf-scaled-nissan-silvia-asmanidiszerofucks-alberto-zakar-larissa-drift-zfgarage-service-zf-scaled-nissan-silvia-bmw

Πες μας λίγο τι σημαίνει για σένα DRIFT DAY;

Drift day για μένα είναι η Ιθάκη! Είναι ο προορισμός για τον κάθε ένα από εμάς που ασχολούμαστε με το drift. Προετοιμαζόμαστε γι αυτό, ζούμε γι αυτό μέχρι να έρθει και μόλις περάσει ζούμε περιμένοντας το επόμενο. Στα drift days προπονούμαστε, δοκιμάζουμε, διασκεδάζουμε και κάνουμε αυτό που αγαπάμε με απόλυτη ασφάλεια και θα σου πω κι ένα παράπονό μου! Με θλίβει ότι ακόμα και τώρα, υπάρχουν άνθρωποι πίσω από καρέκλες και ομοσπονδίες που με διάφορες δικαιολογίες βάζουν εμπόδια σε τέτοιες ημέρες πίστας! Ωθούν τον κόσμο στους δρόμους και στα πάρκινγκ των σούπερ μάρκετ αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Πως βλέπεις την Λαρισάρα αυτή την εποχή; Πως θα ήθελες να την έβλεπες; Αναπολείς το παρελθόν της Λάρισας;

Η Λάρισα έχει δει και καλύτερες μέρες είναι η αλήθεια. Είχε γίνει ένα peak το 2016-2017 όπου υπήρχε ένα ρεύμα με πολλά άτομα και κατά συνέπεια πολλά αυτοκίνητα, όπου διοργανώναμε πολλές προπονήσεις, πηγαίναμε σε αγώνες και γενικά υπήρχε μεγάλη εκπροσώπηση στην υπόλοιπη Ελλάδα! Πάντα αναπολώ το παρελθόν, είτε είναι καλύτερο είτε χειρότερο και σκέφτομαι τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω κι εγώ να πάμε προς το καλύτερο. Στη Λάρισα λείπει ένας χώρος, όπου θα μπορούμε να πάμε όλοι ανά πάσα στιγμή και να κάνουμε προπόνηση, προσπαθούμε να βρεθεί μια λύση σε αυτό το πρόβλημα. Να είσαι σίγουρος ότι αν βρεθεί μέρος η Λάρισα θα διαθέτει πολύ δυνατή παρουσία στο drift!

 zero-fucks-alberto-zakar-motor-festival-drift-zfgarage-larissa

Ο Αλμπέρτο πίσω από ένα ωραίο αγόρι, ναι σου την πέφτω λίγο (γέλιο) ποιος χαρακτήρας τελικά κρύβεται;

Πίσω από τον Αλμπέρτο δεν κρύβεται κάτι διαφορετικό από αυτό που βλέπει ο κόσμος και στα βίντεο. Είμαι ονειροπόλος, βάζω στόχους και μετά κάνω το παν για να τους πετύχω. Έχω αποδεχτεί ότι είμαι εργασιομανής, αυτό είναι και καλό και κακό.
Τι νιώθεις και σκέφτεσαι όταν ντριφτάρεις και το κοινό σε αποθεώνει, όταν έρχονται να σου ζητήσουν να βγείτε μια φώτο ή να σου ζητήσουνε ένα αυτόγραφο;

Όταν driftάρω αδειάζει το μυαλό μου εντελώς, δεν σκέφτομαι τίποτα! Ακούω μόνο τον κινητήρα του αυτοκινήτου, μυρίζω τον καπνό από το καμένο λάστιχο και βλέπω πάντα την επόμενη στροφή από αυτή που βρίσκομαι. Από τον κόσμο εισπράττω τεράστια αγάπη όταν συναντιόμαστε από κοντά! Δεν είμαι ο καλύτερος οδηγός, ούτε αποσκοπώ στο να γίνω. Αλλά αυτή η αγάπη, τα καλά λόγια που ακούω, η έμπνευση και το motivation που προσφέρω με κάνουν νικητή χωρίς να τρέχω!

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για το 2023 τα σχέδια σας;

Οι στόχοι για το 2023 σαν ομάδα είναι να μπορέσουμε να παρευρεθούμε σε κάποιο event – αγώνα σε Κρήτη και Κύπρο. Είναι δυο προορισμοί που δεν έχουμε πάει ποτέ ακόμη και ο κόσμος που μας θέλει εκεί είναι αρκετός. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε να είμαστε και στο επόμενο Motor Festival γιατί πραγματικά στην Αθήνα έχουμε πολλούς φίλους και η υποδοχή κάθε φορά που κατεβαίνουμε είναι ξεχωριστή, τους ευχαριστούμε… Πέραν αυτών να συνεχίσουμε έτσι και καλύτερα με ποιοτικό και ενδιαφέρον content στο κανάλι, προχωρώντας παράλληλα τα υπόλοιπα project – αυτοκίνητα. Σε προσωπικό επίπεδο να τρέξω κάποιους αγώνες πανελληνίου επιτέλους σε μια pro κατηγορία!

zero-fucks-alberto-zakar-motor-festival-drift-zfgarage-oakazero-fucks-alberto-zakar-motor-festival-drift-zfgarage

Τελικά τι σε κερδίζει περισσότερο drift ως ερασιτέχνης ή ως επαγγελματίας;

Ως ερασιτέχνης φυσικά. Άκουσα κάπου πρόσφατα ότι ερασιτέχνης είναι ο εραστής της τέχνης, κι εγώ είμαι ερωτευμένος με την τέχνη του drift! Αντικειμενικά τώρα, δεν υπάρχει επαγγελματίας drifter στην Ελλάδα. Επαγγελματίας είναι αυτός που βιοπορίζεται από αυτό και στην Ελλάδα συμβαίνει το αντίθετο. Το άθλημα και όσοι το έχουν κάνει επάγγελμα βιοπορίζονται από αυτό, αυτοί είναι οι επαγγελματίες κι εμείς αυτοί που πληρώνουμε την καψούρα μας! Αρκετά γκρίνιαξα!
Το μήνυμα σου για τα τροχαία ατυχήματα, ποιο θα ήταν τι θα έλεγες στα νέα παιδιά;

Στα νέα παιδιά πρέπει να δείξουμε το σωστό δρόμο. Οφείλουμε να το κάνουμε. Τα νέα παιδιά είναι νέα παιδιά, δεν μπορούμε να τους φυτέψουμε ωριμότητα, μπορούμε όμως να τους φτιάξουμε πίστες – χώρους ώστε να κάνουν τις τρέλες τους με ασφάλεια και να τους παροτρύνουμε να πάνε εκεί. Στα νέα παιδιά βάζω και τον εαυτό μου, μικρός είμαι ακόμα.

Αλμπέρτο Ζακάρ
Zero Fucks Team

Δείτε όλα τα θέματα του Engine Power  στο SPORTIME!!!

Επιστροφή στην Αρχική