Το Ιπτάμενο αυτοκίνητο της NEC (Cartivator)

Τη Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019, η Ιαπωνική εταιρεία NEC κατάφερε να κρατήσει το αυτοκίνητό της για πάνω από 60 δευτερόλεπτα σε κατάσταση “hover” (αιώρηση)!

Το αυτοκίνητο αυτό είναι ένα υβρίδιο ανάμεσα σε 4τροχο όχημα και τετρακόπτερο.
Η δοκιμαστική πτήση έφτασε τα 3 μέτρα, και έγινε μέσα σε ένα γιγάντιο κλουβί, για λόγους ασφαλείας σε μία από τις εγκαταστάσεις της NEC σε ένα προάστιο του Τόκυο.
Όπως συνηθίζεται στην Ιαπωνία, τα μέτρα ασφαλείας θα έκαναν κάποιον από σχεδόν οπουδήποτε να γουρλώσει τα μάτια του από την έκπληξή του, και για κάποιον από την Ελλάδα θα ήταν ενοχλητικά λεπτομερή, αφού στην Ελλάδα, σκάβονται χαντάκια ολόκληρα και δεν καλύπτονται για μήνες :)
Σκέψου, ότι οι διαδικασίες για την ασφάλεια, με ενημερώσεις και υπενθυμίσεις για τους δημοσιογράφους να φοράνε τα κράνη τους κτλ, κράτησαν πολύ περισσότερο από τις ίδιες τις πτήσεις του σκάφους.
Η Ιαπωνική κυβέρνηση υποστηρίζει τα ιπτάμενα αυτοκίνητα, και έχει στόχο έως το 2030 να υπάρχουν και να κυκλοφορούν κανονικά.
Μία από τις δράσεις της Ιαπωνικής κυβέρνησης, την οποία και χρηματοδοτεί, είναι ένα τεράστιο μέρος για δοκιμές, το οποίο έχει χτιστεί σε μία περιοχή που καταστράφηκε με το τσουνάμι του 2011 και την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα, στη Βορειοανατολική Ιαπωνία.
Το αυτοκίνητο που αιωρήθηκε ανήκει ουσιαστικά σε μία εταιρία που λέγεται Cartivator την οποία στηρίζει η NEC και περισσότεροι από 80 ακόμα εταιρείες και οργανισμοί όπως η Τογιότα, και ακόμα και μία εταιρεία η οποία αναπτύσσει βιντεοπαιχνίδια!
Μάθε περισσότερα για το πρότζεκτ και στην ιστοσελίδα τους