Βραδιά πρωταθλητών ΑΜΟΤΟΕ είμασταν κι εμείς εκεί

amotoe-vradia-protathliton-vraveusis-protathlites-2022

Βραδιά πρωταθλητών ΑΜΟΤΟΕ είμασταν κι εμείς εκεί

Η Βραδιά των πρωταθλητών ΑΜΟΤΟΕ αφήνει προσδοκίες και ελπίδα για το μέλλον των δύο τροχών σε αγωνιστικό επίπεδο… Απολογισμός, Highlights, Συναισθήματα!!!

Μηχανοκίνητος αθλητισμός: Η χθεσινή βραδιά των πρωταθλητών ΑΜΟΤΟΕ αφήνει ελπίδα και προσδοκίες πως υπάρχει θέληση και διάθεση να αλλάξουν πράγματα στον χώρο των 2τροχών.

Τα συναισθήματα μας για την βραδιά των πρωταθλητών της ΑΜΟΤΟΕ

Μια λαμπερή, συγκινητική βράδια για τους φίλους των 2 τροχών που συγκέντρωσε την αφρόκρεμα, την Elite και τους TOP πρωταγωνιστές της μοτοσυκλέτας από όλα τα αθλήματα. Ταλέντα και θρύλοι της μοτοσυκλέτας, το μέλλον και η ιστορία των 2τροχων ήταν εκεί. Οι πρωταθλητές της ταχύτητας, του Motocross, του Enduro, του Trial, του Supermoto και του Dragster μαζί μια παρέα. Οι πρωταθλητές δώσανε ο καθένας το δικό του προσωπικό μήνυμα δείχνοντας το μέλλον στο άθλημα τους αλλά το πιο σημαντικό επιβεβαιώσανε την διάθεση τους για ακόμη περισσότερες επιτυχίες στο 2023 με την ενεργή παρουσία τους στους αγώνες. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός μας φέρνει πιο κοντά και οι πρωταθλητές μας ταξιδεύουν…

Τα HIGHLIGHTS με τη δική μας ματιά, στη βραδιά των πρωταθλητών της ΑΜΟΤΟΕ

  • Το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, που δήλωσε πως είναι δίπλα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και συγκεκριμένα στο έργο της ΑΜΟΤΟΕ. Έκανε αναφορά για την νέα πίστα στην Μεγαλόπολη που είναι ήδη στα σχέδια και το παγκόσμιο πρωτάθλημα Motocross. Συγχρόνως μίλησε πως ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένα τουριστικό μέσο προβολής της χώρας μας και πως μόνο με εξωστρέφεια θα επέλθει ανάπτυξη στον χώρο. Τέλος πέρασε και το πολιτικό μήνυμα για την νίκη της Ν.Δ στις επερχόμενες εκλογές.
  • Η συνύπαρξη της ΟΜΑΕ και της ΑΜΟΤΟΕ. Η κα Φωτεινή Ψαράκου εκπρόσωπος της ΟΜΑΕ ήταν εκεί για το άθλημα που τους ενώνει το Dragster και τόνισε η πρόεδρός της ΑΜΟΤΟΕ κα Μαρία Τσεσμελή την άψογη συνεργασία των δυο ομοσπονδιών.
  • Η βράβευση του Παπαγεωργίου Αλέξανδρου για το βαλκανικό πρωτάθλημα που το πρωτάθλημα κρίθηκε στην τελευταία αγωνιστική μετά από 14 αγώνες. Απλά Απίστευτος!
  • Την βράβευση στην κατηγόρια MX WOMAN την Λάμπρου Ιωάννα που βάζει τις βάσεις στην ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού και στο όμορφου φύλου. Είναι γεγονός πως σιγά σιγά η γυναικά μπαίνει πιο δυναμικά στα μηχανοκίνητα αθλήματα σε σχέση με το παρελθόν που το motorsport ήταν καθαρά ανδροκρατούμενο.
  • Πολλά νέα ταλέντα που ξεχώρισαν το 2022, όπως μικρότερος σε ηλικία Πρωταθλητής Γιώργος Τσαλίκης που δείχνουν πως το μέλλον είναι αισιόδοξο για το Ελληνικό Motorsport.
  • Πρώτη φορά στην ιστορία της ΑΜΟΤΟΕ έγινε κοπή της πίτας δίνοντας ένα κράνος αξίας 800€ στον νικητή. Ένα ξεκάθαρο και σημαντικό μήνυμα για την οδηγική ασφάλεια που πέρασε η πρόεδρος της ΑΜΟΤΟΕ κα Μαρία Τσεσμελή.

