Η νέα δεκαετία φέρνει αυτά τα υπερόπλα στους ουρανούς της Ρωσίας

Οι ένοπλες δυνάμεις στη Ρωσία ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη νέα δεκαετία και τα «καλά» που αυτή τους επιφυλάσσει! Με την εξοπλιστική και στρατιωτική υπεροχή των ΗΠΑ να βρίσκονται στο στόχαστρο, οι Ρώσοι έρχονται για το «θρόνο».

Άλματα προς το μέλλον της αεροναυπηγικής σκοπεύει να κάνει η Ρωσία την επόμενη δεκαετία, με μια σειρά από πολεμικά αεροσκάφη νέας γενιάς, αφήνοντας πίσω τα αεροπλάνα της Σοβιετικής Ένωσης, τα οποία μέχρι τώρα αναβάθμιζε για να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Έτσι, οι ρωσικές υπηρεσίες σχεδιασμού πολεμικών αεροσκαφών ήδη δουλεύουν πυρετωδώς για την κατασκευή νέων βομβαρδιστικών και αεροπλάνων αναχαίτισης, γεγονός που επιβεβαιώνει και το ανεξάρτητο περιοδικό για θέματα Άμυνας, Military Watch Magazine.

PAK DA

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι ένα διηπειρωτικό στρατηγικό βομβαρδιστικό, διάδοχος του Tu-160M και η πρώτη του πτήση αναμένεται το 2025 το αργότερο. Το PAK DA που θα χρησιμοποιεί μια μεγάλη γκάμα πυρομαχικών, μεταξύ των οποίων ίσως θα συμπεριλαμβάνονται και βαλλιστικοί υπερηχητικοί πύραυλοι.

Το νέο βομβαρδιστικό αεροσκάφος θα είναι η ρωσική απάντηση στα εξελιγμένα μοντέλα αμερικανικών και κινέζικων αεροσκαφών.

MiG-41

To MiG-41 είναι ένα αναχαιτιστικό αεροσκάφος νέας γενιάς, με χαρακτηριστικά stealth και υπεύθυνη για τη δημιουργία και την κατασκευή του, είναι η εταιρία Μικογιάν. Πρόκειται για το διάδοχο του επιτυχημένου MiG-31. Ανήκοντας στη γενιά των 5++ ή ακόμα και στην έκτη γενιά σύγχρονων αεροσκαφών, το πολλά υποσχόμενο αεροπλάνο θα έχει την ικανότητα να επιχειρεί από υψόμετρα που θα αγγίζουν τα όρια του διαστήματος.

Με ικανότητα υπερηχητικών πτήσεων, οι δυνατοί αισθητήρες του και ο εξελιγμένος εξοπλισμός του θα του επιτρέπουν να μπορεί να αντιμετωπίσει αντίπαλα αεροσκάφη αλλά και να εξουδετερώσει ακόμα και δορυφόρους ή διαστημικά αεροπλάνα. Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι η ικανότητά του να επιχειρεί χωρίς πιλότο, ως drone.

MiG-36

Η πολεμική βιομηχανία της Ρωσίας αναπτύσσει μια εξελιγμένη -νέας γενιάς- εκδοχή του μαχητικού αεροσκάφους MiG-29, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η νεά πλατφόρμα θα μπορεί να αφομοιώσει τις τεχνολογίες του επιτυχημένου MiG-35.

Επιπλέον, το MiG-36 θα μπορεί να μεταφέρει υπερηχητικούς πυραύλους αλλά θα διαθέτει και τεχνολογία stealth, η οποία θα το μετατρέψει και σε μια δελεαστική πρόταση για χώρες που θα επιθυμήσουν να το προμηθευτούν.

Su-60

Το μαχητικό  αεροσκάφος Su-60 αποτελεί ένα εξελιγμένο μοντέλο του Su-57, στο οποίο θα προστεθούν συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης, στολές αντι-βαρύτητας για τους πιλότους και δυνατότητα μεταφορά νέων πιο εξελιγμένων πυραύλων.

Πηγή : onalert.gr