O όμιλος Volkswagen επανεξετάζει το εργοστάσιο στην Τουρκία λόγω της εισβολής στη Συρία;

Πριν από μερικές μέρες ο όμιλος Volkswagen ανακοίνωσε επίσημα πως θα κατασκευάσει το νέο του, μεγάλο εργοστάσιο στην Τουρκία -η άλλη υποψήφια χώρα ήταν η Βουλγαρία. Το εργοστάσιο αυτό, σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα είναι έτοιμο το 2022, θα έχει ετήσιο δυναμικό 300.000 αυτοκινήτων -τα 2/3 θα είναι VW Passat και το υπόλοιπα Skoda Superb- και θα αποτελέσει μια επένδυση της τάξης των 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό που άλλαξε μέσα στο πραγματικά μικρό χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την επίσημη ανακοίνωση είναι η εισβολή των Τούρκων στη Συρία. Η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, είχε σαν αποτέλεσμα την επιβολή κυρώσεων από πλευράς ΗΠΑ και έχει αναγκάσει τα στελέχη του γερμανικού ομίλου να κάνουν δεύτερες σκέψεις αναφορικά με την επένδυσή τους στη γείτονα χώρα.   

Έτσι σύμφωνα με το γερμανικό τύπο οι υπογραφές για το νέο εργοστάσιο -η περιοχή στην οποία θα αναγερθεί απέχει 40 χιλιόμετρα από τη Σμύρνη- καθυστερούν από την πλευρά των Γερμανών. Κι αυτό γιατί η συγκυρία για την υπογραφή της συμφωνίας είναι η χειρότερη δυνατή, μιας και η εικόνα του ομίλου μπορεί να πληγεί από τη στιγμή που στη Γερμανία υπάρχει αρκετά έντονη αντίδραση για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών στην Τουρκία.

Πάντως ο όμιλος Volkswagen δεν είναι ο μόνος γερμανικών συμφερόντων που προβληματίζεται από τη στάση της Τουρκίας αναφορικά με τη Συρία, αν και το πιο πιθανό είναι -ειδικά από τη στιγμή που και τα χρήματα και τα συμφέροντα είναι πολλά- πως όλα θα πάρουν το δρόμο τους με μια απλή εκεχειρία. Όταν φυσικά η Τουρκία και ο Ερντογάν έχουν πετύχει τους στόχους τους.

author avatar
MR ZERO
Μιχάλης Κοντιζάς: Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!

Motor Festival ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

MOTOR-FESTIVAL-ΔΕΘ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περί MR ZERO 1446 Άρθρα
Εμπιστοσύνη : Για περισσότερα από 13 χρόνια βρισκόμαστε στην κορυφή της διαφήμισης, της προώθησης και της επικοινωνίας, αποτελώντας σημείο αναφοράς στον χώρο. Με περισσότερες από 15.000 επιχειρήσεις που έχουν εμπιστευθεί τις υπηρεσίες μας, αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε απλά μια εταιρεία. Συνεργάτης : Είμαστε ο στρατηγικός συνεργάτης που κάθε επαγγελματίας χρειάζεται για να φτάσει στους στόχους του. Με αξιοπιστία, πάθος και διάθεση να προσφέρουμε τα μέγιστα, δημιουργούμε καταχωρίσεις και καμπάνιες που ξεχωρίζουν και αποδίδουν.Καινοτομία : Η καινοτομία στον τρόπο που διαφημίζουμε και η προσήλωσή μας στα αποτελέσματα, μας κάνουν να ξεχωρίζουμε. Προσφέρουμε εγγυημένα, μετρήσιμα και αποτελεσματικά αποτελέσματα, γιατί πιστεύουμε πως η επιτυχία των συνεργατών μας είναι και δική μας επιτυχία.https://magiclamp.gr/poioi-eimaste/