Ανέβηκε βάθρο ο Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης, ύστερα από δυνατές μάχες στο Ιταλικό πρωτάθλημα!

Ανέβηκε βάθρο ο Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης

Ένα 10ήμερο «φωτιά» περίμενε τον Σπύρο-Μάριο Φουρθιώτη το περασμένο διάστημα στην Ιταλία, όπου και παρέμεινε για να συμμετάσχει στον 3ο Γύρο τόσο του πρωταθλήματος CIVJUNIOR, όσο και του αντίστοιχου CNV MOTOASI.

Ένα 10ήμερο «φωτιά» περίμενε τον Σπύρο-Μάριο Φουρθιώτη το περασμένο διάστημα στην Ιταλία, όπου και παρέμεινε για να συμμετάσχει στον 3ο Γύρο τόσο του πρωταθλήματος CIVJUNIOR

Ακατάβλητος και με υψηλό φρόνημα, ο νεαρός Έλληνας αναβάτης ανταπεξήλθε με επιτυχία στο πολύ απαιτητικό πρόγραμμα που τον περίμενε, με αναρίθμητα sessions σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα, αρκετά συχνά η θερμοκρασία στον αέρα έφτανε ακόμα και τους 37ο C!

Η πολλή ζέστη, δυστυχώς, είχε αντίκτυπο στην απόδοση της μοτοσυκλέτας του Σπύρου-Μάριου στο CIV JUNIOR. Από τα πρώτα ελεύθερα υπήρξαν τεχνικά προβλήματα, αλλά με ωραία οδήγηση ο Σπύρος-Μάριος κατάφερε να πάρει την 8η θέση στο σχηματισμό εκκίνησης.

Στον πρώτο αγώνα ρίχτηκε στις μάχες με ενθουσιασμό. Για πολλή ώρα πάλευε στο γκρουπ των οδηγών για την 7η θέση, την οποία έχασε για λίγο στο τέλος τερματίζοντας όγδοος. Στο δεύτερο αγώνα στάθηκε άτυχος, καθώς επανήλθαν τα προβλήματα στη μοτοσυκλέτα του, η οποία σταμάτησε στον 5ο γύρο αναγκάζοντάς τον να εγκαταλείψει.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με το πρωτάθλημα CNV MOTOASI, στο οποίο ο Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης αγωνίζεται σε δυο κατηγορίες: 110cc και 160cc. Μόνο την Παρασκευή, στα ελεύθερα, ο Έλληνας οδηγός έκανε 16 sessions σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, αλλάζοντας κάθε φορά μοτοσυκλέτα!

Τα κατάφερε όμως περίφημα και παρά το υψηλό επίπεδο του ανταγωνισμού, ήταν 4ος στις κατατακτήριες στα 110cc και 6ος στα 160cc, ανάμεσα σε 25 συμμετοχές. Συγκλονιστικός ήταν ο τρόπος που αγωνίστηκε στον πρώτο αγώνα των 110cc, όπου ύστερα από σκληρές μάχες στο μπροστινό γκρουπ, έβαλε τη μοτοσυκλέτα του στην 3η θέση και ανέβηκε με υπερηφάνεια στο βάθρο.

Εξαιρετική ήταν η παρουσία του και στους άλλους δυο αγώνες των 110cc, στους οποίους και πάλι πάλεψε στο μπροστινό γκρουπ, για να χάσει την ευκαιρία να πάρει κι άλλα βάθρα στις λεπτομέρειες, τερματίζοντας στην 4η θέση.

Ακολούθησαν οι τρεις αγώνες στα 160cc, όπου πλέον άρχισε να παίζει ρόλο και η κούραση. Παρ’ όλα αυτά, ο Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης έδειξε οδηγικά στοιχεία υψηλού επιπέδου, κάνοντας έξυπνους αγώνες και αφού διαχειρίστηκε έξυπνα και το κομμάτι της κούρασης, πήρε την 6η θέση.

Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης #28 (4ος και 5ος)

«Ήταν μια από τις πιο απαιτητικές περιόδους της αγωνιστικής μου καριέρας, αλλά και της ζωής μου γενικότερα, αυτό το 10ήμερο στην Ιταλία. Σε πολλές περιπτώσεις δοκιμάστηκε η αντοχή και τα όρια τόσο τα δικά μου, όσο και των ανθρώπων που με περιβάλλουν και με βοηθούν σε κάθε μου βήμα. Αν και εξαντλημένος μετά την υπερπροσπάθεια, είμαι πολύ χαρούμενος που φεύγω έχοντας καταφέρει να ανεβάσω και πάλι την Ελληνική σημαία στο βάθρο των νικητών. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τους φίλους μου και τους χορηγούς μου που με στηρίζουν σε όλη μου την πορεία. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκουραστώ και στη συνέχεια θα ξεκινήσω και πάλι προπονήσεις για τους επόμενους αγώνες».

Πηγη: ΑΜΟΤΟΕ