ΜΧοΕΝ 2019 – GDANSK ΠΟΛΩΝΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στις 4,5,6 του Οκτώβρη διοργανώθηκε στην Πολωνία (για 3η συνεχόμενη φορά στην πίστα του GDANSK) το Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών (ΜΧοΕΝ), στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν Εθνικές ομάδες από όλες τις χώρες της Ευρώπης κι όχι μόνο, κι οι οποίες απαρτίζονται από 2 οδηγούς στην κατηγορία ΜΧ85, 1 στην κατηγ. ΜΧ125 κι έναν στην κατηγ. ΜΧ250. Οι συμμετέχοντες αναβάτες θα πρέπει ηλικιακά είναι μέσα στα όρια των κανονισμών της FIM-E.

Την Ελληνική αποστολή στελέχωσαν οι αθλητές Μανώλης Κρητικός (Μοτολέσχη Καβάλας) -κατ. ΕΜΧ250Μάριος Κανάκης (ΛΕ.ΜΟΤΟ.ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ) – κατ. ΕΜΧ125Δημήτρης Γανωτής (Α.Σ.Μ.Μ.) – κατ. ΕΜΧ85 και Ιάκωβος Παπαδόπουλος (ΜΟ.Σ.Π.) – κατ. ΕΜΧ85.

Το Σάββατο η Εθνική μας Ομάδα κληρώθηκε 3η στη σειρά των προκριματικών αγώνων, αλλά η αδυναμία συμμετοχής του Μανώλη Κρητικού στους αγώνες της Κυριακής (λόγω τραυματισμού του στο προκριματικό σκέλος του Σαββάτου) και του Μάριου Κανάκη και του Ιάκωβου Παπαδόπουλου στο 2ο σκέλος της Κυριακής, όπως και οι δύσκολες και καθόλου φιλικές Κυριακάτικες καιρικές συνθήκες, δεν μας επέτρεψαν κάτι καλύτερο από την 20η θέση ανάμεσα σε 21 ομάδες που είχαν δηλώσει συμμετοχή.

Κι αυτή την αποστολή υποστήριξαν με την προσφορά τους οι επιχειρήσεις MOTO-MARKET (στολές ACERBIS, κράνη AIROH), DXL Graphics (γραφικά, αυτοκόλλητα-number plates) και Blue Flame.Gr (μπλούζες αθλητών), τις οποίες για άλλη μια φορά ευχαριστούμε.

Πηγή : ΑΜΟΤΟΕ