Αυτό το ηλεκτροκίνητο high fashion “μωρό”, με ξύλινο σκελετό και shaft-drive μπορεί να βγει στην κυκλοφορία το επόμενο έτος.

Η Newron με έδρα τη Γαλλία παρουσιάζει το νέο σχεδιασμό της ηλεκτρικής μοτοσικλέτας, το οποίο χρησιμοποιεί καμπύλα ξύλινα πλαίσια για μια μοναδική αισθητική. Τα σχέδια ηλεκτρικών μοτοσικλετών έχουν γίνει όλο και πιο δημιουργικά τον τελευταίο καιρό.

Από τις χαριτωμένες, στρογγυλεμένες, ελαφριές ηλεκτρικές μοτοσικλέτες έως τις επιθετικές, οριακές μοτοσικλέτες που παρεπέμπουν σε σεξουαλικές εικόνες,οι ηλεκτρονικές μηχανές προσφέρουν ένα περιθώριο σχεδιασμού που δεν μπορεί να επιτευχθεί με μοτοσυκλέτες αερίου. Σημαντική περίπτωση: η ηλεκτρική μοτοσικλέτα Newron. Αυτή η μοτοσικλέτα έρχεται να ταράξει τα νερά με ένα πραγματικά μοναδικό σχεδιασμό. Η ομάδα της Newron, φρέσκια από τους επιταχυντές των συστημάτων Dassault Systems και Advans, παρουσίασε πρόσφατα την πιο πρόσφατη ιδέα της ηλεκτρικής μοτοσικλέτας. Η μηχανή είναι σχεδιασμένη γύρω από τη μεγάλη κεντρική μπαταρία, ένα θέμα σχεδίασης που τρέχει σε πολλές άλλες ηλεκτρικές μοτοσικλέτες.

Αλλά σε αντίθεση με τις συνηθισμένες (ή μερικές φορές λιγότερο συμβατικές) μπαταρίες στις περισσότερες ηλεκτρικές μοτοσικλέτες, η μπαταρία της ηλεκτρικής μοτοσικλέτας της Newron έχει σχήμα βαρελιών. Τα φώτα LED που περιβάλλουν τη μπαταρία του κυλίνδρου φαίνεται να αλλάζουν χρώμα με βάση διαφορετικές εικόνες που παρέχονται από την εταιρεία.
Η μπαταρία είναι ορατή στο Newron χάρη σε μια άλλη εντυπωσιακή μελέτη: τα πανέμορφα, ανοιχτά ξύλινα πλαίσια του αμαξώματος. Οι καμπύλες ξύλινες πλάκες δημιουργούν ένα είδος σκελετικού αποτελέσματος, δίνοντας έμφαση στο σχεδιασμό του γυμνού μοντέλου με φυσικούς τόνους. Το ξύλο συνεχίζει ακόμη και κάτω στο πιρούνι, το οποίο είναι ένα άλλο σχέδιο που γίνεται δημοφιλές στις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες τον τελευταίο καιρό.

Ενώ η ισχύς και η ταχύτητα της μοτοσικλέτας δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, μπορούμε τουλάχιστον να δούμε το γενναιόδωρο μέγεθος της δύναμης που συναρμολογείται ομοαξονικά με το μονόπλευρο swingarm. Όπως και οι περισσότερες νέες ηλεκτρικές μοτοσικλέτες, το Newron έχει σχεδιαστεί με ενσωματωμένη έξυπνη τεχνολογία. Η εταιρεία λέει ότι θα πρέπει να έχει ένα έξυπνο μετρητή ισχύος που μπορεί να ρυθμίσει την κατανάλωση ενέργειας με βάση τον προγραμματισμένο προορισμό σας. Εάν η μπαταρία σας αρχίζει να χαμηλώνει, θα είναι σε θέση να σας βοηθήσει να πεταχτείτε προς τα πίσω, ώστε να εξασφαλίσετε ότι μπορείτε να ολοκληρώσετε τη διαδρομή σας.

Η ομάδα Newron σχεδιάζει επί του παρόντος ένα περιορισμένο αρχικό αριθμό κομματιών για την ηλεκτρική μοτοσικλέτα Newron, με ίσως μόνο 12 μονάδες που θα παραχθούν το επόμενο έτος. Ο στόχος είναι η επέκταση της παραγωγής το 2021.