Τα τέσσερα σημεία που διαφοροποιείτε το ημερολόγιο F1 2024

hmerologio-f1-2024-fia-formula-agones-engine power

Τα τέσσερα σημεία που διαφοροποιείτε το ημερολόγιο F1 2024

Η FIA και η Formula 1 ανακοίνωσαν το ημερολόγιο F1 2024 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 FIA 2024, το οποίο εγκρίθηκε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Το ημερολόγιο περιλαμβάνει 24 αγώνες και ξεκινά στο Μπαχρέιν στις 2 Μαρτίου και τελειώνει στο Άμπου Ντάμπι στις 8 Δεκεμβρίου.

Πρόγραμμα F1 2024 :  Ποια είναι τα τέσσερα βασικά σημεία του ημερολόγιο F1 2024; Το ημερολόγιο F1 2024 είναι πιο εστιασμένο σε περιφερειακό επίπεδο, γεγονός που καθιστά το άθλημα πιο βιώσιμο και λογιστικά πιο βελτιωμένο . . .

24 αγώνες στο ημερολόγιο: 

Το ημερολόγιο περιλαμβάνει συνολικά 24 αγώνες, που είναι ο μεγαλύτερος στην ιστορία της F1.

Το ημερολόγιο υποστηρίζει την περιφερειοποίηση: φ1

Το ημερολόγιο του 2024 είναι πιο εστιασμένο σε περιφερειακό επίπεδο, γεγονός που καθιστά το άθλημα πιο βιώσιμο και λογιστικά πιο βελτιωμένο.

Νυχτερινοί Αγώνες κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του ημερολογίου που κυκλοφόρησε πρόσφατα είναι ότι οι δύο πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν ως Grand Prix το βράδυ του Σαββάτου. Η απόφαση να μεταφερθούν αυτοί οι αγώνες στο βράδυ του Σαββάτου έχει ληφθεί για να φιλοξενήσει την περίοδο του Ραμαζανιού, που αρχίζει στις 10 Μαρτίου 2024. Το ημερολόγιο διασφαλίζει ότι οι αγωνιστικές δραστηριότητες δεν έρχονται σε αντίθεση με τις θρησκευτικές δραστηριότητες.

Το Κινεζικό Γκραν Πρι επιστρέφει μετά το 2019: 

Ο αγώνας Grand Prix της Κίνας θα διεξαχθεί στο Διεθνές Σιρκούι της Σαγκάης τον Απρίλιο του 2024. Μιλώντας για το Ημερολόγιο του 2024, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1, Stefano Domenicali, δήλωσε: « Είμαι στην ευχάριστη θέση στους αγώνες του 20 προσφέρει μια συναρπαστική σεζόν για τους θαυμαστές μας σε όλο τον κόσμο.

«Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον και συνεχής ζήτηση για τη Formula 1, και πιστεύω ότι αυτό το ημερολόγιο επιτυγχάνει τη σωστή ισορροπία μεταξύ των παραδοσιακών αγώνων και των νέων και των υπαρχόντων χώρων».

programma-2024-callentari-formula-one-f1-audi-fia.
Η FIA και η Formula 1 ανακοίνωσαν το ημερολόγιο F1 2024 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 FIA 2024 το οποίο εγκρίθηκε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Το ημερολόγιο περιλαμβάνει 24 αγώνες και ξεκινά στο Μπαχρέιν στις 2 Μαρτίου και τελειώνει στο Άμπου Ντάμπι στις 8 Δεκεμβρίου

Η Formula 1 έχει καταστήσει σαφή την πρόθεσή της να προχωρήσει προς μεγαλύτερη ημερολογιακή περιφερειοποίηση, μειώνοντας τα υλικοτεχνικά βάρη και κάνοντας τη σεζόν πιο βιώσιμη. Μεταφέροντας την Ιαπωνία στον Απρίλιο, το Αζερμπαϊτζάν στον Σεπτέμβριο και το Κατάρ μαζί με το Άμπου Ντάμπι, αυτό το ημερολόγιο δημιουργεί μια καλύτερη ροή αγώνων σε ορισμένες περιοχές και αυτό το έργο θα συνεχιστεί ενώ είναι ρεαλιστικό στο γεγονός ότι ως παγκόσμιο πρωτάθλημα, με κορύφωση και συμβατικούς περιορισμούς, θα απαιτούνται πάντα ταξίδια που δεν μπορούν να περιφερειοποιηθούν πλήρως.

Για τους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν στο Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία, το Grand Prix θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο. Αυτή η απόφαση ελήφθη για να φιλοξενήσει το Ραμαζάνι που ξεκινά την Κυριακή του αρχικού Σαββατοκύριακου αγώνων της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Mohammed Ben Sulayem, Πρόεδρος της FIA,  δήλωσε: 
«Το προγραμματισμένο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της FIA Formula 1 για το 2024, το οποίο έχει εγκριθεί από τα μέλη του Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, δείχνει μερικά σημαντικά βήματα προς τους κοινούς μας στόχους. Θέλουμε να κάνουμε το παγκόσμιο θέαμα της Formula 1 πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και πιο διαχειρίσιμο για το ταξιδιωτικό προσωπικό που αφιερώνει τόσο μεγάλο μέρος του χρόνου του στο άθλημά μας. Ο Stefano Domenicali και η ομάδα του έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά τόσο για να φέρουν νέους και συναρπαστικούς χώρους σε αναδυόμενες αγορές για τη Formula 1 και να παραμείνουν πιστοί στη μακρά και αξιοσημείωτη κληρονομιά του αθλήματος. Κάθε αγώνας μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο χάρη στη συνεργασία μεταξύ της FIA, της FOM, των διοργανωτών και των διοργανωτών ASN που συγκεντρώνουν τους χιλιάδες εθελοντές κριτές και το προσωπικό υποστήριξης, ώστε να μπορέσουμε να πάμε σε αγώνες,

Ο Stefano Domenicali, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1,  δήλωσε: « Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω το ημερολόγιο του 2024 με 24 αγώνες που θα προσφέρουν μια συναρπαστική σεζόν για τους θαυμαστές μας σε όλο τον κόσμο. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον και συνεχής ζήτηση για τη Formula 1, και πιστεύω ότι αυτό το ημερολόγιο επιτυγχάνει τη σωστή ισορροπία μεταξύ των παραδοσιακών αγώνων και των νέων και των υπαρχόντων χώρων. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους διοργανωτές και τους συνεργάτες για την υποστήριξή τους και την προσπάθειά τους να επιτύχουν αυτό το υπέροχο πρόγραμμα. Το ταξίδι μας προς ένα πιο βιώσιμο ημερολόγιο θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, καθώς θα εξορθολογίσουμε περαιτέρω τις λειτουργίες ως μέρος της δέσμευσής μας για το Net Zero 2030. Έχουμε πολλούς αγώνες να περιμένουμε με ανυπομονησία το 2023, συμπεριλαμβανομένου του εναρκτηρίου Grand Prix του Λας Βέγκας, και οι θαυμαστές μας μπορούν να ανυπομονούν για περισσότερους ενθουσιασμούς την επόμενη σεζόν .  

programma-2024-callentari-formula-one-f1-audi

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.

Δείτε όλα τα θέματα του Engine Power  στο SPORTIME!!!

Επιστροφή στην Αρχική