Δύο Έλληνες στον Ευρωπαϊκό τελικό του FIA Rally Star

RALLY FIA,ENGINE POWER
RALLY FIA,ENGINE POWER

Δύο Έλληνες στον Ευρωπαϊκό τελικό του FIA Rally Star

Άκρως ανταγωνιστικοί οι δύο Έλληνες στον ευρωπαϊκό τελικό του FIA Rally Star

Με την είσοδό τους στον ημιτελικό του ευρωπαϊκού τελικού του FIA Rally Star, ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης και ο Αχιλλέας Χριστοδούλου επιστρέφουν από το Estering της Γερμανίας έχοντας πετύχει δύο εξαιρετικά ανταγωνιστικές εμφανίσεις και με πλούσιες εμπειρίες για την περαιτέρω αγωνιστική τους εξέλιξη.

Οδηγώντας στην πίστα Crosscar του Αμβούργου το αγωνιστικό ΤΝ5 Cross Car 115 ίππων του οργανισμού LifeLive (που ίδρυσε ο αστέρας του WRC Thierry Neuville με τον αδελφό του, Yannick) ο Α. Χριστοδούλου πέτυχε στον προκριματικό (Stage 1) τον τρίτο χρόνο και ο Κ. Τακιδέλλης τον πρώτο του αντίστοιχου ομίλου στον οποίο ο καθένας συμμετείχε.

Μπαίνοντας, λοιπόν, στην πρώτη τριάδα των ομίλων τους έπειτα από τρεις γύρους στη διαδρομή των 750 μέτρων, οι δύο εκπρόσωποι της χώρας μας στο θεσμό προκρίθηκαν στον ημιτελικό (Stage 2) – στους 33 που πέρασαν από τους συνολικά 89 συμμετέχοντες, από 22 χώρες, ηλικίας 17-26 ετών.

Η επιδείνωση του καιρού με βροχή και έντονο αέρα και ορισμένα ατυχήματα άλλων οδηγών, που προκάλεσαν ζημιές στο TN5 Cross Car, είχαν ως αποτέλεσμα ο ημιτελικός να διεξαχθεί σε δύο φάσεις – το απόγευμα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής (29-30/1), αντίστοιχα.

Η ταχύτητα των δύο Ελλήνων στα δύο περάσματά του από τη διαδρομή -αυτή τη φορά- των 2 χιλιομέτρων ήταν και πάλι εντυπωσιακή και ανταγωνιστική – όμως ορισμένα μικρά λάθη τους στέρησαν την πρόκριση από το μεγάλο τελικό.

Από την τελική 12άδα που προέκυψε, μεγάλος νικητής του ευρωπαϊκού τελικού του FIA Rally Star 2022 αναδείχθηκε ο Εσθονός Romet Jurgenson, ο οποίος θα ενταχθεί στο πρόγραμμα προπόνησης και πνευματικής προετοιμασίας του FIA Rally Star το 2023, συμμετέχοντας μαζί με τους πέντε νικητές των τελικών των άλλων ηπείρων συν την ταχύτερη γυναίκα σε έξι Ράλλυ του χρόνου – καθένας στο μπάκετ ενός Ford Fiesta Rally3 της M-Sport.

Αναπληρωματικός του ευρωπαϊκού τελικού αναδείχθηκε ο Σουηδός Patrik Hallberg, ενώ τη νίκη του αγώνα των γυναικών μοιράστηκαν η Maja Hallen Fellenius από τη Σουηδία και η Katie Milner από τη Βρετανία. Οι δύο νικήτριες θα συμμετάσχουν στον τελικό των γυναικών στις Ηνωμένες Πολιτείες αργότερα φέτος, από τον οποίο θα προκύψει η γυναίκα που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του FIA Rally Star το 2023.

Θυμίζουμε ότι στο τέλος του 2023, οι τέσσερις καλύτεροι από τους επτά οδηγούς του προγράμματος θα κερδίσουν μια χρονιά στο πρωτάθλημα FIA Junior WRC για το 2024. Έπειτα, οι τρεις καλύτεροι θα κάνουν μία ακόμη σεζόν στον ίδιο θεσμό το 2025, και αν ένας από αυτούς κατακτήσει το πρωτάθλημα θα αγωνιστεί στο WRC2 με αυτοκίνητο προδιαγραφών Rally2 το 2026, και με πλήρη κάλυψη των εξόδων από τη FIA.

Πέραν της οδήγησης του TN5 Cross Car, κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι διαγωνιζόμενοι συμμετείχαν και σε δοκιμασίες αντανακλαστικών και ψηφιακής οδήγησης, ενώ εξετάστηκαν και προσοφικά από την πενταμελή επιτροπή κριτών. Αυτή αποτελούνταν από τον Αντιπρόεδρο Αθλητισμού της FIA Robert Reid, τον ιδιοκτήτη της M-Sport Malcolm Wilson, τον Rally Activity Manager της Pirelli Terenzio Testoni, τον Thierry Neuville και την Pernilla Solberg.

