Το Ράλι Σαρδηνίας σε 48 ώρες αγώνα

rali-sardinias-48-ores-engine-power

Το Ράλι Σαρδηνίας σε 48 ώρες αγώνα

WRC Ράλι Σαρδηνίας : Ο γύρος της Ιταλίας αλλάζει με τα στάδια και τις διαδρομές να μην χωρίζονται πλέον σε τέσσερα ημέρες, αλλά μόνο σε τρεις .

WRC Ράλι Σαρδηνίας : Ο γύρος της Ιταλίας θα περιλαμβάνει συνολικά 3 ημέρες προπόνησης που θα ολοκληρωθούν σε 48 ώρες, σε σύγκριση με τις τέσσερις που συνήθως χωρίζονται σε 4 ημέρες.

Τέσσερις μήνες στο Ιταλικό Ράλι

Το ημερολόγιο της σεζόν του WRC 2024 περιλαμβάνει τακτικά το Rally Italia Sardegna , το μοναδικό πρόγραμμα που έχει προγραμματιστεί στη χώρα μας από τις 30 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου . Σε αντίθεση με πέρυσι, που η διοργάνωση έγινε στην Όλμπια, όλα τα στάδια θα πραγματοποιηθούν στα βόρεια του νησιού και πιο συγκεκριμένα στο Αλγκέρο . Ωστόσο, η επίσημη παρουσίαση της 21ης ​​έκδοσης αποκάλυψε μερικά σπουδαία νέα.

WRC-rali-sardinias-italia-rally-48ores-agonas2024

WRC-rali-sardinias-italia-rally-48ores-agonas2024

48 ώρες αγώνα

WRC Ράλι Σαρδηνίας : Οι διοργανωτές του Ράλι, σε συνεργασία με την Λέσχη Αυτοκινήτου της Ιταλίας και την Περιφέρεια της Σαρδηνίας, έχουν ουσιαστικά προβλέψει τις οδηγίες που υπαγορεύει η FIA για τη σεζόν 2025 σχετικά με τον προγραμματισμό των γεγονότων, με τα στάδια και τις διαδρομές να μην χωρίζονται πλέον σε τέσσερα ημέρες, αλλά μόνο σε τρεις . Συγκεκριμένα, θα διεξαχθούν 16 δοκιμές σε τρία στάδια, για συνολικά 266,48 χιλιόμετρα που θα διανυθούν σε 48 ώρες .

WRC-rali-sardinias-italia-rally-48ores-agonas2024

Οι διαδρομές

WRC Ράλι Σαρδηνίας : Ο έκτος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί σε χωματόδρομους , θα ξεκινήσει λοιπόν το πρωί της Παρασκευής 31 Μαΐου με το shakedown στο Olmedo και το πρώτο στάδιο αποτελείται από τέσσερις ειδικές δοκιμές, συγκεκριμένα τις δύο στο Osilo-Tergu. και το υπόλοιπο στο Sedini- Castelsardo. Η μεγαλύτερη μέρα θα είναι το Σάββατο 1 Ιουνίου, με οκτώ στάδια για συνολικά 149,36 χλμ., με το κλείσιμο του Ράλι να έχει προγραμματιστεί με το τρίτο στάδιο να έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 2 Ιουνίου, με δύο χρονομετρήσεις και το power stage στο Sassari Argentiera.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα: