Γιατί κάτω από ένα καπό δεν κρύβονται μηχανές αλλά πρόσωπα…

ΑΝΑΒΑΣΗ ΠΙΤΙΤΣΑ,ENGINE POWER
ΑΝΑΒΑΣΗ ΠΙΤΙΤΣΑ,ENGINE POWER

Γιατί κάτω από ένα καπό δεν κρύβονται μηχανές αλλά πρόσωπα…

Ανάβαση Πιτίτσας ,Σάκης Ξένος, 2021

Η Πιτίτσα ήταν ανέκαθεν η αγαπημένη ανάβαση των οδηγών,συγκεντρώνοντας πολλές συμμετοχές,αλλά και των θεατών,με την αθρόα προσέλευσή τους να το αποδεικνύει.

Η φετινή Πιτίτσα όμως ήταν διαφορετική από τις άλλες χρονιές,ο Σάκης Ξένος δεν είναι πλέον κοντά μας…

Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει  ο Α.Ο.Π ήταν να του αφιερώσουν τον αγώνα.

Λίγα λόγια για τον Σάκη Ξένο:

Γεννημένος στην Πάτρα στις 8 Δεκεμβρίου του 1956 στην περιοχή κοντά στο γήπεδο της Παναχαικής,δεν μπορούσε να αποφύγει την ενασχόληση του με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο.

Εκεί γνωρίζει τον γιατρό της ομάδας και οδηγό αγώνων μέλος του ΑΟΠ,Δημήτρη Μόσχοβο,ο οποίος αποτέλεσε και τον συνδετικό κρίκο για την ενασχόλησή του με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και ετσι το 1989 παίρνει το βαπτισμα του πυρός,συμμετέχοντας στο Ράλλυ Αχαιος με το πολιτικό του volkswagen golf.

Το 1995 και ενώ έχει μπεί δυναμικά στο χώρο των ελληνικών αγώνων Ράλλυ και Αναβάσεων,συμμετέχειμε ενα πολύ καλό αυτοκινητο,το Ford sierra cosworth 4×4 στην κλάση Α8.

Το 1998 επιστρέφει στα δικίνητα αυτοκίνητα με ένα peugeot 205 rallye συνεχίζοντας την εξέλιξή του σαν οδηγός και σε βάθος χρόνου τα καλά αποτελέσματα έρχονται το ένα πίσω από το άλλο,φτάνοντας στο 2003 όπου με το peugeot 106 rallye πλέον κατακτά το πανελλήνιο πρωτάθλημα Ράλλυ της κατηγορίας Ν2.

Συνεχίζοντας την αγωνιστική διαδρομή του σε αγώνες ,Ράλλυ και Αναβάσεις σε όλη την Ελλάδα,φτάνει στο 2008 όπου στο Ράλλυ Σπρίντ Ζακύνθου έχει την δύσκολή στιγμή του…

Παρόλο τον άσχημο τραυματισμό του,μετά την αποθεραπεία του συνεχίζει ενεργά την συμμετοχή του είτε πίσω από το τιμόνι ,είτε στα ενδότερα του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Πατρών,πάντα με αυτό το χαμόγελο,καλοσύνη ψυχής και ταπεινότητας,έχοντας την ικανότητα να εκπέμπει σεβασμό και ανιδιοτέλεια,βοηθώντας τα νέα παιδία στα πρώτα τους βήματα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο Σάκης ήταν ένας από εμάς,η ανάμνησή του δεν θα σβήσει ποτέ,γιατί οι άνθρωποι φεύγουν όταν σταματήσουμε να τους θυμόμαστε και πάψουμε να τους τιμούμε!!!