«Η σύνδεσή μας με τα μέλη [της FIA] είναι εξίσου σημαντική με το τελικό αποτέλεσμα του Rally Star, διότι για να αναπτύξουμε το σπορ πρέπει να αναπτύξουμε και όλη την πυραμίδα του» είπε ο Robert Reid, Αντιπρόεδρος Αθλητισμού της FIA. «Για να διευρυνθεί η βάση χρειάζεσαι ισχυρά θεμέλια και γερές υποδομές. Θέλουμε να δώσουμε την ώθηση στη νέα γενιά. Το FIA Foundation υποστηρίζει καινοτομικά προγράμματα που αφήνουν μια κληρονομιά, και το Rally Star καλύπτει αυτά τα κριτήρια. Είναι μεγάλο το όραμα και χρειάζεται αφοσίωση για να βρούμε τους έξι άντρες και τη μία γυναίκα που θα αγωνιστεί του χρόνου. Αλλά και να εμπνεύσουμε όλους τους ανθρώπους σε εθνικό επίπεδο».

Το FIA Rally Star υποστηρίζει το ταμείο FIA Innovation Fund της Διεθνούς Ομοσπονδίας και το WRC, μαζί με τις M-Sport, Pirelli, Nacon, Thrustmaster, Playseat, Digital Motorsports, Bell, OMP και LifeLive.

Κωνσταντίνος Τακιδέλλης: «Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία. Ο ανταγωνισμός ήταν υψηλού επιπέδου και καταλάβαμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ανθρώπους που έκαναν τη συμμετοχή μας εφικτή, και πιστεύω ότι η εμπειρία αυτή μας βοήθησε να καταλάβουμε ότι μπορούμε να βελτιωθούμε σε αρκετούς τομείς και ότι έχουμε πολλά ακόμα να δώσουμε».

Αχιλλέας Χριστοδούλου: «Ήταν μια φοβερή εμπειρία. Συναγωνιστήκαμε αθλητές στην ηλικία μας πολύ υψηλού επιπέδου, καταλάβαμε επίσης ότι και εμείς ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί και γενικώς είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, δεδομένου ότι από τους σχεδόν 90 αγωνιζόμενους περάσαμε στους 27. Κάποια λάθη που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί μας κόστισαν κάτι παραπάνω, αλλά και με αυτό το αποτέλεσμα είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συνετέλεσαν να συμβεί αυτό, γιατί ήταν μια πάρα πολύ ωραία εμπειρία, καθώς και τον Λάμπρο Αθανασούλα ο οποίος μας βοήθησε πολύ με την εμπειρία του στους διεθνείς αγώνες».

Λάμπρος Αθανασούλας: «Στο διαγωνισμό βρεθήκαμε με δύο οδηγούς, οι οποίοι δεν είχαν το χρόνο να κάνουν πάρα πολλή προπόνηση, αλλά παρόλα αυτά κατάφεραν να προκριθούν στον ημιτελικό αποκλείοντας μεγάλα ονόματα άλλων χωρών με περισσότερη εμπειρία. Οπότε είμαστε πολύ χαρούμενοι. Θα γίνουν σίγουρα καλύτεροι μετά από αυτό, τόσο στην οδήγηση όσο και στον τρόπο σκέψης τους σε ό,τι έχει να κάνει και με τον αγώνα. Θα ήταν μεγάλη ευκαιρία να είναι αυτός ο διαγωνισμός το έναυσμα και για έναν αντίστοιχο στην Ελλάδα, ώστε να αναδειχθούν νέα ταλέντα – γιατί ο χώρος του μηχανοκίνητου αθλητισμού, μαζί και με το Ράλλυ Ακρόπολις, δείχνει ότι ξεκινάει και μπορεί να ανθίσει. Και οι νέοι οδηγοί είναι αυτοί που θα τον στηρίξουν».

ΤΕΛΙΚΗ 16ΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ FIA RALLY STAR 2022
Filip Kohn – Τσεχία- 18 ετών – Slalom Challenge
Siim Aasmae – Εσθονία – 23 ετών – #RallyAtHome Challenge
Romet Jurgenson – Εσθονία – 22 ετών – #RallyAtHome Challenge
Oskari Heikkinen – Φινλανδία – 21 ετών – Wild Card
Martin Cendak – Σλοβενία – 21 ετών – Wild Card
Sergi Perez Benítez- Ισπανία – 17 ετών – Wild Card
Kilian Santana Hernandez- Ισπανία – 19 ετών – #RallyAtHome Challenge
Isak Reiersen- Εσθονία – 18 ετών – Wild Card
Elliot Sjogren- Σουηδία – 17 ετών – #RallyAtHome Challenge
Robert Wilson- Βρετανία – 19 ετών – Slalom Challenge
Tommi Hallman- Φινλανδία – 21 ετών – Digital challenge
Patrik Hallberg- Σουηδία – 17 ετών – Digital challenge
Maja Hallen Fellenius- Σουηδία – 19 ετών – Digital challenge
Katie Milner- Βρετανία – 22 ετών – Slalom Challenge
Sabrina Obenluneschloss- Γερμανία – 26 ετών – Slalom Challenge
Aiste Perminaite- Λιθουανία – 25 ετών – Slalom Challenge

