Η Cristina Gutiérrez υπογράφει στη McLaren

Cristina- Gutiérrez-Extreme-e-McLaren-engine-power

Η Cristina Gutiérrez υπογράφει στη McLaren

Extreme E Team:  Η Cristina Gutiérrez υπογράφει στη McLaren

Cristina Gutiérrez Mclaren : Η γυναίκα από το Μπούργκος, που συνεχίζει να γιορτάζει τα νέα, αφήνει την X44 του Hamilton για να αγωνιστεί με την ομάδα του Woking δίπλα στον Ekstrom στο ηλεκτρικό πρωτάθλημα.

«Η ζωή μου δίνει καταστάσεις που δεν θα φανταζόμουν ποτέ», συλλογίστηκε η Cristina Gutiérrez την Τρίτη κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Dacia για το Dakar. Η γυναίκα από το Μπούργκος είναι ήδη μερικά χρόνια στον μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά, χωρίς αμφιβολία, τώρα βιώνει την πιο γλυκιά της στιγμή. Επειδή στην ιστορική του νίκη στην κατηγορία Dakar Challenger και το άλμα σε ένα T1+ μαζί με δύο ιδιοφυΐες raid, όπως ο Loeb και ο Al Attiyah, προσθέτει ένα άλλο υπέροχο νέο: αφήνει το X44 του Hamilton στο Extreme E για να υπογράψει στη McLaren μαζί με τον Mattias Ekstrom.

Η Cristina φοράει ήδη ένα χαμόγελο στο Woking ντυμένη με το χαρακτηριστικό πορτοκάλι παπάγια του βρετανικού σχηματισμού με το οποίο προσπαθεί να συνεχίσει να προσθέτει επιτυχίες στο πρωτάθλημα ηλεκτρικών που επέλεξε από την αρχή του το 2021. Η προσγείωσή της εκεί ήταν ήδη πολύ δημοφιλής καθώς περικυκλώθηκε από δύο μεγάλα ονόματα όπως ο Hamilton και ο Loeb, αλλά αλλάζει σκηνικό για την τέταρτη σεζόν του Extreme E με μια από τις πιο διάσημες μάρκες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπου αντικαθιστά το προηγούμενο ζευγάρι της Emma Gilmour και του Tanner Foust μαζί με τον Ekstrom.

Cristina Gutiérrez Mclaren : «Είμαι χαρούμενη που είμαι μέλος της ομάδας στην τρίτη της σεζόν στο Πρωτάθλημα. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη NEOM McLaren που με βοήθησαν να είμαι μέρος αυτής της όμορφης περιπέτειας μαζί τους στο Extreme E, καθώς είναι ένα πρωτάθλημα που αγωνίζεται να δώσει ορατότητα και να δημιουργήσει δράση για τη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και προωθεί την ισότητα», λέει. η Ισπανίδα στη δήλωση ανακοίνωσης, όπου έχει «πολύ κίνητρο να αρχίσει να δουλεύει με ολόκληρη την ομάδα».

Η Cristina θα μοιραστεί το τιμόνι με τον Ekstrom, μέχρι τώρα συνεργάτη του Sainz στο Dakar και οδηγό για την ομάδα του Acciona, ένα από τα πιο σημαντικά ταλέντα στο πρωτάθλημα και που γιορτάζει την άφιξή του στο Woking: «Η McLaren έχει μεγάλη κληρονομιά και επιτυχία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. επίσης ” Ελπίζω ότι η Cristina και εγώ μπορούμε να επεκτείνουμε την ιστορία επιτυχίας στο Extreme E. Θα πρέπει να προσαρμοστώ γρήγορα στην ομάδα, να μάθω από αυτές και ταυτόχρονα να μοιραστώ τις γνώσεις μου για να μπορέσω να είμαι στην πρώτη θέση της ομάδας από την πρώτη μέρα».

Ένα ζευγάρι που θα διεκδικήσει τον τίτλο

Αυτός που επίσης γιορτάζει τον διορισμό των οδηγών του είναι ο Ian James, διευθυντής της McLaren στο Extreme E, ο οποίος τώρα έχει ένα από τα πιο δυνατά ζευγάρια με τα οποία μπορεί να παλέψει για τον τίτλο, τον μεγάλο του στόχο: «Αυτή η ανακοίνωση είναι μια μαρτυρία της δέσμευσής μας να το πρωτάθλημα και τονίζει ότι αγωνιζόμαστε με ξεκάθαρο στόχο: να παλέψουμε για το πρωτάθλημα. «Θα φέρουν ανεκτίμητη εμπειρία, ακατέργαστο ταλέντο και πάθος στην ομάδα και θα παίξουν βασικό ρόλο βοηθώντας μας να πετύχουμε τους στόχους μας». Από τις 17 Φεβρουαρίου, πίσω στην Αραβία, θα μπορούν να επιδείξουν το διαμέτρημά τους.

Η NEOM McLaren Extreme E Team ανακοίνωσε σήμερα τη νέα της σειρά οδηγών για τη σεζόν Extreme E Championship 2024.

Το νέο ζευγάρι θα δει την Cristina Gutiérrez και τον Mattias Ekström να εντάσσονται στην ομάδα για τρίτη σεζόν στο Extreme E. Η

Gutiérrez είδε από νωρίς την κυριαρχία στην αγωνιστική της καριέρα, τερματίζοντας στην κορυφή της γυναικείας κατηγορίας στο ισπανικό πρωτάθλημα ράλι παντός εδάφους για έξι συνεχόμενα χρόνια και εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση γενικής στην κατηγορία μικτών φύλων.

Extreme-E-Team-Cristina-Gutierrez-McLaren-2024-championship-dakar

Cristina Gutiérrez Mclaren : Το 2017, η Gutiérrez έκανε το πέρασμά της στο Ράλι Ντακάρ, και έγινε η πρώτη Ισπανίδα που τερμάτισε ποτέ το ράλι. Μετά την ίδια επιτυχία το 2018 και το 2019, έφτασε σε μεγαλύτερα ύψη όταν έγινε η δεύτερη γυναίκα που πέτυχε ποτέ μια νίκη σταδίου το 2021. Επίσης το 2021, έγινε πρωταθλήτρια FIA Crosscountry Rally στην κατηγορία T3 και η πρώτη γυναίκα που κέρδισε πρωτάθλημα FIA Crosscountry.

Συνεχίζοντας αυτή τη δυναμική, τερμάτισε στην τρίτη θέση συνολικά το 2022 και τον Ιανουάριο του 2024 έγινε η δεύτερη γυναίκα που κέρδισε ποτέ το Ράλι Ντακάρ και πρώτη που κέρδισε στην κατηγορία T3 Challenger.

Ο Gutiérrez έχει αγωνιστεί στο Extreme E από την εναρκτήρια σεζόν του και έχει αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχίας. Διεκδικώντας μία νίκη πρωταθλήματος για την X44 Vida Carbon Racing, καθώς και τέσσερις νίκες και 10 βάθρα κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών σεζόν, έδειξε τις ικανότητές της και την αποφασιστικότητά της για τη νίκη στο Extreme E.

Cristina Gutiérrez Mclaren : Ekström, από τη Σουηδία, είναι μια βραβευμένη οδηγός με μια εντυπωσιακή καριέρα, που εκτείνεται σε ηπείρους και πρωταθλήματα. Είναι δύο φορές πρωταθλητής DTM (2004 και 2007), Παγκόσμιος Πρωταθλητής Rallycross της FIA (2016), ο πρώτος πρωταθλητής PURE ETCR και τέσσερις φορές νικητής του Race of Champions (2006, 2007, 2009 και 2023). Ο Ματίας έχει δοκιμάσει επίσης τις δυνάμεις του σε WRC, NASCAR, Ράλι Dakar και V8 Supercars.

Ο Ekström ξεκίνησε το ταξίδι του στο Extreme E στην εναρκτήρια σεζόν του για το ABT CUPRA XE. Επέστρεψε στη σειρά το 2023 και κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο Extreme E κέρδισε δύο νίκες και έξι βάθρα, τερματίζοντας δεύτερος το 2023 για την ACCIONA | Ομάδα SAINZ XE.

