Ο Marc Marquez κερδίζει τον έκτο τίτλο MotoGP με τη νίκη στην Ταϊλάνδη

 

Ο Marc Marquez κέρδισε τον έκτο παγκόσμιο τίτλο του MotoGP – και την τέταρτη στη σειρά νίκη – μετά τον αγώνα στην Ταϊλάνδη την Κυριακή. Ο 26χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από μια συντριβή κατά την προπόνηση στο Chang circuit, στο Buriram, σφράγισε την τελευταία του νίκη με τέσσερις αγώνες ακόμανα ακολουθούν.

Ο Ισπανός έπρεπε να κερδίσει τουλάχιστον δύο πόντους περισσότερο από τον κοντινότερο αντίπαλο Andrea Dovizioso – και το πέτυχε καθώς ο Ιταλός τερμάτισε τέταρτος.Ο Fabio Quartararo ήταν ο δεύτερος, με τον Maverick Vinales στην τρίτη θέση.Ο Γάλλος Quartararo πέρασε τον Marquez στην τελευταία γωνία του τελικού γύρου – αλλά ο Marquez ήταν ακόμα σε θέση να επαναλάβει το προβάδισμα για την 53η MotoGP νίκη του.

“Σχεδίαζα το Σαββατοκύριακο να κερδίσω τον αγώνα και να μην σκεφτώ το πρωτάθλημα”, δήλωσε ο Marquez.”Ο στόχος μου ήταν να βρω τον καλύτερο τρόπο για να κερδίσω τον αγώνα και αυτό έκανα.”Καταπληκτική χρονιά, όλη η ομάδα έκανε μια καταπληκτική δουλειά. Τώρα ήρθε η ώρα να απολαύσουμε και να γιορτάσουμε τον τίτλο.”

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στην Ιαπωνία στις 20 Οκτωβρίου.