Επιχείρηση “Υποβρύχιος πειρασμός”

Φαίνεται σα να βγήκε πραγματικά από ταινία του Τζέημς Μποντ όμως αυτό το εγχείρημα μας προειδοποιεί ότι το μέλλον των σούπεργιωτ είναι υποθαλάσσιο.

Η ιταλίδα αρχιτέκτονας Elena Nappi που ειδικεύεται στα ναυτιλιακά οραματίστηκε αυτό το υβριδικό σκάφος που μπορεί να ταξιδεύει και στην επιφάνεια της θάλασσας αλλά και υποβρύχια.

Είναι γνωστό σαν Carapace βυθίζεται σε βάθος 985 ποδιών για 10 μέρες κάθε φορά προσφέροντας απίστευτες συγκινήσεις στους λάτρεις της υποβρύχιας φύσης.

Η Nappi η οποία μετά από πολυετή πειραματική έρευνα έφτασε σ’ αυτόν τον καινοτόμο σχεδιασμό, λέει ότι το σκάφος αντιπροσωπεύει μια νέα κατηγορία σούπεργιωτ, αναμειγνύοντας την άνεση των πολυτελών γιωτ και την ιδιωτικότητα της υποβρύχιας πλοήγησης.
Ο κόσμος των πολυτελών υποβρυχίων είναι ένα απ’ τα τελευταία κάστρα στο πεδίο του πειραματισμού και ίσως το υβριδικό να γίνει η γλώσσα του μέλλοντος. Πολύ συχνά οι ιδιοκτήτες γιωτ ψάχνουν για μοναδικές παροχές για να μπορέσουν να ικανοποιήσουν τους φίλους και τις οικογένειές τους και σίγουρα το υποβρύχιο αυτό ταξίδι είανι κάτι χωρίς προηγούμενο στην αγορά των σούπεργιωτ.

Το Carapace που θα κινείται μέσω ενός συστήματος που θα υποστηρίζει diesel, ηλεκτροκίνηση και καύσιμο κυψελών έχει σχεδιαστεί με μια ελαφριά υπερκατασκευή αλουμινίου με μήκος 256 πόδια.

Θα υποστηρίζει τρία καταστρώματα με VIP καμπίνες, ένα σαλόνι, σπα, μπαρ, health club μέσα στις διάφορες άλλες χλιδάτες απολαύσεις.

Η Nappi προβλέπει ότι το γιωτ θα νοικιάζεται για ιδιωτικά ταξίδια καθώς και για επιχειρηματικές συναντήσεις που προυποθέτουν απόλυτη μυστικότητα.

Παρόλο που δεν υπάρχουν ενδείξεις για το ποια θα είναι η τιμή του εικάζεται ότι θα χρεώσει τους μελλοντικούς του αγοραστές με μερικά εκαντοντάδες εκατομύρια.

Αλλά οποιοσδήποτε θέλει να βάλει χέρι σ’ αυτό το αριστούργημα καλύτερα να κάτσει στ’ αβγά του. Προς το παρόν το Carapace είναι μόνο ένα κόνσεπτ και όπως αναφέρει η σχεδιάστριά του θα αργήσει αρκετά να βουτήξει στις θάλασσες.