Το Extreme E Season 4 θα σηματοδοτήσει την τρίτη καμπάνια της ομάδας στο πρωτάθλημα ηλεκτρικών εκτός δρόμου. Τα τελευταία δύο χρόνια, η ομάδα έχει αγωνιστεί με την Emma Gilmour και τον Tanner Foust, σημειώνοντας δύο βάθρα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η ομάδα NEOM McLaren Extreme E ολοκλήρωσε τη σεζόν 2023 στην όγδοη θέση, με 68 βαθμούς

Η Cristina Gutiérrez, NEOM McLaren Extreme E Team, δήλωσε: «Είμαι χαρούμενη που είμαι μέλος της NEOM McLaren Extreme E Team για την τρίτη τους σεζόν στο πρωτάθλημα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη NEOM McLaren που βασίστηκε σε μένα για να γίνω μέρος αυτής της όμορφης περιπέτειας μαζί τους στο Extreme E, καθώς είναι ένα πρωτάθλημα που αγωνίζεται να δώσει ορατότητα και να πυροδοτήσει δράση για τη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και προωθεί την ισότητα. Έχω πολύ κίνητρο να αρχίσω να δουλεύω με όλη την ομάδα. Ανυπομονώ να πάω στη Σαουδική Αραβία αυτόν τον μήνα!»

Ο Mattias Ekström, οδηγός της NEOM McLaren Extreme E, δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που γίνομαι μέλος της ομάδας NEOM McLaren Extreme E και φοράω τα χρώματα παπάγια. Η McLaren Racing έχει τεράστια κληρονομιά και επιτυχία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, οπότε ελπίζω ότι εγώ, μαζί με την Cristina, θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε την ιστορία επιτυχίας στο Extreme E. Γνωρίζω τον Gary πολλά χρόνια καθώς αγωνιζόμασταν ο ένας εναντίον του άλλου στο DTM. Με αυτόν στο τιμόνι της ομάδας, ξέρω ότι όλοι μέσα στην ομάδα θα έχουν εξαιρετικά κίνητρα και έτοιμοι να πιέσουν για το καλύτερο αποτέλεσμα.

«Πιστεύω ότι η σεζόν του 2024 θα είναι τόσο ανταγωνιστική όσο ποτέ, καθώς οι περισσότερες ομάδες έχουν μάθει πολλά από τα προηγούμενα χρόνια. Θα χρειαστεί να προσαρμοστώ γρήγορα στη νέα ομάδα, να μάθω από αυτούς, ενώ παράλληλα μοιράζομαι τις γνώσεις μου, ώστε να είμαστε μπροστά στην ομάδα από την πρώτη μέρα».

Extreme-E-Team-Cristina-Gutierrez-McLaren-2024-championship-dakar

Cristina Gutiérrez Mclaren : Ο Gary Paffett, Αθλητικός Διευθυντής, NEOM McLaren Extreme E Team, δήλωσε: «Είναι υπέροχο που μπορώ να μοιραστώ τα νέα ότι η Cristina και ο Mattias θα ενταχθούν στην ομάδα για την τρίτη σεζόν στο Extreme E. Και οι δύο οδηγοί έχουν δει επιτυχία και έχουν αποδεδειγμένη διαδρομή ρεκόρ στο Extreme E, καθώς και σε άλλες κατηγορίες αγώνων, και με την ικανότητα και την αποφασιστικότητά τους, είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τι μπορούν να πετύχουν αυτή τη σεζόν.”

Ο Ian James, Διευθύνων Σύμβουλος, NEOM McLaren Electric Racing, δήλωσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που η Cristina και ο Mattias εντάσσονται στην ομάδα NEOM McLaren Extreme E για το Πρωτάθλημα Extreme E 2024. Αυτή η ανακοίνωση είναι απόδειξη της δέσμευσής μας στη σειρά και υπογραμμίζει ότι αγωνιζόμαστε στο Extreme E με έναν ξεκάθαρο στόχο: τη μάχη για το Πρωτάθλημα.

«Και οι δύο οδηγοί έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στον χρόνο τους στο Extreme E μέχρι στιγμής. Εκτός από το Extreme E, έχουν δείξει επίσης τις δυνατότητές τους κερδίζοντας πολλά από τα πιο διάσημα πρωταθλήματα μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Θα φέρουν ανεκτίμητη εμπειρία, ακατέργαστο ταλέντο και πάθος στην ομάδα NEOM McLaren Extreme E, καθώς και στην ευρύτερη οικογένεια McLaren Racing, και θα παίξουν βασικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων της ομάδας. Καλώς ήρθατε στην ομάδα, Κριστίνα και Ματίας!».

Η ομάδα NEOM McLaren Extreme E θα είναι σε δράση αυτόν τον μήνα, όταν η σεζόν του 2024 ξεκινά στις 17-18 Φεβρουαρίου στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε πώς ξεκινά η ομάδα την καμπάνια της Extreme E για το 2024 σε ITV και STV στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, επισκεφθείτε  εδώ  για λεπτομέρειες του ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα: