
Αλέξανδρος Παπαευθυμίου «AL»: Ο Αλέξανδρος «AL» Παπαευθυμίου δεν είναι απλά ένας οδηγός· είναι το ΠΑΙΔΙ-ΘΑΥΜΑ που μεγάλωσε με το τιμόνι στα χέρια. Από πέντε μόλις ετών, όταν έκανε τους πρώτους του γύρους σε πίστα καρτ, ήταν φανερό ότι αυτό το παιδί θα έγραφε ιστορία. Ένα Αστέρι από άλλο πλανήτη. Το χαμόγελο που είχε τότε, είναι το ίδιο με αυτό που κουβαλάει σήμερα: το χαμόγελο ενός οδηγού που ΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΕΙ για τους αγώνες. Με καταγωγή από τη Φθιώτιδα και ως αθλητής του ΑΛΑΛ, ο AL έδειξε από νωρίς πως δεν θα ήταν απλώς ένας ακόμα οδηγός, αλλά ένα ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ στο ελληνικό motorsport.
Πρώτες Επιτυχίες στο Karting
Στα παιδικά του χρόνια, το καρτ έγινε το «σχολείο» του. Οι πρώτοι τίτλοι ήρθαν γρήγορα:
- Το Πανελλήνιο Κύπελλο του 2017, όπου, ακόμη παιδί, έδειξε πως η ωριμότητά του ξεπερνούσε κατά πολύ την ηλικία του.
- Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2020, όπου δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης: ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΕΛΟΣ. Κόντρα σε όλους και σε όλα, απέδειξε ότι ήταν Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ.
Η αίσθηση της νίκης, η ένταση στις μάχες με τους αντιπάλους, οι στιγμές που το κράνος έκρυβε ένα χαμόγελο και μια υπόσχεση: ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΨΗΛΑ.
- Το 2021, σε ηλικία μόλις 14 ετών, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο FIA Karting Academy Trophy. Έναν θεσμό όπου όλοι οι οδηγοί έχουν πανομοιότυπο εξοπλισμό και μετράει ΜΟΝΟ το ταλέντο. Εκεί, ο AL απέδειξε σε διεθνές επίπεδο πως διαθέτει καθαρό, ατόφιο οδηγικό χάρισμα.
Από την Άσφαλτο στο Χώμα: CrossCar
Η μετάβαση του AL από το καρτ στο CrossCar δεν ήταν απλά ένα βήμα — ήταν ΑΛΜΑ. Με την καθοδήγηση του Βαγγέλη Σωτήρχου (Semog Greece), έμαθε να «διαβάζει» το χώμα, να τιθασεύει τη δύναμη και να ξεχωρίζει αμέσως σε μια νέα, απαιτητική κατηγορία. Η συνεργασία με τη Nolte Kitchens Greece δεν ήταν μια απλή χορηγία. Ήταν μια σχέση εμπιστοσύνης και οράματος. Αυτή η υποστήριξη του άνοιξε τον δρόμο για το FIA European Autocross Championship, εκεί όπου οι καλύτεροι της Ευρώπης αναμετρώνται σε συνθήκες σκληρές και αδυσώπητες.
Αλέξανδρος Παπαευθυμίου «AL» – Η Παγκόσμια Πρόκληση FIA European Autocross Championship 2024
Στα 17 του χρόνια, ο Αλέξανδρος ταξίδεψε στη Γαλλία για το FIA European Autocross Championship 2024. Ήταν η πρώτη του μεγάλη διεθνής δοκιμασία, η στιγμή που όλα τα βλέμματα στράφηκαν πάνω του. Για τον Αλέξανδρο, δεν ήταν ένα τυχαίο ταξίδι· ήταν ήδη η τέταρτη εμφάνισή του σε παγκόσμιο αγώνα εκτός Ελλάδας – τρεις φορές στο Academy και μία στο Crosscar – και τώρα ήρθε η ώρα να αναμετρηθεί με το πιο απαιτητικό του εμπόδιο.
Η εμπειρία αποδείχτηκε σκληρή: συγκρούσεις από τον πρώτο γύρο, μηχανικές βλάβες, πρόωρος αποκλεισμός. Όμως, εκεί ξεχωρίζουν οι πραγματικοί αθλητές. Ο Αλέξανδρος έδειξε το μέταλλο του. Δεν λύγισε. Δεν φοβήθηκε. Το μεγαλύτερο τρόπαιο που πήρε πίσω στην Ελλάδα δεν ήταν ένα κύπελλο, αλλά η εμπειρία. Κι αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζονται οι μεγάλοι πρωταθλητές. Και όλοι ξέρουμε πως την επόμενη φορά, ο Αλέξανδρος θα επιστρέψει πιο δυνατός, πιο ώριμος, πιο έτοιμος από ποτέ.
Το Πορτραίτο του AL: Ήρεμη Δύναμη
Ο Αλέξανδρος δεν είναι απλά ταχύς. Είναι διαφορετικός. Έχει μια ηρεμία που σπάνια βρίσκεις σε οδηγούς της ηλικίας του. Δεν φωνάζει, δεν θορυβεί· αφήνει τα περάσματά του, τους χρόνους του και τα αποτελέσματά του να μιλούν. Πίσω από το τιμόνι είναι συγκεντρωμένος, ώριμος, με πειθαρχία που θυμίζει επαγγελματίες πολλών χρόνων. Ένας χαρακτήρας που εμπνέει: σεβασμός, ήθος, πάθος. Δεν είναι τυχαίο. Το DNA του κουβαλάει αγωνιστικό αίμα: από τον πατέρα του που του πέρασε τη σπίθα, μέχρι τη μητέρα του που στάθηκε ακλόνητο στήριγμα σε κάθε του βήμα. Δίπλα του, ο coach Βαγγέλης Σωτήρχος και ο πολύπειρος Βασίλης Μπασιούκας, που μετέδωσαν συνέπεια και επαγγελματισμό.
Ράλι: Το Επόμενο Όνειρο
Ο AL δεν μένει ποτέ στάσιμος. Με την αναμενόμενη συμμετοχή σου σε αγώνες ραλλυ πριν κλείσει το 2026 και με την συνδρομή συνοδηγού μεγάλου βεληνεκούς με όνομα με ιστορία κάνει ένα ακόμα βήμα προς το μέλλον .
Εκεί θα δείξει για άλλη μια φορά ότι είναι από τους λίγους που μπορούν να ξεχωρίσουν σε ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΡΕΝ: άσφαλτο, χώμα, ράλι . Ο επόμενος μεγάλος στόχος; Το Ράλι Ακρόπολις 2026. Και όλοι γνωρίζουμε ότι όταν ο AL θέτει στόχο, τον κατακτά.
Αλέξανδρος Παπαευθυμίου «AL» : Το Μέλλον
Δέκα χρόνια μετά τους πρώτους του γύρους, ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου δεν είναι απλώς ένας ελπιδοφόρος οδηγός· είναι η ζωντανή απόδειξη πως το πάθος, η επιμονή και η δουλειά μπορούν να μεταμορφώσουν ένα όνειρο σε πραγματικότητα. Με κάθε αγώνα χτίζει την πορεία του, και μαζί του χτίζεται και η πίστη μας ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί ισάξια σε κάθε πίστα, σε κάθε διεθνή διοργάνωση.
Ο Αλέξανδρος είναι πλέον ένα σύμβολο ταλέντου και αγωνιστικής ψυχής. Με φωνή δυνατή αλλά ταπεινή, δηλώνει έτοιμος να συνεχίσει – κι εμείς, από τις κερκίδες, κρατάμε την ανάσα μας. Γιατί ξέρουμε πως κάθε φορά που παίρνει θέση στην εκκίνηση, κάτι μεγάλο ετοιμάζεται. Κι εδώ έρχεται η ευθύνη όλων μας: να αναγνωρίζουμε και να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες, τέτοια νέα ταλέντα. Όχι μόνο με το χειροκρότημα, αλλά και με την έμπρακτη ενίσχυση που είναι απαραίτητη για την εξέλιξή τους. Γιατί κάθε χορηγία, κάθε βοήθεια, δεν είναι απλώς μια στήριξη στον Αλέξανδρο· είναι μια επένδυση στο μέλλον του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Ο AL δεν είναι το μέλλον. Είναι το ΠΑΡΟΝ και το παρόν του ελληνικού motorsport γράφεται με το όνομά του
«Στο Engine Power ο κινητήρας της επικαιρότητας δεν σβήνει ποτέ, μείνετε στην τροχιά μας για κάθε στροφή, προσπέραση και έκρηξη αδρεναλίνης στον κόσμο της μηχανοκίνησης!»
Στην πίστα της ενημέρωσης: Μιχάλης Κοντιζάς