FIA Motorsport Games 2024 Drift

FIA -Motorsport- Games- 2024 Drift-engine-power

FIA Motorsport Games 2024 Drift

FIA Drift: Η έκδοση του 2024 των Αγώνων Motorsport της FIA θα περιλαμβάνει 27 διαφορετικές κατηγορίες μηχανοκίνητου αθλητισμού

FIA Drift: Το Drifting – μία από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες των δύο πρώτων εκδόσεων των Αγώνων Motorsport της FIA, πρόκειται να επιστρέψει για την τρίτη έκδοση του 2024, η οποία θα διεξαχθεί στη Βαλένθια της Ισπανίας, από τις 23 έως τις 27 Οκτωβρίου.

Μία από τις αρχικές κατηγορίες από τους εναρκτήριους Αγώνες Motorsport της FIA του 2019 στη Ρώμη, οδηγοί από 22 έθνη συγκεντρώθηκαν για να αγωνιστούν στο Vallelunga. Ο Dmitriy Illyuk θριάμβευσε ως ο εναρκτήριος χρυσός Ολυμπιονίκης του Drifting για την Ομάδα της Ουκρανίας.

Για το 2022 στη Μασσαλία, 30 έθνη παρατάχθηκαν για μια πλάγια μάχη για την επιτυχία, με τον Kristaps Blušs από τη Λετονία να παίρνει το χρυσό μετάλλιο, νικώντας τον Ali Makhseed από το Κουβέιτ στον τελικό. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Πολωνός Jakub Przygoński.

Στη Βαλένθια, μια ειδικά σχεδιασμένη πίστα drifting σχεδιάζεται για τους Αγώνες Motorsport της FIA. Θα βρίσκεται δίπλα στην κεντρική πίστα στο Circuit Ricardo Tormo, επιτρέποντας στους αγώνες drifting και σιρκουί να πραγματοποιούνται ταυτόχρονα τον Οκτώβριο.

“Το Drifting είναι ακόμα ένας σχετικά νέος κλάδος που αγκάλιασε η FIA μόλις το 2017. Επομένως, η συμμετοχή στους Αγώνες Motorsport της FIA αποτελεί απόλυτη κορυφή και μια ευκαιρία να λάμψετε στη διεθνή σκηνή για τους καλύτερους ανταγωνιστές κάθε χώρας”, δήλωσε ο Koichi Murata , Πρόεδρος της FIA Drifting Commission.

FIA drift-lagos-Motorsport Games-2024 - Driftdrift-header

«Δεδομένου ότι το drifting είναι αυτή τη στιγμή μια από τις πιο προσιτές μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού και η δημοτικότητά του σε όλο τον κόσμο, ταιριάζει πολύ στο πνεύμα των Αγώνων Motorsport της FIA. Περιμένω μια ισχυρή είσοδο, τόσο από άποψη γεωγραφικής ποικιλομορφίας όσο και από άποψη αθλητικού επιπέδου, που θα έχει ως αποτέλεσμα ένα υπέροχο σόου στη Βαλένθια αυτόν τον Οκτώβριο».

Η FIA υιοθέτησε το drifting ως αναγνωρισμένο κλάδο το 2017. Ξεκίνησε το Διηπειρωτικό Κύπελλο Drifting και η FIA εργάστηκε για να αναπτύξει το drifting σε εθνικό επίπεδο παγκοσμίως μέσω αθλητικών κανονισμών και εκπαίδευσης για αξιωματούχους και κριτές.

«Το drifting μπορεί να είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά για πολλούς εξακολουθεί να είναι ένα ολοκαίνουργιο άθλημα.» δήλωσε η Eline Berķe Bluša, Συντονίστρια Drifting Games της FIA Motorsport.