Ο απολογισμός της βραδιάς των πρωταθλητών ΑΜΟΤΟΕ

  • Είδαμε πολλούς αθλητές -πρωταγωνιστές που ξέραμε, αλλά πολλούς περισσότερους που δεν ξέραμε. Είναι ωραίο να νιώθεις γνώστης και μεγάλος αλλά τελικά η ζωή σου δείχνει, πόσο άσχετος είσαι και μικρός. Πρέπει να εργαστούμε σαν ENGINE POWER πολύ σκληρά και μεθοδικά για να είμαστε αντάξιοι στο έργο επικοινωνίας, ανάπτυξης και ανάδειξης του χώρου.
  • Μηδενική παρουσία αθλητών που δεν βραβευτήκαν. Είναι μια λάθος αντίληψη του χώρου που αν ένα post, το χειροκρότημα, η βράβευσή, η κρητική, ο λόγος δεν αφορά εμάς τότε δεν έχει καμία αξία, να ασχοληθούμε! Πόσο λάθος νοοτροπία τελικά έχει αυτός ο χώρος – η κοινωνία μας. Ζητάς ανάπτυξη, ζητάς βελτίωση, ζητάς κάποιος να ασχοληθεί μαζί σου να σε στηρίξει, (χορηγοί, λέσχες, ομοσπονδίες, υπουργεία, πολιτεία) πως τα ζητάς όλα αυτά, όταν δεν σέβεσαι ούτε καν τον εαυτό σου. Αν δεν επιβραβεύσεις, πως περιμένεις να βραβευτείς; Αν δεν σεβαστείς πως ζητάς και θέλεις να σε σεβαστούν εσένα; Δουλέψτε το λίγο μέσα σας και επανερχόμαστε του χρόνου….
  • Καμία αναφορά της ΑΜΟΤΟΕ για λάθη και παραλείψεις του 2022 . Είναι για μένα προσωπικά αδιανόητο σε μια βραδιά απολογισμού, σε μια τόσο λαμπερή βραδιά να μην εστιάσεις στις αδυναμίες της χρονιάς και στο πως θα επιλυθούν το 2023. Η κα Μαρία Τσεσμελή θεωρώ θα κέρδιζε τις εντυπώσεις σε μια σκληρή κρητική για τα έργα της ΑΜΟΤΟΕ. Η συσπείρωση του κόσμου και των αθλητών θα ήταν μεγάλη και η πιστή στο πρόσωπο της προέδρου θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη.
  • Οι Απονομές στην βραδιά των πρωταθλητών της ΑΜΟΤΟΕ.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ 2022

ΕΠΑΘΛΟΥΧΟΣ SENIOR : Χάλαρης Γιώργος
ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΟΡΕΝ: Κλαδογένης Γιάννης
ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ SS300: Καμζέλης Απόστολος
RACING: Παντελεάκης Βασίλης
SUPERSPORT: Παπαγεωργίου Αλέξανδρος
SUPERBIKES: Καρακώστας Δημήτρης

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ MOTOCROSS 2022

MX1: Τουρατζίδης Γιάννης
ΜΧ2: Ράδος Ανέστης
ΜΧ65: Τσαλίκης Γιώργος
ΜΧ85: Μερκούρης Κωνσταντίνος
ΜΧ125: Θεοδωρίδης Σωτήρης
ΜΧ300: Ανδρέου Ανδρέας
ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΜΧ ΟΡΕΝ: Τομαράς Χρήστος
ΜΧ WOMAN: Λάμπρου Ιωάννα
ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΜΧSENIOR: Καρασακαλίδης Μάρκος

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ENDURO 2022

ENDURO GP: Κακολύρης Παναγιώτης
Ε1: Βαρσάμης Δημήτρης
Ε2: Κακολύρης Παναγιώτης
Ε3: Ζώρας Αλέξιος
Ε ΝΕΟΙ: Ντεβετζής Ιωάννης
E SENIOR: Ζαφειρίου Παναγιώτης

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ ENDURO 2022

C1: Βασιλείου Νικόλαος
C2: Σαπαντζής Κωνσταντίνος
C3: Πυρλής Άρης
CS: Καλενδέρης Ευστράτιος
CN: Στέργιος Άγγελος
JUNIOR SPRINT: Μανέτας Ιωάννης

ΚΥΠΕΛΛΟ SUPERMOTO 2022

RACING ΟΡΕΝ: Κεφαλλωνίτης Σπυρίδων
ΝΕΟΙ: Λάιος Κωνσταντίνος

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ TRIAL 2022

Κατηγορία Α: Καρέτσος Ελευθέριος
Κατηγορία Β: Ζουγανέλης Δημήτρης
Κατηγορία Γ: Μουρίκης Φωτάγγελος
Κατηγορία Junior: Τρούλλος Αντώνης
Κατηγορία Senior: Διακουμάκης Ιάκωβος

ΡΩΤΑΘΛΗΜΑ DRAGSTER 2022

SUPER PRO: Σιδηρόπουλος Παύλος
PRO STREET 1: Ελαφρύς Συμεών
PRO STREET 2: Σταματάκης Χρήστος-Κωνσταντίνος
PRO Z: Λαμπρόπουλος Ιωάννης
REAL STREET: Πασχάλης Ιωάννης
STREET 2: Παππάς Χρήστος
SUPER STREET: Τσακίρης Σωτήρης
TRUE STREET 9: Πατούνης Χρήστος
ΚΥΠΕΛΛΟ JUNIOR: Ελαφρύς Αναστάσιος

Εθνική Ομάδα six days Enduro 2022
Αρχηγός Αποστολής: Τρίκος Κώστας

Ομάδα:
Βαρσάμης Δημήτριος
Καράμπελας Κίμων
Κακολύρης Παναγιώτης
Χασάπης Ιωάννης
Ζαφειρίου Παναγιώτης
Ζβιντερίκος Απόστολος
Πισιμάνης Γεώργιος
Εθνική Ομάδα Supermoto Des Nations
Κεφαλλωνίτης Σπυρίδων
Μπαξίσογλου Ηλίας
Αντωνίου Ανδρέας

Εθνική Ομάδα Trial des Nations
Αρχηγός αποστολής: Μουρίκης Φωτάγγελος

Ομάδα:
Καρέτσος Ελευθέριος
Διαμαντίδης Γεώργιος
Παγώνης Ιωάννης-‘Αγγελος

Η ΑΜΟΤΟΕ ακόμη τίμησε την προσπάθειά και τις διακρίσεις αθλητών, οι οποίοι συμμετείχαν σε διεθνής αγώνες και μάλιστα κατάφεραν σπουδαίες επιτυχίες:

Νικητής Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2022 στην κατηγορία SSP Παπαγεωργίου Αλέξανδρος
Νικητής Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2022 στην κατηγορία SSP300 Μαυρόπουλος Κωνσταντίνος
Ιωάννης – Κωνσταντίνος Περιστεράς για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα WSSP300
Βασίλης Μπούδρος για την συμμετοχή του στο Rally Dakar 2022

Σας ευχαριστούμε για την ξεχωριστή βραδιά που ζήσαμε… Ήταν μεγάλη μας τιμή που παρευρεθήκαμε στην βραδιά των πρωταθλητών της ΑΜΟΤΟΕ

Περισσότερα της βραδιάς των πρωταθλητών της ΑΜΟΤΟΕ βρείτε στον μοναδικό Δημήτρη Διατσίδη !!!

Δείτε όλα τα θέματα του Engine Power  στο SPORTIME!!!

Επιστροφή στην Αρχική