Οι αλλαγές του WESS για το 2020

Σημαντικές αλλαγές ανακοινώθηκαν για το WESS του 2020. Το Red Bull 111 Megawatt επιστρέφει ενώ ένας νέος αγώνας προστίθεται στο πρόγραμμα βάζοντας και την αμερικάνικη ήπειρο στον χάρτη του Παγκόσμιου, όπως πλέον ονομάζεται, Πρωταθλήματος. Οι γύροι παραμένουν οχτώ καθώς το BR2 Enduro Solsona και το Getzenrodeo δε θα αποτελούν μέρος του WESS για τη νέα χρονιά ενώ οι συμμετοχές αναμένεται να σπάσουν νέο ρεκόρ καθώς και να βαθμολογηθούν ακόμα περισσότεροι αναβάτες από τους 1.184 που το κατάφεραν το 2019.
“Οι πιο γρήγοροι αναβάτες, οι καλύτεροι αγώνες και μια παγκόσμια παρουσία – τι περισσότερο χρειάζεται για ένα πραγματικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα; Η επέκταση της σειράς εκτός Ευρώπης ήταν το τελευταίο συστατικό που έλειπε να γίνει ένα αξιόπιστο και αληθινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro. Με τον αγώνα των Η.Π.Α. να αποτελεί μέρος του ημερολογίου μας για το 2020 όλα έχουν ταιριάξει απόλυτα για αυτό που είμαστε σίγουροι: ότι θα είναι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα» δηλώνει ο manager του WESS, Winfried Kerschhaggl.

Tο Tennessee Knockout των Η.Π.Α.

O νέος γύρος θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Trials Training Center, από τον ιδιοκτήτη της σχολής, Dan Brown και τον Eric Peronnard που δημιούργησε το Endurocross, το αμερικάνικο indoor πρωτάθλημα extreme enduro. Το 2020 θα είναι η δέκατη φορά που θα πραγματοποιηθεί ο συγκεκριμένος αγώνας, με μεγάλα ονόματα να έχουν περάσει από τη λίστα συμμετοχών του τα προηγούμενα χρονιά. Τις περισσότερες νίκες, έξι συνεχόμενες (’13-18’) έχει ο Αμερικανός Cody Webb ενώ το 2019 νικητής ήταν ο Manuel Lettenbichler που αργότερα στέφθηκε και πρωταθλητής στο WESS.
Κύρια χαρακτηριστικά του αγώνα είναι το πετρώδες τερέν με τη μειωμένη πρόσφυση και τα τεχνικά εμπόδια ενώ οι αναβάτες θα κληθούν να αναμετρηθούν τόσο σε ατομικές χρονομετρήσεις όσο και σε μάχες σώμα με σώμα.

Το πρόγραμμα του 2020

  1. Extreme XL Lagares (Πορτογαλία) 8-10 Μαΐου
  2. Trefle Lozerien AMV (Γαλλία) 21-23 Μαΐου
  3. Erzbergrodeo Red Bull Hare Scramble (Αυστρία) 10-14 Ιουνίου
  4. Red Bull 111 Megawatt (Πολωνία) Ιούνιος (θα ανακοινωθεί)
  5. Red Bull Romaniacs (Ρουμανία) 21-25 Ιουλίου
  6. Tennessee Knockout (Η.Π.Α.) 15-16 Αυγούστου
  7. Hawkstone Park Cross-Country (Μεγ. Βρετανία) Σεπτέμβριος (Θ.Α.)
  8. Hixpania Hard Enduro (Ισπανία) Οκτώβριος (Θ.Α.)
Μπαίνοντας στην τρίτη του χρονιά, το WESS συνεχίζει να αναπτύσσεται ενισχύοντας το όραμα των δημιουργών του για μία σειρά που θα περιλαμβάνει όλες τις μορφές αγώνων Enduro, δημιουργώντας ένα κοινό πεδίο δράσης τόσο για επαγγελματίες όσο και για ιδιώτες αναβάτες.
Για το 2020 το πρωτάθλημα διατηρεί τους περισσότερους από τους παγκοσμίου φήμης αγώνες των δύο προηγούμενων ετών όπως το Extreme XL Lagares, το Trefle Lozerien AMV, το Erzbergrodeo και το Red Bull Romaniacs και υποδέχεται, μετά από ένα χρόνο απουσίας, ξανά το ιδιαίτερα δημοφιλές Red Bull 111 Megawatt της Πολωνίας. Στη συνέχεια, στην καρδιά του καλοκαιριού κατευθύνεται προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Tennessee Knockout και μετά “αλλάζει ταχύτητα” για τον αγώνα Cross-Country του Hawkstone Park. Το φινάλε και πιθανότατα ο αγώνας που θα κρίνει τον πρωταθλητή του 2020, θα πραγματοποιηθεί στην Ισπανία με το Hixpania Hard Enduro.

Νέα σύνθεση των ομάδων

Μετά την εξαγορά της από την ΚΤΜ, η είσοδος και της Gas Gas στο WESS φέρνει νέα δεδομένα στο χώρο των μεταγραφών. Με τις κόκκινες μοτοσυκλέτες ανακοινώθηκε ήδη πως θα συμμετέχει ένας από τους καλύτερους αναβάτες του πρωταθλήματος, ο Taddy Blazusiak, που το 2019 τερμάτισε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας ενώ πιθανότατα στο πλάι του θα έχει και κάποιον ακόμα πρωτοκλασάτο αναβάτη.
“Στην καριέρα μου ήμουν πάντα με την ΚΤΜ που είναι πασίγνωστη για την αγωνιστικότητα της. Έτσι αυτή είναι μια νέα πορεία για μένα και είναι μεγάλη μου τιμή να είμαι ο πρώτο αναβάτης στη νέα εποχή της Gas Gas” δηλώνει ο 36 ετών Πολωνός που ανυπομονεί να ξεκινήσει η νέα σεζόν.
Πηγή : MOTORBIKE ENDURO