Η Toro Rosso δίνει την ευκαιρία για την F1 στον SUPER GT / Super Formula Yamamoto

Ο Ναόκι Γιαμαμότο θα κάνει το ντεμπούτο του το Σαββατοκύριακο στη Formula 1 για την Toro Rosso στα πρώτα προκριματικά της Παρασκευής στο Grand Prix της Ιαπωνίας.

Ο Yamamoto θα αντικαταστήσει τον Pierre Gasly στο FP1 στη Suzuka, ικανοποιώντας την επιθυμία της Honda για έναν ιθαγενή οδηγό να λάβει μέρος στην εκδήλωση που υποστηρίζει οικονομικά η εταιρεία.

Ο οδηγός που υποστηρίζεται από την Honda αγωνίζεται για έναν δεύτερο τίτλο Super Formula στη σειρά και θα επιστρέψει στη Suzuka στα τέλη Οκτωβρίου για τον τελικό γύρο της πρώτης σειράς πρωταθλητών της Ιαπωνίας με μονοθέσια.

Ο Yamamoto οδήγησε τον εξομοιωτή της Toro Rosso και αφιέρωσε χρόνο  στην ομάδα στους ευρωπαϊκούς αγώνες νωρίτερα το 2019 για να γνωρίσει το τεχνικό προσωπικό της.  Δήλωσε ότι η συμμετοχή του στην F1 θα εκπληρώσει ένα «όνειρο» παιδικής ηλικίας και ότι «το να να πάρουμε αυτή την ευκαιρία στη Suzuka, είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για όλους τους Ιάπωνες αγωνιστικούς οδηγούς να αγωνίζονται μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο πλήθος Ιαπώνων οπαδών “.

Πρόσθεσε: “Κύριος στόχος μου στο ΠΠ1 θα είναι να επιτελέσω καλή δουλειά για την ομάδα, συλλέγοντας δεδομένα και πληροφορίες που θα είναι χρήσιμες γι ‘αυτήν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. “Σε προσωπική σημείωση, θέλω να απολαύσω την εμπειρία της οδήγησης ενός αυτοκινήτου F1 όσο το δυνατόν περισσότερο και θα προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό για να εκμεταλλευτώ το μέγιστο. “Θα είναι μια ξεχωριστή στιγμή και χαίρομαι που θα το μοιραστώ με τους οπαδούς σε αυτό το εκπληκτικό αγωνιστικό κομμάτι, όπου παρακολούθησα πρώτα τα αυτοκίνητα της Formula 1 σε δράση πριν από 27 χρόνια”.

Ο τελευταίος Ιάπωνος οδηγός στην F1 ήταν ο Kamui Kobayashi το 2014, ενώ η Honda είχε έναν τελευταίο οδηγό πίσω από το τιμόνι ενός από τα αυτοκίνητά του, όταν ο Takuma Sato αγωνίστηκε για την ομάδα του Super Aguri στην Ισπανική GP του 2008.

Πόσο καλός είναι ο Yamamoto; Μετά τη διπλή νίκη του Yamamoto στο Super Formula και το SUPER GT το 2018, η Autosport τον κατέταξε 26ο στο τέλος της χρονιάς στο Top 50 Drivers – λίγο πριν από τον πρωταθλητή NASCAR Cup Joey Logano και τον οδηγό Mercedes F1 Valtteri Bottas.