Motor Festival Ιωαννίνων: Αντίστροφη… μέτρηση από το δημαρχείο!

Η Νο1 γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού επιστρέφει στα Ιωάννινα και σήμερα (Τετάρτη 12/2), στο Δημαρχείο της πόλης στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, κηρύχθηκε και επισήμως η έναρξη της αντίστροφης μέτρησης του 16ου Motor Festival «Be Brave to Be Free».

Διοργάνωση η οποία θα διεξαχθεί από τις 21 έως και τις 23 Φεβρουαρίου  στο Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ) υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων και του Σωματείου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ιωαννίνων ΕΛ.ΕΤ.Α.

Το 16ο Motor Festival επιστρέφει ύστερα από δύο χρόνια πιο ανανεωμένο και εντυπωσιακό από ποτέ, επιφυλάσσοντας φαντασμαγορικά μηχανοκίνητα θέματα τόσο στην On Road (ασφάλτινη) όσο και στην Off  Road (χωμάτινη) αρένα του φεστιβάλ στο Π.Ε.Α.Κ.Ι.

Μοναδικά Drift Show, Moto & Auto Drag Show, 4×4 Show, Τruck Show, Enduro Cross και Motocross Show, Stunt & extreme Stunt show από τους επαγγελματίες οδηγούς του φεστιβάλ, ο μοναδικός «Γύρος του θανάτου» και τα μαγικά Fire & Dance Show από τις επαγγελματίες χορεύτριες του φεστιβάλ αποτελούν ένα μέρος του μενού του Motor Festival συνθέτοντας ένα μωσαϊκό θεαμάτων που θα εντυπωσιάσουν και τον πιο απαιτητικό θεατή.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν και μίλησαν για την κορυφαία αυτή εκδήλωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού ο διοργανωτής του Motor Festival, Μιχάλης Κοντιζάς, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννιτών, υπεύθυνος για θέματα Παιδείας, Γιάννης Αϊβατίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου υπεύθυνος για θέματα Αθλητισμού, Βασίλης Γοργόλης, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, Στάθης Σιούτης και ο πρόεδρος της ΕΛ.ΕΤ.Α., Χρήστος Σαρηγιαννίδης.

Ο Μιχάλης Κοντιζάς, που προλόγισε τη Συνέντευξη Τύπου, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με μεγάλη χαρά και τιμή ανακοινώνουμε επίσημα την πραγματοποίηση του 16ου Motor Festival από τις 21 έως τις 23 Φεβρουαρίου στο Π.Ε.Α.Κ.Ι. Η μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης επιστρέφει ξανά μετά από δύο χρόνια στα Ιωάννινα και ο στόχος είναι ένας: Να αναδείξουμε στο μέγιστο τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Να ξεπεράσουμε οτιδήποτε έχει γίνει στο παρελθόν όχι μόνο στο Motor Festival, αλλά γενικότερα στα μηχανοκίνητα θεάματα σε όλη την Ελλάδα. Θα φέρουμε οδηγούς από την Αμερική, από τα Βαλκάνια, από όλη την Ελλάδα, με σκοπό να ανεβάσουν την αδρεναλίνη στο μέγιστο και να κερδίσουμε ακόμη και τον πιο δύσκολο θεατή, ώστε να του μείνει μια αξέχαστη εμπειρία. Ετοιμάζουμε κάτι πάρα πολύ εντυπωσιακό και θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών, την Ένωση Ξενοδόχων και τις τοπικές λέσχες που είναι αρωγοί στην προσπάθεια για να φέρουμε στην Ήπειρο χιλιάδες κόσμου από την Ελλάδσα και τα Βαλκάνια»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου Βασίλης Γοργόλης, τόνισε: «Καλωσορίζουμε για ακόμη φορά στην Ήπειρο και τα Γιάννενα το Motor Festival, μία γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η οποία είναι από τις εκδηλώσεις που ως Περιφέρεια Ηπείρου την υποστηρίζουμε Αυτή τη φορά θα βοηθήσουμε πολύ στη διαμόρφωση του χώρου, στον οποίο θα γίνουν αυτές οι επιδείξεις από μηχανές και αυτοκίνητα διαφόρων διαστάσεων. Βλέπουμε ότι αυτό που έρχεται θα είναι πάρα πολύ εντυπωσιακό και εμείς δεν μπορούμε να απέχουμε και θα βοηθήσουμε το Motor Festival, ως μία εκδήλωση που η Περιφέρεια Ηπείρου εντάσσει στον χάρτη του αθλητισμού τουρισμού. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά σημαντικά βήματα στο κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και το Motor Festival συμβάλλει πάρα πολύ στην ανάδειξη του αθλήματος, που πολλές φορές θεωρείται παρεξηγημένο, αλλά είναι πάρα πολύ όμορφο. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να καλέσουμε τον Ηπειρωτικό λαό να το επισκεφτεί και να διαπιστώσει ότι είναι μια ξεχωριστή και πολύ όμορφη εμπειρία».

