Danica Patrick είναι σημαντικό να υπάρξουν γυναίκες οδηγοί στην F1

Danica Patrick-nascar-formula-one-f1-academy-engine-power

Danica Patrick είναι σημαντικό να υπάρξουν γυναίκες οδηγοί στην F1

Danica Patrick είναι σημαντικό να υπάρξουν γυναίκες που θα κοντραριστούν απέναντι στους καλύτερους οδηγούς στην F1

Η Danica Patrick , πρώην οδηγός Nascar και IndyCar, αποκάλυψε μια “ενδιαφέρουσα στάση” σχετικά με την ύπαρξη γυναικών οδηγών στη Formula 1, επιμένοντας ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να υπάρχουν μόνο για χάρη της.

Η Φόρμουλα 1 πιέζει για την ύπαρξη γυναικών οδηγών στις τάξεις της και πρόσφατα εγκαινίασε την F1 Academy, μια σειρά αγώνων που αποσκοπεί στην ανάπτυξη γυναικείων αγωνιστικών ταλέντων με την ελπίδα να υπάρξει μια γυναίκα οδηγός της F1.

Η Susie Wolff, σύζυγος του αφεντικού της Mercedes, Toto Wolff, είναι πρώην οδηγός του DTM και της ομάδας εξέλιξης της Williams, διορίστηκε διευθύνουσα σύμβουλος της F1 Academy. Έχει επίσης διατελέσει επικεφαλής της ομάδας Venturi Formula E.

Ωστόσο, η πρώην αγωνίστρια, Danica Patrick , η οποία τώρα υπηρετεί ως ειδήμων στο Sky Sports, αποκάλυψε ότι έχει άποψη για τις γυναίκες οδηγούς, η οποία μπορεί να μην είναι σύμφωνη με την τρέχουσα κατεύθυνση της F1.

Μιλώντας στο Sky Sports F1 Podcast, η Patrick ρωτήθηκε σχετικά με την προοπτική να ενταχθεί στην F1 μια γυναίκα οδηγός αγώνων.

Η Danica Patrick ξεκίνησε: “Λοιπόν, υποθέτετε ότι το θέλω αυτό, υποθέτετε ότι αυτό είναι σημαντικό για μένα, και δεν είναι.

“Είναι πάντα μια ενδιαφέρουσα στάση που έχω σε αυτό. Νομίζω ότι αυτό που κάνει το άθλημα πραγματικά δημοφιλές είναι οι σπουδαίοι αγώνες – μπορείς να έχεις τις μισές γυναίκες στον αγώνα και να ακολουθείς τον ηγέτη και δεν θα είναι ενδιαφέρον να το παρακολουθήσεις.

“Οι καλοί αγώνες, και αυτό είναι που έχουμε τόσο πολύ αυτές τις μέρες στη Formula 1, εννοώ ότι σχεδόν όλα, εκτός από τον Max, είναι ένα παιχνίδι για το ποιος θα είναι δεύτερος, τρίτος, τέταρτος, πέμπτος εκείνο το Σαββατοκύριακο, και αυτό είναι που το κάνει πραγματικά ελκυστικό.

“Και έτσι νομίζω, ως κάποιος που προφανώς ήταν κορίτσι, ότι πρέπει απλά να ανεβαίνεις κανονικά”, επέμεινε ο νικητής του Indy Japan 300 του 2008.

Όλοι οι αγώνες της F1 Academy θα διεξάγονται το Σαββατοκύριακο των αγώνων της F1 το 2024, με κάθε ομάδα της F1 να έχει έναν οδηγό της Ακαδημίας που θα αγωνίζεται με το όνομά της, φέροντας τα χρώματά της, αλλά ο Patrick πιστεύει ότι ο ανταγωνισμός με την αμιγώς γυναικεία σειρά δεν θα βοηθήσει τα ταλέντα να αναπτυχθούν σωστά.

Οι γυναίκες οδηγοί θα πρέπει να δοκιμάζονται απέναντι στους καλύτερους

Danica-Patrick-IndyCar-2023-f1-formula-one-indy500-gynaika-odigos-
MOTEGI, JAPAN – APRIL 20: Danica Patrick driver of the #7 Motorola Andretti Green Racing Honda Dallara poses with the trophy after winning the IndyCar Series Bridgestone Indy Japan 300 Mile on April 20, 2008 at Twin Ring Motegi in Motegi, Japan. (Photo by Jonathan Ferrey/Getty Images)

 

Danica Patrick εξήγησε: “Έχω μια μικρή… όχι κριτική, αλλά μια άποψη για τις γυναικείες σειρές, είναι ότι είναι μια χαρά, μπορεί να δώσει την ευκαιρία σε κάποιους που ίσως να μην είχαν την ευκαιρία αλλιώς να δείξουν τι μπορούν να κάνουν, αλλά στο τέλος της ημέρας, θα πρέπει να αγωνιστείς ενάντια σε άντρες.

“Έτσι, όταν παρακολουθείτε το γκολφ, παρατηρείτε ότι πολλές φορές, ένας παίκτης του γκολφ που ίσως δεν είναι τόσο ψηλά στην κατάταξη, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με όποιον παίζει γκολφ, και νομίζω ότι αυτό τείνει να συμβαίνει σε όλα τα αθλήματα.

“Γι’ αυτό βλέπεις μερικούς από τους καλύτερους να θέλουν να προπονούνται και να είναι με τους καλύτερους, επειδή έτσι γίνονται καλύτεροι. Αν βάζεις τον εαυτό σου στον πάγκο με κάτι που δεν είναι το καλύτερο, τότε αυτό θα επηρεάσει το επίπεδο της προσπάθειάς σου, τον πνευματικό σου στόχο, αυτό που οραματίζεσαι να κάνεις.

“Οπότε πρέπει πραγματικά να βάζεις τον εαυτό σου στις πιο δύσκολες καταστάσεις και καλύτερα να το κάνεις νωρίς, γιατί θα γίνει όλο και πιο δύσκολο”, εκτίμησε ο Αμερικανός.

“Απλά πιστεύω ότι, δίνοντας τις κατάλληλες δοκιμές, για να μπορέσουμε να δούμε αν μια γυναίκα οδηγός είναι αρκετά γρήγορη, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξέρουμε αν πρέπει να υπάρξει ένα επόμενο βήμα προς τα εμπρός”, συνέχισε ο Patrick. “Αλλά όσον αφορά οτιδήποτε πέρα από αυτό, νομίζω ότι θα πρέπει να αγωνίζονται με τους άντρες, νομίζω ότι θα πρέπει να αγωνίζονται στην ίδια σειρά, και απλά πρέπει να έχουν γύρω τους ανθρώπους που πιστεύουν σε αυτές.

“Νομίζω ότι όσο περισσότερες φορές βάζεις τον εαυτό σου σε θέση να δείξει τι μπορεί να κάνει, τόσο καλύτερα είσαι, και είναι καλύτερα να είσαι στο αυτοκίνητο παρά να μην είσαι.

“Έτσι πιστεύω ότι περισσότερα αυτοκίνητα, περισσότερος χρόνος στην πίστα και περισσότερες ευκαιρίες να δείξεις τι μπορείς να κάνεις είναι πάντα καλό πράγμα”, κατέληξε η Danica Patrick .

Σας ευχαριστούμε που αφιέρωσατε χρόνο για να διαβάσετε το άρθρο

Δείτε όλα τα θέματα του Engine Power  στο SPORTIME!!!

Επιστροφή στην Αρχική