Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός σώζει ζωές… ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!! (βίντεο)

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός σώζει ζωές… ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!!

Ονομάζομαι Μιχάλης Κοντιζάς και η προσπάθεια μου μέσα απο αυτή την προτωβουλία δεν είναι να διχάσω, δεν είναι να ρίξω ευθύνες, δεν είναι να κατηγορήσω!!! Τα αποτελέσματα που θα αναφέρω και θα τοποθετηθώ ανήκουν στο παρέλθον, το θέμα για μένα είναι μόνο το αύριο, το μέλλον ολων των φίλων της μηχανοκίνησης, και δεν βάζω ταμπέλες εννοώ όλους όσους καβαλάνε μια μοτοσυκλέτα , οδηγάνε ενα αυτοκίνητο, ενα φορτηγό, οσοι αγάπανε, ανήκουν στο Motorsport, τους πάντες!

Σε μια εποχή που η γενοκτονία συνεχίζεται και καθημερινά  χάνονται  όλο και περισσότερα νέα παιδιά στην άσφαλτο. Σε μια εποχή που ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και εννοώ οι αθλητές οδηγοί ξεχωρίζουν και διαπρέπουν  και σε διεθνή επίπεδο, την ίδια στιγμή οι φορείς του χώρου είναι ανύπαρκτοι και συνένοχοι στην σταδιακή καθοδική πορεία του Ελληνικού Motorsport !!! 

ΝΑΙ στον μηχανοκίνητο αθλητισμό ΟΧΙ στα τροχαία ατυχήματα

Η αγωνιστική οδήγηση είναι μονόδρομος για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Ένα μηχανοκίνητο πάρκο εκπαίδευσης  με τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας είναι η λύση για την εξάλειψη των θανάσιμων τροχαίων ατυχημάτων. Η αγωνιστική οδήγηση καταρχήν σε μαθαίνει να αντιδράς,  να  αντιληφθείς τις τεράστιες διαφορές να οδηγάς στον δρόμο, από μια πίστα και να αντιληφθείς οτι ένα αγωνιστικό δεν έχει καμία σχέση με του μπαμπά το αυτοκίνητο. Μπορεί πιο πριν να έβλεπες ταινία με την παρέα σου  Fast the Furious άλλα αν ξέρεις  έχεις εκπαιδευτεί, καταλαβαίνεις ότι αυτό που οδηγάς μπορεί και να μοιάζει με το αυτοκίνητο της ταινίας άλλα έχει τεράστιες διαφορές και στην τελική μόνο ένα όχημα μετακίνησης είναι και οχι ένα κοντράδικο βελτιωμένο και σωστά στημένο για ελιγμούς και απότομες αυξομειώσεις ταχύτητας.  Η γνώση σώζει ζωές, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός σώζει ζωές..

Δείτε τι είπε ο Κοντιζάς Μιχάλης στο Ολυμπιακό στάδιο για το συγκεκριμένο θέμα :

όμως ο Έλληνας ζει και εξελίσσεται  με τις ταμπέλες του ένας είδους κοινωνικού ρατσισμού και απομόνωσης. Γίνεται ενα ατύχημα, έτρεχε πολύ, ήταν αλήτης ήταν κοντράκιαςήταν παράνομος, δεν ειχε παιδεία , ήταν επικίνδυνος, μια ταμπέλα ετσι απλά για να καλύψουν την συνενοχή τους  σε αυτή τη γενοκτονία σε αυτό το

έγκλημα!  Τα υπουργεία, οι ομοσπονδίες, οι γονείς, τα Μ.Μ.Ε.  οι πάντες βάζουν την ταμπέλα για να κρυφτούν και να πετάξουν το βάρος της ευθύνης από πάνω τους…  Ποιος τους έμαθε; Ποιος τους δίδαξε τι σημαίνει οδήγηση; Τι είναι σωστό ή λάθος; Σε ποιον χώρο μπορούν να κάνουν μαθήματα οδικής συμπεριφοράς ή ακόμη καλύτερα να εκτονωθούν να πατήσουν γκάζι να κάνουν την σούζα που θέλουν και να έχουν μια υποτυπώδης ασφάλεια οι ίδιοι και σίγουρα περισσότερο οι γύρω τους . Δεν θα έπρεπε να ειναι υποχρεωτικο μάθημα στα σχολεια η βασική διαπαιδαγώγιση και οδηγικη συμπεριφορά; Είναι δυνατόν να συζητάμε τη σεξουαλική διαπαιδαγώγιση σαν μάθημα στα σχολεία και όχι ενα μάθημα για την οδική ασφάλεια; Τα παιδιά μας χάνονται στην ασφαλτό , στους δρόμους  και με μια ταμπέλα καλύπτουμε εύκολα ότι δυσάρεστο γίνεται και την συνενοχή μας.

Σε αυτή την Ελλάδα που ο μηχανοκίνητος αθλητισμός ουσιαστικά δεν υπάρχει δεν υπάρχουν οργανωμένες ακαδημίες χώροι, οργανωμένες ομάδες- λέχες να διδάξουν να εκπαιδευύσουν να προστατέψουν τα νέα παιδιά, μια  δυσάρεστη κατάσταση, μια εικόνα τριτοκοσμικής χώρας.  Και μετά απο ολα αυτά τελικά ο Έλληνας που ποτε δεν πεθαίνει, δεν έχει σκοτωθεί σε κάποιο μοιραίο ατύχημα, γίνεται πρωταθλητης σπάει ρεκόρ, διαπρέπει και για άλλη μια φορά αποδεικνύει την Ελληνική επιμονή, το Ελληνικό DNA που οτι βάλει στο μυαλό το πετυχαίνει κόντρα σε όλους και όλα, απέναντι σε όλα τα εμπόδια και τις αντιξοότητες, δίνει το παρόν ανεβάζει το επίπεδο, ξεχωρίζει και ανεβάζει την Ελληνική σημαία και την χώρα μας  στα ψηλά σκαλοπάτια των βάθρων, διαφημίζοντας, προβάλοντας την χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Φίλοι της μηχανοκίνησης, φορείς, βγάζουμε τις ταμπέλες από πάνω μας και ενωτικά  συμμετέχουμε, επιστρέφουμε στην κάθαρση, ομορφιά και αγάπη του ερασιτεχνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού που θα φέρει επαγγελματικές αποδόσεις και ανάπτυξη στον χώρο. Αθλητές, Αθλητικές λέσχες,  Δήμοι, Περιφέρειες, Ομοσπονδίες, Υπουργεία, φίλοι της μηχανοκίνησης μόνο όλοι μαζι μπορουμε, να βάλουμε το λιθαράκι μας για την δημιουργία ενος μηχανοκίνητου πάρκου και την μείωση των τροχαίων ατυχήματων.

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός σώζει ζωές…

Με σεβασμό,εκτίμηση ένα μήνυμα ενότητας και ευκαιρίας ανάπτυξης

Μιχάλης Κοντιζάς

ζημινοπουλοσ ελαστικα κορινθοσ

ELESPO ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

CTD AUTO MOTO ACCESSORIES

CTD ACCESSORIES

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ENJOY THE RIDE

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ENJOY THE RIDE

KOLIOUSIS SUZUKI PARTS

ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΦΑΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ OPEL ΧΑΛΚΙΔΑ

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΣ

ΧΑΛΕΠΛΗΣ SERVICE ΛΑΜΙΑ

ΚΟΥΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑ ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ

latsis συνεργειο αυτοκινητων

Φανοποιεια Ζηκοσ team περιστερι