Τρια υπερσύγχρονα aero catamaran φέρνει η Hellenic seaways στο πειραιά

Ο όμιλος Attica , μια κορυφαία παράκτια ναυτιλιακή εταιρεία στην Ελλάδα, υπέγραψε συμφωνία με το ναυπηγείο Brødrene Aa της Νορβηγίας, για την κατασκευή τριών υπερσύγχρονων πλοίων Aero Catamaran που θα αντικαταστήσουν τρία από τα παλαιότερα τεχνολογικά πλοία του ομίλου που εξυπηρετήστε τα νησιά του Σαρωνικού .

Προϋπολογισμός 21 εκατομμυρίων ευρώ , η επένδυση θα καλυφθεί από ίδια κεφάλαια και τραπεζική χρηματοδότηση. Η κατασκευή των νέων σκαφών θα ξεκινήσει αμέσως μετά την υπογραφή συμφωνίας δανείου. Η παράδοσή τους αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός των πρώτων τεσσάρων μηνών του 2022 .

Με υπερσύγχρονο σχεδιασμό και καινοτόμα χαρακτηριστικά, τα νέα σκάφη αναμένεται να αναβαθμίσουν σημαντικά την εμπειρία ταξιδιού για περισσότερους από 3 εκατομμύρια επιβάτες που ταξιδεύουν ετησίως στις γραμμές Σαρωνικού του Ομίλου Attica.

«Η εισαγωγή του νέου έρωτα θα αυξήσει τη μεταφορική ικανότητα της αγοράς, θα μειώσει τον συνολικό χρόνο ταξιδιού και θα συμβάλει στην περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη των νησιών του Σαρωνικού και των τοπικών κοινοτήτων τους», δήλωσε η Attica Group σε ανακοίνωση.

Κάθε πλοίο θα έχει μέγιστη ταχύτητα 34 κόμβων, συνολικό μήκος 36 μέτρων, πλάτος 9,7 μέτρα και ικανότητα μεταφοράς 150 επιβατών. Η καινοτόμος εσωτερική διαρρύθμιση θα εγγυηθεί υψηλό επίπεδο άνεσης και αναβαθμισμένες υπηρεσίες για τους επιβάτες.