O Γιάννης Περιστεράς στο Άσσεν

giannis-peristeras-fim-supersport-world-championship-yamaha-peristeras-ProGP-Racing-assen-ollandiko-gp-pagkosmio-protathlima-WSSP300

O Γιάννης Περιστεράς στο Άσσεν

Motorsport news: O Γιάννης Περιστεράς στο Άσσεν, στον αγώνα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike WSSP300 ακολούθησε το ρυθμό των πρώτων στο Ολλανδικό GP και φάνηκε πανέτοιμος για τον αγώνα στην Βαρκελώνη.

O Γιάννης Περιστεράς στο Άσσεν: H κατηγορία WSSP300, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος World Superbike, είναι η πιο ανταγωνιστική, με τον πιο δυνατό συναγωνισμό μεταξύ των 32 καλύτερων οδηγών του κόσμου. Ανάμεσά τους ο Έλληνας Πρωταθλητής Γιάννης Περιστεράς που στον 2ο Αγώνα που έγινε σήμερα, έδειξε τις μεγάλες δυνατότητες που έχει φέτος, που είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που αγωνίζεται με την Ιταλική ομάδα ProGP Racing και την Yamaha R3.

Παρά το ότι ξεκίνησε από την 30η θέση, κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό των πρώτων σε ένα μεγάλο “τρενάκι” που δημιουργήθηκε, με τις διαφορές κάθε οδηγού από τον προηγούμενο να είναι τις τάξεως του ενός ή δύο δεκάτων του δευτερολέπτου. Αν σκεφθεί κανείς ότι στον πρώτο γύρο λόγω της θέσης του στην 10η σειρά της εκκίνησης έχασε 4.5” σε σχέση με τον πρώτο, έμεινε συνολικά από τον 2o έως τον 14ο γύρο μόνο 4.3” μακριά από το νικητή του Αγώνα, χάνοντας κατά μέσο όρο μόνο 3 δέκατα του δευτερολέπτου ανά γύρο. Μάλιστα από τον 6ο έως τον 10ο γύρο είχε ακριβώς ίδιο ρυθμό με τους τρεις πρώτους!

Μπορεί τελικά να τερμάτισε στην 23η θέση, αλλά η ανάλυση των επιμέρους χρόνων και της τηλεμετρίας άφησαν απόλυτα ικανοποιημένη την ομάδα. Τώρα στόχος είναι η καλύτερη θέση στις Κατατακτήριες του Αγώνα της Βαρκελώνης, που έρχεται σε δύο εβδομάδες και οι πρώτοι βαθμοί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κάτι που μοιάζει απόλυτα εφικτό.

giannis-peristeras-assen-fim-supersport-world-championship-yamaha-peristeras-ProGP-Racing-assen-ollandiko-gp-pagkosmio-protathlima-2023-WSSP300

ΟΜΑΡ ΜΕΝΓΚΙ – Ιδιοκτήτης & Διευθυντής ProGP Racing

“Eίχαμε την ατυχία ο Devis (Bergamini) να πέσει την ώρα που έδινε τη μάχη για το βάθρο, αλλά είχαμε τη χαρά να δούμε έναν καλό αγώνα από τον Γιάννη Περιστερά στο Άσσεν, που είχε φανταστικό ρυθμό μέχρι και τους τελευταίους γύρους. Είμαι σίγουρος ότι αν ξεκινούσε στη μέση του grid, κοντά στη 15αδα, θα έδινε και αυτός τη μάχη για το βάθρο, αφού άλλωστε και στις χειμερινές δοκιμές ήταν σε ίδιους χρόνους με τον Devis. Θα δουλέψουμε στη στρατηγική των Κατατακτηρίων, ώστε στην Βαρκελώνη να μπορεί να ξεκινήσει από τις πρώτες σειρές της εκκίνησης. Είναι το μόνο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – ProGP Racing, 23oς

“Από τη μία μεριά είμαι ευχαριστημένος που είχα το ρυθμό των πρώτων του γκρουπ και έβλεπα τους πρώτους μέχρι σχεδόν το τέλος του αγώνα. Από την άλλη έπρεπε να είχα κάνει τους σημερινούς χρόνους από χθες, ώστε να είχα ξεκινήσει σε καλύτερες θέσεις. Μου έλειπε λίγο η αυτοπεποίθηση στις στροφές με υψηλές ταχύτητες που έχει το Άσσεν, αλλά σήμερα ξαναβρήκα την αίσθηση που είχα πέρυσι στο Πορτιμάο, που τερμάτισα μόλις 5” πίσω από το νικητή. Νομίζω ότι σήμερα είναι ο δεύτερος καλύτερός μου αγώνας, αυτά τα δύο χρόνια και τώρα θα συνεχίσω την προετοιμασία για την Βαρκελώνη, όπου είχα ανεβεί στο βάθρο πριν δύο χρόνια, στην κατηγορία Yamaha R3 European Cup.

Να συμπληρώσω ότι ήταν συγκινητικό και μου έδωσε δύναμη το ότι είδα την Ελληνική σημαία στην κεντρική κερκίδα της πίστας. Το #racing4greece φαίνεται ότι πιάνει τόπο.”

giannis-peristeras-assen-fim-supersport-world-championship-yamaha-peristeras-ProGP-Racing-assen-ollandiko-gp-pagkosmio-protathlima-2023-gianni-peristera-WSSP300

 

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.

Δείτε όλα τα θέματα του Engine Power  στο SPORTIME!!!

Επιστροφή στην Αρχική