Συνέντευξη με τον δήμαρχο Σαντορίνης Αντώνη Σιγάλα

δημαρχος σαντορινης αντωνης σιγαλας,engine power
δημαρχος σαντορινης αντωνης σιγαλας,engine power

Συνέντευξη με τον δήμαρχο Σαντορίνης  Αντώνη Σιγάλα

Ο παρουσιαστής της εκπομπής Engine Power Μιχάλης Κοντιζάς συναντάει τον Δήμαρχο Σαντορίνης κύριο Αντώνη Σιγάλα σε μια συζήτηση εφ όλης της ύλης για θέματα-ζητήματα της Σαντορίνης.

Λίγα λόγια για τον Δήμαρχο Σαντορίνης:

Ο Αντώνης Σιγάλας γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 1964 στο Εμπορείο, Θήρας, ενώ μεγάλωσε στον Πειραιά.

Το 1981 επέστρεψε με την οικογένειά του στη Σαντορίνη, όπου διαμένει μέχρι και σήμερα.

Το 1982 αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Θήρας.

Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Τριανταφύλλου και πατέρας 4 παιδιών, του Σωτήρη, της Ειρήνης, του Ιωάννη και της Ευαγγελίας.

Για πάνω από 15 χρόνια ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη μουσική, ενώ επιχειρηματικά έχει επίσης δραστηριοποιηθεί στον χώρο του τουρισμού, διατηρώντας τουριστικά γραφεία από το 1990 ως και το 2004.

Η πολιτική του πορεία ξεκίνησε το 1990, όταν σε ηλικία μόλις 26 ετών εκλέχθηκε Κοινοτικός Σύμβουλος στην Κοινότητα Εμπορείου.

Τρία χρόνια αργότερα ιδρύει τη δική του κοινοτική παράταξη, με σαφή διάθεση ανανέωσης του τοπικού πολιτικού σκηνικού και την ονομάζει “ΝΕΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΙ & ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ”.

Το 1998 συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης του Δημήτριου Καφιέρη. Το 2002 εκλέγεται για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος, ενώ αναλαμβάνει και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Έργων και Προμηθειών.

Το 2004 εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς στις δημοτικές εκλογές, με την παράταξη του Άγγελου Ρούσσου.

Το 2010 ιδρύει τη δική του δημοτική παράταξη «Σαντορίνη Θηρασιά Ενότητα Αλλαγή» με την οποία παίρνει μέρος στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

Το 2019 εξελέγη Δήμαρχος Θήρας, θέση που κατέχει μέχρι και σήμερα.