 

Πηγή : ΟΜΑΕ

author avatar
Engine Power
  • combat-bomber-i-stratiotiki-ypervoli-ton-dyo-trochon
    2 Τροχοί - Moto

    Combat Bomber: Η Στρατιωτική Υπερβολή των Δύο Τροχών

    Η Combat Bomber (κατασκευασμένη από την Combat Motors, την εταιρεία που συνεχίζει τη βαριά κληρονομιά της θρυλικής Confederate Motorcycles) είναι μια μοτοσυκλέτα που αρνείται να μπει σε καλούπια. Σχεδιασμένη με βάση τις αρχές της αεροναυπηγικής [...]
  • lazzarini-plectrum-to-iptameno-hyper-yacht-ton-74-metron
    Ναυτιλία

    Lazzarini Plectrum: Το Ιπτάμενο Hyper-Yacht των 74 Μέτρων

    Το Plectrum (το οποίο εξελίχθηκε από τα αρχικά σχέδια μικρότερων carbon concepts της εταιρείας) είναι ένα επαναστατικό foil superyacht 74 μέτρων (242 ποδών) από το Lazzarini Design Studio. Αντί να βασίζεται στην κλασική εκτόπιση νερού, [...]
  • pagani-huayra-r-to-ourliachto-tou-atmosfairikou-v12
    4 τροχοί - Auto

    Pagani Huayra R: Το Ουρλιαχτό του Ατμοσφαιρικού V12

    Η Pagani Huayra R είναι ο πνευματικός διάδοχος της θρυλικής Zonda R. Πρόκειται για ένα track-only hypercar, ένα αυτοκίνητο απαλλαγμένο από τους περιορισμούς των προδιαγραφών ρύπων για τον δρόμο και των κανονισμών των επίσημων αγωνιστικών [...]
  • Πτήσεις

    Bombardier Global 8000: Το Ταχύτερο Ιδιωτικό Jet του Πλανήτη

    Το Bombardier Global 8000 αποτελεί τη νέα ναυαρχίδα της επιχειρηματικής αεροπορίας. Έχοντας λάβει τις επίσημες πιστοποιήσεις τύπου από την EASA, την FAA και την Transport Canada, το Global 8000 είναι το ταχύτερο πολιτικό αεροσκάφος που [...]
  • aston-martin-valkyrie-i-formula-1-tou-dromou
    4 τροχοί - Auto

    Aston Martin Valkyrie: Η Formula 1 του Δρόμου

    Η Aston Martin Valkyrie (γνωστή αρχικά ως Project AM-RB 001) γεννήθηκε μέσα από τη συνεργασία της Aston Martin με τη Red Bull Advanced Technologies. Ο Adrian Newey, ο άνθρωπος πίσω από τα πιο επιτυχημένα μονοθέσια [...]
  • northrop-grumman-b-21-raider-to-aorato-mellon-tis-stratigikis-aeroporias
    Πολεμική αεροπορία

    Northrop Grumman B-21 Raider: Το «Αόρατο» Μέλλον της Στρατηγικής Αεροπορίας

    Το Northrop Grumman B-21 Raider είναι το πρώτο αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό νέας γενιάς (6th Generation) που εισέρχεται σε φάση παραγωγής εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες, διαδεχόμενο το θρυλικό B-2 Spirit. Σχεδιασμένο με τη φιλοσοφία [...]
  • jvb-moto-infinitum-o-minimalistikos-orismos-tou-skoteinou-custom
    2 Τροχοί - Moto

    JvB-moto Infinitum: Ο Μινιμαλιστικός Ορισμός του Σκοτεινού Custom

    Η JvB-moto Infinitum δεν είναι μια μοτοσυκλέτα που θα βρείτε σε καμία αντιπροσωπεία. Είναι μια ultra-limited, custom δημιουργία του διάσημου Γερμανού σχεδιαστή Jens vom Brauck (ιδρυτή της JvB-moto), ο οποίος έγινε παγκοσμίως γνωστός για τα [...]
  • adastra-to-foutouristiko-trimaran-ton-okeanon
    Ναυτιλία

    Adastra: Το Φουτουριστικό Τριμαράν των Ωκεανών

    Το Adastra είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και αναγνωρίσιμα superyachts στον πλανήτη. Σχεδιάστηκε από το διάσημο γραφείο John Shuttleworth Yacht Design και κατασκευάστηκε από την McConaghy Boats για τον δισεκατομμυριούχο Antony Marden. Πρόκειται για [...]

Νυφικα φορεματα | miss vanity

nyfika-nyfika-foremata-nyfi-evvoia