ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΚΤΙΚΗΣ: Arctic Rally Finland

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΚΤΙΚΗΣ: Arctic Rally Finland

To Arctic Rally Finland τον Φεβρουάριο δεν είναι μέρος για τους αμυδρούς. Είναι κρύο, είναι απομακρυσμένο και υπάρχει χιόνι και πάγος παντού, αλλά η δράση στα βόρεια της Φινλανδίας θα είναι λευκή καυτή τις επόμενες ημέρες.

Είναι η μεγαλύτερη δοκιμή ταχύτητας της εκδήλωσης και οι περιορισμένες ώρες ημέρας της Αρκτικής σημαίνουν ότι το δεύτερο πέρασμα θα είναι πιο σκληρό ακόμα στο σκοτάδι.

Το Σάββατο διαθέτει μια συμπαγή δεξιόστροφη διαδρομή νοτιοανατολικά του Ροβανιέμι. Οι Mustalampi (24,43km), Kaihuavaara (19,91km) και Siikakämä (27,68km) οδηγούνται δύο φορές. Οι βρόχοι χωρίζονται ανά σέρβις και η δεύτερη διαδρομή στο τελικό στάδιο είναι στο σκοτάδι. Προσθέτει έως 144,04 χιλιόμετρα δράσης.

Το ανοιχτήρι τρέχει πάνω από ένα παγωμένο βάλτο πριν τελειώσει με μια θεαματική φόρτιση μέσω ενός χώρου προπόνησης οδηγού. Το Kaihuavaara είναι γρήγορο με δύσκολα στενά τμήματα και το Siikakämä είναι χαρακτηριστικό των δασικών δρόμων στην περιοχή.

Το φινάλε της Κυριακής αποτελείται από δύο πίστες του Aittajärvi (22,47km), νότια του Rovaniemi. Η δεύτερη επίσκεψη μετράει ως Wolf Power Stage με πόντους μπόνους για αρπαγές σε όλες τις κατηγορίες.

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΚΤΙΚΗΣ: Arctic Rally Finland