Ο Τσάντλερ Σμιθ θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Truck NASCAR 2021 με την KBM

Ο Τσάντλερ Σμιθ θα είναι ο τελευταίος οδηγός ανάπτυξης της Toyota που θα πάρει τη σειρά του με μια πλήρη διαδρομή με τον οργανισμό NASCAR Truck της Kyle Busch Motorsports.
Chandler Smith, Kyle Busch Motorsports, Toyota Tundra JBL Chandler Smith, Kyle Busch Motorsports, Toyota Tundra JBL Chandler Smith, Kyle Busch Motorsports, Toyota Tundra JBL Chandler Smith, Kyle Busch Motorsports, Toyota Tundra JBL Chandler Smith, Kyle Busch Motorsports, Toyota Tundra JBL Chandler Smith, Kyle Busch Motorsports, Toyota Tundra iBUYPOWER, Brett Moffitt, GMS Racing, Chevrolet Silverado Fr8 Δημοπρασίες Chandler Smith, Kyle Busch Motorsports, Toyota Tundra iBUYPOWER
Ο Smith, 18 ετών, θα διαγωνιστεί για τον τίτλο της σειράς 2021, οδηγώντας το Toyota No. 18 της KBM. Ο Christian Eckes οδήγησε το φορτηγό κατά τη διάρκεια της σεζόν 2020.

Την επόμενη σεζόν θα σηματοδοτήσει την τρίτη οδήγηση του Smith για την KBM, αλλά πρώτα ως ανταγωνιστής πλήρους απασχόλησης. Έχει κάνει 16 εκκινήσεις τις δύο τελευταίες σεζόν με την KBM με την καλύτερη καριέρα της δεύτερης στο Bristol, Tenn., Το 2019.

Το Safelite Auto Glass θα είναι ο βασικός χορηγός της Smith σε 15 αγώνες.

«Έχω μάθει πολλά από τον Kyle τα τελευταία χρόνια και είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι σε μια θέση όπου μπορώ να συνεχίσω να μαθαίνω από αυτόν. Η KBM είναι ένας κορυφαίος οργανισμός και ξέρω ότι με τη σκληρή δουλειά όλων των καταστημάτων σε συνδυασμό με την υποστήριξη της Toyota και της TRD ότι κάθε φορά που πηγαίνουμε στην πίστα θα έχουμε την ευκαιρία να αγωνιστούμε για νίκες όσο καθώς κάνω το ρόλο μου », είπε ο Smith.

«Έχοντας περίπου KBM τις τελευταίες σεζόν, ξέρω πόσο υποστηρίζει το Safelite τους οδηγούς και το πρόγραμμα αγώνων τους. Θα δώσω ό, τι μπορώ για να τους επιστρέψω στη Victory Lane το επόμενο έτος και ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα επανέλθουν στο φυσιολογικό όπου οι υπάλληλοι και οι πελάτες τους θα μπορούν να είναι εκεί για να γιορτάσουν μαζί μας. ”

Ο Smith θα ενταχθεί στον John Hunter Nemechek ως νέος οδηγός για το KBM το 2021 καθώς ο οργανισμός υφίσταται αρκετές αλλαγές.

Ενώ ο Smith δεν έχει ακόμη κερδίσει έναν αγώνα εθνικής σειράς NASCAR, έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία στη σειρά ARCA Menards.

Έχει εννέα νίκες, κέρδισε 10 πόλους και έχει κατά μέσο όρο τερματισμό 5,3 σε 33 αγώνες καριέρας ARCA τις τελευταίες τρεις σεζόν. Έκανε ένα ρεκόρ σειράς κερδίζοντας το pole στους τέσσερις πρώτους αγώνες του.

Ο Σμιθ κέρδισε την πρώτη του νίκη στο Διεθνές Speedway Madison (Wis.) Στην τέταρτη σειρά του ξεκινώντας τον Ιούνιο του 2018. Παρά το τρέξιμο προγράμματος μερικής απασχόλησης, ηγήθηκε της σειράς σε γύρους που οδήγησαν τόσο το 2018 όσο και το 2019.

«Ο Chandler ακολουθεί την πορεία που έχουν και άλλοι οδηγοί της Toyota Development τις προηγούμενες σεζόν, όπου αποκτούν πολύτιμη εμπειρία οδηγώντας ένα περιορισμένο πρόγραμμα για μερικές σεζόν και στη συνέχεια αποφοιτούν για να τρέξουν με πλήρη απασχόληση για ένα πρωτάθλημα όταν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν», .

«Έδειξε ότι μπορούσε να τρέξει μπροστά στα σύντομα κομμάτια έξω από τις πύλες στην πρώτη του σεζόν και στο τέλος αυτού του έτους μόλις άρχισε να καταλαβαίνει την αεροδυναμική των αγώνων στις μεγαλύτερες πίστες της σειράς Truck, αποδείχθηκε ικανός της παραγωγής κορυφαίων πέντε ετών, όπου κι αν αγωνιζόμασταν.

«Την επόμενη σεζόν, περιμένουμε να συνεχίσει την πρόοδό του και να είναι σε θέση να μετατρέψει μερικές από αυτές τις τερματικές στη δεύτερη και τρίτη θέση σε νίκες και να βάλει τον εαυτό του στο μείγμα για το πρωτάθλημα».

Πρόσθετη χορηγία και μια ανακοίνωση του αρχηγού του Smith θα γίνει αργότερα.