FIA Drift: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος που το drifting είναι μέρος αυτού του φανταστικού γεγονότος. Οι Αγώνες Motorsport της FIA συγκεντρώνουν οδηγούς από διαφορετικούς κλάδους σε ένα μέρος. Είναι φανταστικό συναίσθημα να βλέπεις τους διαφορετικούς κόσμους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να δείχνουν ο ένας στον άλλο τι κάνει ο καθένας. 

«Δεδομένου ότι το drifting είναι ένας από τους νεότερους κλάδους, είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρακολουθούμε πώς οι οδηγοί διαφόρων άλλων μηχανοκίνητων αθλημάτων αξιολογούν τους drifters, τις ικανότητές τους και τι έχουν κάνει στην πίστα.

«Στο drifting, θα συμμετέχει ο καλύτερος drifter από κάθε χώρα, καθιστώντας αυτόν τον διαγωνισμό έναν από τους πιο καθοριστικούς για να καθοριστεί ποιος είναι ο καλύτερος drifter στον κόσμο αυτή τη στιγμή».

Σε αυτή τη μοναδική κατηγορία drifting, η επιτυχία δεν καθορίζεται από την ταχύτητα. Οι τρεις κριτές αγώνων εξετάζουν τη γωνία του drift, της γραμμής και του στυλ, προσθέτοντας βαθμολογίες από τα τρία κριτήρια για μέγιστο 100 βαθμούς κατά την πρόκριση.

Στις διαδοχικές μάχες, συμπεριλαμβανομένου του διαγωνισμού για το χρυσό μετάλλιο, λαμβάνονται υπόψη η ικανότητα του κυνηγού οδηγού να αντικατοπτρίζει τη γωνία, την ταχύτητα και το στυλ του κύριου οδηγού και την εγγύτητά του με αυτόν τον οδηγό.

FIA drift-lagos-Motorsport Games-2024 - Driftdrift-header

FIA Drift: «Το Drifting ήταν εξαιρετικά δημοφιλές στους δύο πρώτους Αγώνες Motorsport της FIA στη Ρώμη και τη Βαλένθια και είμαι βέβαιος ότι το 2024 θα είναι ακόμη μεγαλύτερο και καλύτερο», δήλωσε ο Stéphane Ratel, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του SRO Motorsports Group.

«Οι εικόνες και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στον κόσμο από τη Μασσαλία ήταν απλά καταπληκτικά και το Drifting ως μέρος των Αγώνων μας βοηθά να πετύχουμε τον στόχο μας να αναδείξουμε μοναδικές και διαφορετικές μορφές αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που μπορούμε να δημιουργήσουμε μια μοναδική και εξατομικευμένη πίστα για τον διαγωνισμό Drifting στο Circuit Ricardo Tormo. Ξεκινάμε χωρίς περιορισμούς. Με ένα κενό φύλλο χαρτιού, θα είμαστε σε θέση να παραδώσουμε μια πορεία που θα είναι τόσο θεαματική όσο και προκλητική.”

Η έκδοση του 2024 των Αγώνων Motorsport της FIA θα περιλαμβάνει 27 διαφορετικές κατηγορίες μηχανοκίνητου αθλητισμού – μια τεράστια αύξηση από 16 στη Βαλένθια και έξι στα εναρκτήρια Αγώνες στη Ρώμη

FIA Drift: Οι συμμετοχές για τους Αγώνες Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA 2024 γίνονται δεκτές μέσω της αποκλειστικής πλατφόρμας εγγραφής της FIA, με την καταληκτική ημερομηνία να είναι η 23η Σεπτεμβρίου.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ  για εγγραφή οδηγών
ΚΛΙΚ ΕΔΩ  για εγγραφή ομάδων

Οι αγωνιζόμενοι που επιθυμούν να εκπροσωπήσουν τις χώρες τους στους Αγώνες Μηχανοκίνητου Αθλητισμού FIA 2024 πρέπει να επικοινωνήσουν με τις αντίστοιχες Εθνικές Αθλητικές Αρχές.

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «FIA Motorsport Games 2024 – Drift», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.