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ιωαννιτών, Γιάννης Αϊβατίδης, είπε από την πλευρά του: «Η πόλη των Ιωαννίνων πρωταγωνιστεί στη διοργάνωση εκδηλώσεων όπως το Motor Festival, μια γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που φέρνει την πόλη μας στο επίκεντρο τέτοιου είδους αθλητικής δραστηριότητας, Ο Δήμος Ιωαννιτών στέκεται στο πλευρό κάθε προσπάθειας που αναδεικνύει το αθλητικό, πολιτισμικό και τη δυναμική της πόλης μας, Οι συμμετέχοντες, τους οποίους καλωσορίζω, θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της πόλης μας.

Είμαστε σε στενή επαφή με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον κ. Βασίλη Γοργόλη, ώστε να αναδείξουμε την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο μας πρωτοπόρο σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις».

Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Ιωαννίνων, Στάθης Σιούτης, αφού δήλωσε τη στήριξη στη διοργάνωση συμπλήρωσε για τα οφέλη της πόλης των Ιωαννίνων: «Το Motor Festival μαζί με το ηπειρωτικό ράλι αποτελούν τα μεγαλύτερα  evnets του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην πόλη μας. Να πω ότι η πληρότητα για το συγκεκριμένο τριήμερο, 21 -23 Φεβρουαρίου, είναι πάρα πολύ μεγάλη και σχεδόν πλησιάζουμε το 100%, καθώς θα φιλοξενήσουμε πάρα πολλούς οδηγούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ θα έρθουν και πάρα πολλοί φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού από τη βορειοδυτική Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Να πω ότι ο αντίκτυπος για την πόλη μας είναι πάρα πολύ μεγάλος, καθώς μέσω της εκπομπής του κ. Κοντιζά, Engine Power, προβάλλεται τους τελεθυταίους πέντε μήνες η περιοχή μας και η πόλη μας. Τέλος, να ζητήσουμε από την ελληνική Κυβέρνηση να ολοκληρώσει τον οδικό άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά, ένας δρόμος που θα φέρει πάρα πολλές λέσχες του μηχανοκίνητου αθλητισμού από όλη την Ευρώπη».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΛ.ΕΤ.Α, Χρήστος Σαρηγιαννίδης, τόνισε: «Είναι χαρά για εμάς, την ΕΛ.ΕΤ.Α. να έρχονται στην πόλη μας εκδηλώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού όπως το Motor Festival, καθώς με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η θέση της πόλης μας στον αθλητικό χάρτη και ταυτόχρονα ενισχύεται η τουριστική της προβολή. Εμείς μετά από τόσα χρόνια που έχουμε φέρει το Motor Sport στα Γιάννενα με τη Λέσχη μας να είναι από τις πιο ισχυρές στην Ελλάδα, πάντα θα βοηθάμε τέτοιες εκδηλώσεις για να ενισχύσουμε πάρα πολύ όλο τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Το ραντεβού, λοιπόν, έχει δοθεί. Οι πύλες του Π.Ε.Α.Κ.Ι. και του 16ου Motor Festival «Be Brave to Be Free» θα ανοίξουν την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στις 4 μ.μ., ημέρα που η πόλη των Ιωαννίνων γιορτάζει την απελευθέρωσή της και το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, όπως και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου οι πόρτες θα ανοίγουν στις 11 π.μ. και θα κλείνουν στις 9 το βράδυ με τα θεάματα να είναι ασταμάτητα.

Πηγή :sportime.gr/ Κώστας Παπαδόπουλος

ζημινοπουλοσ ελαστικα κορινθοσ

ELESPO ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

CTD AUTO MOTO ACCESSORIES

CTD ACCESSORIES

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ENJOY THE RIDE

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ENJOY THE RIDE

KOLIOUSIS SUZUKI PARTS

ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΦΑΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ OPEL ΧΑΛΚΙΔΑ

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΣ

ΧΑΛΕΠΛΗΣ SERVICE ΛΑΜΙΑ

ΚΟΥΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑ ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ

latsis συνεργειο αυτοκινητων

Φανοποιεια Ζηκοσ team περιστερι